Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

ΜΠ(Ρ)ΑΜος και κάτω – Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στην Ιταλία

ΜΠ(Ρ)ΑΜος και κάτω – Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στην Ιταλία

Παρά τις απουσίες των Σχορτσιανίτη-Πάνκο και τα 22 λάθη, οι “πράσινοι” κατάφεραν να επικρατήσουν της Καντού με 69-71, μετά από έναν αγώνα-θρίλερ, έχοντας στη σύνθεση τους έναν καταπληκτικό Μπράμος με 7/9 τρίποντα. Μία νίκη στα εναπομείναντα τρία ματς θέλει η ομάδα του Πεδουλάκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Αυτή ήταν η 4η νίκη για τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, που μετά από αυτό το αποτέλεσμα εξασφάλισαν σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στο TOP-16 της διοργάνωσης, καθώς θέλουν μία νίκη στα επόμενα τρία παιχνίδια ή μία ήττα της Καντού για να σφραγίσουν και μαθηματικά το εισιτήριο.

Μεγάλο παιχνίδι από τον Μάικ Μπράμος ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους και 7/9 τρίποντα, όντας εκπληκτικός ειδικά στο δ’ δεκάλεπτο που κράτησε τον Παναθηναϊκό ζωντανό, κουβαλώντας τον στις πλάτες του.

Ντεμπούτο με την φανέλα του Παναθηναϊκού, έκανε ο Μάρκους Μπανκς ο οποίος ήταν αρκετά θετικός και βοήθησε σημαντικά με τους 9 πόντους που πέτυχε, τις 3 ασίστ και τα 2 κλεψίματα που έκανε. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι οι “πράσινοι” ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 22 λάθη, αλλά ήταν κυρίαρχοι των αιθέρων με 39 ριμπάουντ έναντι 22.

Από την Καντού πολύ καλή δουλειά έκαναν οι Ταμπού (17) Τάιους (18 πόντους), ωστόσο ο τελευταίος αστόχησε στο τελευταίο σουτ του αγώνα υπό την πίεση του Διαμαντίδη.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του ματς, αφού η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη σπαταλούσε την υπεροχή της στα ριμπάουντ με τα πολλά λάθη. Παράλληλα, είχε τον Διαμαντίδη σε κακή μέρα μέχρι το 37΄, όμως η συνεισφορά του αρχηγού στο φινάλε ήταν μεγάλη. Αρχικά ισοφάρισε με τρίποντο για το 66-66 και στη συνέχεια έδωσε δύο ασίστ σε Λάσμε και Μπράμο, ενώ έπαιξε σπουδαία άμυνα στην τελευταία φάση του ματς πάνω στον Τάιους.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 34-34, 50-54, 69-71

Καντού: Κούντλατσεκ, Μαρκοϊσβίλι 5, Λιούνεν 11, Ματσαρίνο, Μπρουκς 6, Τάιους 18 (8/9 2π), Ταμπού 17 (3/5 τρ), Αραντόρι 10, Κουσίν 2

Παναθηναϊκός: Μπράμος 21 (7/9 τρ), Ματσιούλις 6, Άρμστρονγκ 1, Ούκιτς 7, Λάσμε 7 (6 ριμπ), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 15 (3/5 τρ), Κίτσεν 2, Μπανκς 9,

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε