Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

“Μου προσέφεραν 20.000 ευρώ”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Χρήστος Πουρής πήρε θέση για την υπόθεση δωροδοκίας που “συγκλονίζει” τη Β’ Εθνική. Ανέφερε ότι του προσέφεραν 20.000 ευρώ αλλά και προσύμφωνο.

Ο τερματοφύλακας των Τρικάλων μίλησε στον Sentra FM:

“Είναι περίεργη ιστορία, εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν συμπαίκτη μου. Είναι κάτι πολύ άσχημο. Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα το Σάββατο, από ένα γνωστό μου. Στην κατάθεσή μου τον έχω κατονομάσει, υπάρχει και το τηλέφωνο του. Αυτός, λοιπόν, μου ζήτησε να έχω μειωμένη απόδοση στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, έναντι 20.000 ευρώ και μου έταξε προσύμφωνο με μία ομάδα, την οποία δεν μπορώ να πω.”

Για τις κινήσεις που έκανε μετά την προσέγγιση που δέχθηκε:
 
Απευθύνθηκα στον προπονητή μου, έπειτα ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος και έγινε η καταγγελία. Υπήρξε μάλιστα κλήση όσο βρισκόμουν στο αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω πάνω σε αυτό. Εκανα την κατάθεσή μου και έφυγα. Μετά ακολουθήθηκε μία διαδικασία, κατήγγειλα το περιστατικό σα συμβάν, δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο κύριος και για ποιους δρα. Εγώ το έκανα για το δικό μου καλό.
 
Για τις πιέσεις που δέθχηκε απ’ τον άνθρωπο που φέρεται να του έκανε την συγκεκριμένη πρόταση:
Το παιδί που με πήρε, τον γνωρίζω από τη Λειβαδιά, με ενημέρωσε ότι πρόκειται για κάποια σοβαρή πρόταση, που δεν μου έχει κάνει ξανά κάποια παρόμοια. Ηταν, μάλιστα, πολλά τα τηλεφωνήματα. Την πρώτη φορά που αρνήθηκα, συνέχισε ο κύριος να μου ασκεί πίεση, λέγοντάς μου γιατί αρνούμαι κι άλλα παρόμοια. Αυτό που ήθελα να του δείξω, είναι ότι δεν με ενδιέφεραν τα χρήματα. Ηταν για να έχω εγώ τη συνείδηση μου ήσυχη και να μπορώ να κοιτάω τους συμπαίκτες μου στα μάτια.
Αν είχα κάνει κάτι τέτοιο, θα είχα “τελειώσει” όχι σαν ποδοσφαιριστής, αλλά σαν άνθρωπος πρώτα απ’ όλα. Προσπαθώ να πετύχω κάτι, αλλά προσπαθώ να πετύχω κάτι σωστό. Ανεξάρτητα αν θα παίξω στη μεγάλη ομάδα ή, όχι. Εάν τα έχω καλά με τον εαυτό μου και πιστεύω ότι έκανα αυτό που έπρεπε, όσα χρόνια κι αν παίξω μπάλα, είμαι καλυμμένος.
Εγώ προσωπικά δεν έχω να αποδείξω κάτι. Εγώ κατήγγειλα το συμβάν. Δεν έχω κάτι να κερδίσω κάτι από αυτήν την υπόθεση. Ούτε και ξύπνησα ένα πρωί κι είπα τι να κάνω σήμερα, ας κάνω αυτό! Εάν γίνει άρση απορρήτου – που από ότι ξέρω έχει γίνει – είναι πολύ εύκολο να αποδειχθούν όλα όσα έχω καταγγείλει.

Για την αντίδραση των συμπαικτών του και του κόσμου:
Οι συμπαίκτες μου ήταν από τη πρώτη στιγμή ήταν μαζί μου. Ηταν και δύσκολη στιγμή, ήταν Σάββατο και την Κυριακή είχαμε δύσκολο παιχνίδι. Αυτό που με συγκίνησε, που με άγγιξε είναι, ότι ο κόσμος από τη στιγμή που βγήκα για ζέσταμα με στήριξε. Ακόμα και γνωστοί μου από τη Λειβαδιά με παίρνουν τηλέφωνο και μου δίνουν συγχαρητήρια για την κίνησή μου. Όταν το έκανα αυτό δεν κοίταξα ομάδες, το έκανα σαν άνθρωπος κι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Για το αν υπάρχουν προβλήματα μετά την καταγγελία του:
Δεν έχω δεχτεί κανένα απειλητικό τηλεφώνημα και πιστεύω ότι ούτε θα γίνει κάτι τέτοιο. Μπορεί, βέβαια, να με βρει κάποιος φίλαθλος και να με ρωτήσει γιατί το ΄κανες, αλλά όλοι βαθιά μέσα τους με υποστηρίζουν. Οποιος και αν ήταν στη θέση μου το ίδιο θα έκανε. Πλέον αναρωτιόμαστε εάν πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο. Είχα ακούσει κι είχα διαβάσει ότι έχει γίνει αυτό σε άλλες περιπτώσεις, αλλά ποτέ δεν περίμενα να τύχει σε μένα, και από άτομο που ζούσαμε μαζί στην ίδια πόλη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε