Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπαλτάκος: “Δέχομαι απειλές”

Μπαλτάκος: “Δέχομαι απειλές”

O Δημήτρης Μπαλτάκος ισχυρίστηκε ότι έλαβε εκβιαστικό και απειλητικό μήνυμα, το τρίτο κατά σειρά… Αποκάλυψε το θέμα ενώ μιλούσε για το ενδεχόμενο της παραίτησής του από τη θέση του προέδρου του Ερασιτέχνη.

Επανέλαβε την πρόθεσή του να παραιτηθεί άμεσα από τον Ερασιτέχνη, «αρκεί ο κ. Γιαννακόπουλος να μας διευκολύνει», όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM.

Διαβάστε όσα δήλωσε

Συγκεκριμένα, είπε: «Από 23 ετών υβρίζομαι καθημερινά από κάποιους κύκλους. Θα σηκώσω το βάρος και αυτό είναι τιμή για μένα. 

Πριν από λίγο, δέχθηκα ένα μήνυμα, είναι το τρίτο στη σειρά που δέχομαι, το οποίο είναι εκβιαστικό και απειλητικό. Δεν θα πω το περιεχόμενό του, ούτε ποιος το έστειλε. Το μόνο που θα πω είναι ότι δεν πρόκειται να κάνω πίσω! Κουβαλάω στις πλάτες μου πολύ περισσότερα από τον εαυτό μου. Εδώ πέρα έχουμε μπει ως Θύρα 13. Έχω στην καρδιά μου και την ψυχή μου τη Θύρα 13 από 14 χρονών, όταν πήγα πρώτη φορά στο γήπεδο. 

Περιμένω το επόμενο διάστημα να γίνει μια τεράστια καμπάνια προπαγάνδας εναντίον μου από συγκεκριμένα Μέσα. Ανυπομονώ να τη δω. Αυτές οι προσπάθειες σπίλωσης του ονόματός μου και της οικογένειάς μου, μου δίνουν σθένος να μην κάνω πίσω για τον σύλλογο. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε κοντά στο να χτίσουμε γήπεδο στο Γουδή. 

Αυτό που γίνεται εναντίον μου δεν περιποιεί τιμή για κανέναν, αλλά πρέπει να περιφρουρήσω τον σύλλογο και τα συμφέροντά του. Αποτελεί μεγάλο βήμα προς τα εμπρός να υβρίζεσαι από τον Αλ Πατσίνο και από διάφορους ήρωες παιδικών ταινιών, σε μια συζήτηση επιπέδου γυμνασίου και να πανηγυρίζεις και δημόσια και ιδιωτικά, που διοχέτευσες μια μονομερή προσωπική κόντρα». 

Συμπλήρωσε, δε: «Δεν θα τοποθετηθώ παραπάνω, δεν θέλω να δημιουργώ κουτσομπολιά και σπέκουλες, αν και το κάνω είναι η αλήθεια. Απλά θα δώσω μια μεταφυσική εξήγηση. Δεν την έδωσα πριν γιατί παρασύρθηκα. Επιθέσεις έχει δεχτεί και ο κ. Γεωργιάδης, έτσι δεν είναι; Ανέλαβε αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Επιθέσεις έχει δεχτεί και ο κ. Κοντονής. Προήχθη σε υπουργός Δικαιοσύνης και είναι και στην 15άδα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Επιθέσεις έχει δεχτεί και ο κ. Καμμένος και είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Και άλλες επιθέσεις έχει δεχτεί, δυστυχώς για εμάς, και ο κύριος Σπανούλης, ο οποίος έκανε back to back πρωταθλήματα και ανυπομονούμε να τον κερδίσουμε στις επόμενες σειρές. Συνεπώς και μεταφυσικά μιλώντας, θα είμαι πολύ κοντά στο να χτίσουμε γήπεδο στο Γουδή, αν υλοποιηθούν οι απειλές αυτές».

«Να μας διευκολύνει ο Γιαννακόπουλος και… φεύγω χθες»!

«Επειδή είμαι συμμέτοχος, αισθάνομαι πως πρέπει να απολογηθώ. Όλο αυτό που γίνεται είναι κάτι που στεναχωρεί και θλίβει τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Η μόνη επικοινωνία που έχουμε… είναι επικοινωνία αρκετά λυπητερή και μη δημοσιοποιήσημη. Έχει δημιουργηθεί μια γκρίζα ζώνη. Δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας»! 

Στη συνέχεια, εξήγησε τι έχει συμβεί και υπάρχει αυτή η κόντρα: «Ισχύει 100% αυτό που είχα πει στον ΣΠΟΡ FM πριν λίγο καιρό. Όταν εγώ είχα κάνει αυτήν τη δήλωση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επανήλθε μέσω επιστολής του και ζήτησε να του δώσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία μέχρι τις 30 Απριλίου. Στη συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους του, εμείς πήγαμε για να καλωσορίσουμε τους ανθρώπους. Δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να τους δώσουμε όλα τα στοιχεία. Για λόγους ευγένειας, όμως, σκεφτήκαμε να τους δώσουμε όποια στοιχεία είχαμε μαζέψει, πριν την τελική παράδοση. Αυτό ερμηνεύτηκε ως προσβολή! Η πρόθεσή μας ήταν να παραδώσουμε όλα τα στοιχεία μέχρι το τέλος του μήνα». 

Και πρόσθεσε, μιλώντας για την τοποθέτηση του κ. Γιαννακόπουλου, χθες: «Χθες, ο κύριος Γιαννακόπουλος επανέλαβε τη δέσμευσή του να αναλάβει όλα τα χρέη του συλλόγου, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να γίνει πρωταθλητής παντοτινός σε όλα τα σπορ! Εφόσον ο κύριος Γιαννακόπουλος δεσμεύτηκε, εμείς δεν έχουμε λόγο να μην παραιτηθούμε. Αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλύβα, να μπαίνει και να βγαίνει όποιος θέλει. Υπάρχει έλεγχος από τον νόμο και το καταστατικό του συλλόγου. Χρειαζόμαστε και εμείς τα νόμιμα τα έγγραφα. Αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θέλει να βάλει τα χρήματα που δικαιούται ο Ερασιτέχνης από την ΚΑΕ, είναι δικαίωμά του. Αυτό που μπορώ εγώ να κάνω είναι να ζητήσω τα παραστατικά και κάποια άλλα στοιχεία, για να μπορέσουμε να παραιτηθούμε. Θέλουμε να μας διευκολύνουν για να παραιτηθούμε. Αν ο κύριος Γιαννακόπουλος ήθελε να αναλάβει… χθες, ας μας δώσει τα στοιχεία. Δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς λόγο». 

Ακολούθως, δήλωσε: «Εμείς αυτό που ζητάμε είναι η είσοδος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου! Το έχω ξαναπεί: Θα το εκλάβω σαν δική μου, προσωπική επιτυχία να μπει ο κ. Γιαννακόπουλος στον Ερασιτέχνη. Εγώ ανέλαβα μια διοίκηση σωτηρίας, που διαδέχθηκε μια άλλη διοίκηση σωτηρίας. Δε μπορώ να κάνω τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ. Σκοπός μου ήταν να βρω έναν άνθρωπο να μπορεί να βάλει λεφτά, για να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό, που έχει ετήσιο μπάτζετ 4-5 εκατομμύρια ευρώ. Ο κύριος Γιαννακόπουλος έχει αυτήν τη δυνατότητα. Θα ήθελα να φύγω, για να έρθει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, να αναλάβει τον Ερασιτέχνη. Ζητάμε από τον κύριο Γιαννακόπουλο να μας δώσει τα στοιχεία, για να παραιτηθούμε»! 

Για τα χρέη του Ερασιτέχνη, είπε: «Ο Ερασιτέχνης δεν λέει αν έχει αυξηθεί ή μειωθεί το χρέος. Σε εσάς προσωπικά (σ.σ. στον Βασίλη Παπαθεοδώρου) είχα πει ότι θα πρέπει δημόσια να επικοινωνήσει ο Παναθηναϊκός τα πεπραγμένα. Ετοιμάζουμε συνέντευξη Τύπου, όπου θα επικοινωνήσουμε τα πάντα, για να έχουν όλη οι Παναθηναϊκοί μια εικόνα». 

Για την οικογένεια Γιαννακόπουλου, ξεκαθάρισε: «Θέλω να πω δημόσια: Αν έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπονόησα κάτι αρνητικό για τις διοικήσεις του 2009 και πίσω, ζητώ δημόσια συγγνώμη. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος παρέδωσε έναν σύλλογο πρωταθλητή, με μηδενικά χρέη. Ο σύλλογος απέκτησε τα όποια χρέη μετά τον Θανάση Γιαννακόπουλο. «Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος θα μείνουν στην ιστορία και στις καρδιές μας. Όχι, όμως, για τα έξι ευρωπαϊκά και τους δεκάδες τίτλους. Θα μείνουν στις ιστορία λόγω της ευπρέπειας και του ήθους τους. Αυτά σε κάνουν ηγέτη». 

Για το γεγονός ότι κανένα ομαδικό σπορ δεν προκρίθηκε, φέτος, σε τελικό: «Ένας λόγος παραπάνω για να αναλάβει ο κ. Γιαννακόπουλος. Είναι κακή η χρονιά. Το πρόβλημα εντοπίζεται καθαρά στο μπάτζετ. Από εκεί έρχονται όλα τα υπόλοιπα θεμιτά και αθέμιτα. Δεν ήμουν διατεθειμένος να κάνω τα αθέμιτα. Υπήρχε και ένα θέμα ροής χρημάτων. Όταν έχουν προϋπολογισθεί διάφορα χρήματα από πηγές, τα οποία ξαφνικά δεν έρχονται, δημιουργείται ένα πρόβλημα. Εμείς φταίμε για το αγωνιστικό φέτος. Θέλουμε να μπει ο κ. Γιαννακόπουλος. Αρκεί να συνεργαστεί». 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε