Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μπαλάκι οι ευθύνες για τα έκτροπα στο Μαρκόπουλο – Τι λένε οι αστυνομικοί

“Εάν παρεμβαίναμε αφού μπήκαν οι χούλιγκανς τα πράγματα θα γίνονταν χειρότερα” λένε στο Νewsit αστυνομικοί.
“Είμαστε απροστάτευτοι” δηλώνει ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Μακρόπουλος.

Οι σκηνές πανικού που εκτυλίχθηκαν το περασμένο Σάββατο 29 Οκτωβρίου στο Μαρκόπουλο με τους κουκουλοφόρους χούλιγκανς να εισβάλλουν στο γήπεδο την ώρα που διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ γυναικών μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Μαρκόπουλου έχουν προκαλέσει βροχή διαμαρτυριών αλλά και δηλώσεων με τις ευθύνες να γίνονται μπαλάκι από την αστυνομία στις ομάδες και αντίστροφα.

Αν και μέσα στο στάδιο εκείνη την ώρα βρίσκονταν περισσότεροι απο 20 αστυνομικοί, δεν έγινε ούτε μία επέμβαση ενώ οι κουκουλοφόροι δρούσαν ανενόχλητοι, χωρίς να συλληφθεί κανείς.

Οργισμένος ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, κύριος Αχιλλέας Μακρόπουλος δήλωσε στο Νewsit  “είμαστε εντελώς απροστάτευτοι μπροστά σε τέτοια γεγονότα. Η αστυνομία ήταν απροετοίμαστη. Είναι δική τους δουλειά να ελέγχουν ποιος κρατά φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.  Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα. Κάτι πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβούν αυτά. Τρέμω για το μέλλον όχι μόνο ως προεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αλλά και ως πατέρας και παππούς. Εχω συγκαλέσει για σήμερα το απόγευμα  έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για να πάρουμε αποφάσεις”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού…

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους απαντούν πως είναι ευθύνη των ομάδων να ελέγχουν ποιος μπαίνει στο γήπεδο και λένε πως εάν παρενέβαιναν αφού άρχισαν τα επεισόδια η κατάσταση θα γινόταν χειρότερη.

Οπως δήλωσε στο Νewsit o αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήων Αττικής, Αντώνης Λιακόπουλος καταρχήν τέτοια επεισόδια είναι καταδικαστέα. Όσον αφορά το ποιοι εισέρχονται στο γήπεδο η ευθύνη είναι της κάθε ομάδας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν αφού είχε αρχίσει ο αγώνας. Κατ΄επέκταση η ομάδα  έπρεπε να έχει κλέισει τις πόρτες και να υπάρχει άνθρωπος εκεί. Αυτό δε το λέω για να αποποιηθώ των όποιων τυχών ευθυνών των συναδέλφων που ήταν εκεί. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το ποιος εισέρχεται στο αγωνιστικό χώρο είναι ευθύνη της κάθε ομάδας. Εμείς επικουρικά όσο υπάρχει προσέλευση πριν αρχίσει ο αγώνας ψάχνουμε τους τυχόν υπόπτους. Από τη στιγμή που μπήκαν μέσα οι χούλιγκανς έχω την αίσθηση και την πεποίθηση προσωπικά πως τα πράγματα θα γίνονταν χειρότερα εάν παρενέβαιναν οι αστυνομικοί. Μέσα στο γήπεδο είναι πολύ δύσκολο να επιχειρήσουν οι αστυνομικοί. Οποτε έγινε στο παρελθόν είχαμε χειρότερα αποτελέσματα”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Λιακόπουλος…

Σε κάθε περίπτωση για μια ακόμη φορά ο αθλητισμός δέχτηκε ένα σοβαρό πλήγμα και θα πρέπει όλοι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ απο τα έκτροπα στο Μαρκόπουλο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε