Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπά(ρ)τσα από Άρσεναλ – Τους σταμάτησαν οι “κανονιέρηδες”

Η ομάδα του Άρσεν Βενγκέρ παίζοντας ό,τι πλησιέστερο στο total football των Καταλανών κατάφερε να ανατρέψει το 0-1 του Βίγια μέσα σε πέντε λεπτά και να πάρει τη νίκη σε ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Νίκη – μισή πρόκριση επί της Ρόμα για την Σαχτάρ στο Ολίμπικο (2-3).

Η Σαχτάρ “άλωσε” την Ρώμη

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι… τυχεροί που βρέθηκαν στο γήπεδο του Λονδίνου. Μετά το δυνατό ξεκίνημα της ομάδας του Άρσεν Βενγκέρ οι μπλαουγκράνα πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Βίγια στο 26΄, μετά από καταπληκτική κάθετη πάσα του Μέσι. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα άλλαζαν τη μπάλα με μαεστρία και έφταναν όποτε ήθελαν απειλητικά στην περιοχή του Τσέζνι όμως το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ.
 

Η είσοδος στο ματς του Αρσάβιν στο 68΄αντί του Σονγκ και η ταυτόχρονη έξοδος του Βίγια για να μπει ο Κεϊτά άλλαξαν την ροή του ματς. Οι φιλοξενούμενοι σταμάτησαν να ψάχνουν το 0-2, η Άρσεναλ δεν τα παράτησε, ανέβασε ρυθμούς και δικαιώθηκε. Στο 78΄ο Κλισί έδωσε στον Φαν Πέρσι μέσα στην περιοχή και ο Ολλανδός με έναν «κεραυνό» νίκησε τον εκτός θέσης Βαλντές. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή με τον Αρσάβιν, με το Emirates να παίρνει «φωτιά». Κάπου εκεί η Μπαρτσελόνα «ξύπνησε» και έκλεισε στα καρέ της την Άρσεναλ, όμως παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.
 
Το τελικό 2-1 αναγκάζει τους Καταλανούς να ψάξουν μόνο τη νίκη στον επαναληπτικό σε 14 βράδια στην έδρα τους για να προκριθούν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε