Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Μουρίνιο: Ο δολοφόνος Μπενζεμά..

ΦΩΤΟ REUTERS.
Με τα καλύτερα λόγια για τον Γάλλο επιθετικό μίλησε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος ωστόσο τόνισε πως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο «Special One» στο γαλλικό κανάλι “TF1”:

Δουλεύετε σχεδόν ένα χρόνο με τον Μπενζεμά. Έχει σημειώσει πρόοδο όλο αυτό το διάστημα;

«Πιστεύω ότι ο Μπενζεμά έχει βελτιωθεί αρκετά. Επίσης, είναι πιο δυνατός στον τομέα της φυσικής κατάστασης και κατανοεί περισσότερο το παιχνίδι μας. Επιθετικά είναι αυτό που όλοι ξέρουμε, όμως βοηθάει αρκετά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Τώρα, για εμένα είναι πραγματικά ένας παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης».

Ο Μπενζεμά είναι 23 ετών. Μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο;

«Σαν επιθετικός έχει απίστευτα επίπεδα δημιουργικότητας. Θα μπορούσε να είναι δολοφόνος, όμως δεν ξέρω πως λέγεται αυτό στα γαλλικά… (γέλια)».

Στην Ισπανία πριν από έναν χρόνο ο «δολοφόνος» ήταν… νεκρός; Πώς κατάφερε να διαχειριστεί τον Μπενζεμά ο Μουρίνιο;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τέτοιου είδους θέματα, αλλά κοιτάω μόνο τη δουλειά μου. Δεν αρνούμαι πως είχα κάνει κάποια υποτιμητικά σχόλια για εκείνον, αλλά ήταν μόνο λόγια… Ωστόσο, πιστεύω ότι με τη δουλειά στο γήπεδο όλα μποορύν να αλλάξουν».

Ο Μπενζεμά και ο Ιγκουαΐν έχουν πετύχει οχτώ γκολ σε έντεκα ματς. Πώς βλέπετε την μεταξύ τους κόντρα;

«Και οι δύο είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Μου αρέσει και των δύο ο τρόπος που αγωνίζονται. Αναγκάζομαι να επιλέξω εκείνον που είναι στην καλύτερη κατάσταση ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα. Χρειάζεται να επιλέξεις παίκτες και να αναλύσεις την ομάδα. Είναι σημαντικό οι παίκτες να κατανοήσουν πως τα αποτελέσματα είναι απόρροια της ομαδικής προσπάθειας. Είναι πολύ χαρούμενος και για τους δύο και δεν τίθεται θέμα αν χρησιμοποιώ τον έναν ή τον άλλο».

Θα μπορούσαν να παίξουν μαζί;

«Στην Πόρτο και την Ίντερ συνήθισα να παρατάσσω τις ομάδες με σύστημα 4-4-2.. Αν όμως χρειαστώ κάποιον εκείνος είναι ο Ρονάλντο, ο οποίος θα παίξει δίπλα στον Μπενζεμά ή τον Ιγκουαΐν».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε