Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μπατίστ: Ήθελα να παίξω στην Εθνική Ελλάδος

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Αμερικανός σέντερ μίλησε για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό και αφού αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην Φενέρ τόνισε ότι ο ίδιος επιθυμούσε να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος όμως ποτέ δεν του έγινε πρόταση.

Ο Μάικ Μπατίστ πέρασε 9 υπέροχα χρόνια στην Ελλάδα και όπως ο ίδιος τονίζει πλέον αισθάνεται Έλληνας. Επιθυμούσε να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της χώρας μας όμως κανείς δεν του έκανε πρόταση.

Ο Αμερικανός σέντερ που πλέον ανήκει στη Φενέρμπαχτσε μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την απόφαση του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, τον Ομπράντοβιτς και την Εθνική Ελλάδος.

“Η απόφαση αποχώρησης μου από τον Παναθηναϊκό ήταν δύσκολη και δεν ήταν μόνο το επαγγελματικό, είχα προσωπική ζωή στην Αθήνα, η οικογένεια μου και εγώ νιώθουμε ως δεύτερο σπίτι μας την Αθήνα. Είχαμε δημιουργήσει πολλές φιλίες στην Αθήνα. Μην νομίζετε ότι ξύπνησα μία ωραία πρωία και είπα ότι θα φύγω από τον Παναθηναϊκό. Το σκέφτηκα πολύ σοβαρά, ήταν δύσκολη απόφαση. Δεν με πτοεί, αν κάποιοι σκέφτηκαν κάτι άλλο. Δεν θα χάσω τον ύπνο μου έχω καθαρή τη συνείδηση μου.

Επηρέασε παρά πολύ την απόφαση μου η αποχώρηση του προπονητή, η αποχώρηση των Γιαννακόπουλων, σκέφτηκα πολλές καταστάσεις. θεωρώ πως πήρα μία σωστή απόφαση, είμαι πολύ χαρούμενος και θα ήθελα και ο κόσμος του Παναθηναϊκού να το δεχτεί.

Θα μου λείψουν πολλά, συμπαίκτες, φίλοι, το ΟΑΚΑ, όσα έζησα στην Αθήνα, αισθάνομαι Ελληνας. Θα μου λείψει το γεμάτο ΟΑΚΑ και σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή πως ίσως ήταν το τελευταίο μου ματς. Πλέον, όλα ανήκουν στο παρελθόν και οφείλω να σκεφτώ την επόμενη μέρα στην καριέρα μου.

Δεν μου έγινε ποτέ επίσημη πρόταση να παίξω στην Εθνική Ελλάδας, θα το ήθελα πολύ, αλλά έμεινε επιθυμία. Ζήλευα όταν έβλεπα τους άλλους να παίζουν στα Ευρωμπάσκετ.

Θα έλεγα ψέματα, αν υποστήριζα πως δεν θα είναι δύσκολα στο ΟΑΚΑ, όμως είμαι, πλέον, μεγάλο παιδί και θα κάνω καλά αυτό που ξέρω. Θα είμαι αντίπαλος και θα θέλω να κερδίσω.

Ο Ομπράντοβιτς έπαιρνε το καλύτερο δυνατό από τους παίκτες του. Είχα την τέλεια σχέση με τον προπονητή μου. Μην νομίζετε ότι όλες οι μέρες ήταν εύκολες, εκεί έμπαινε ο Ομπράντοβιτς.

Πάντα θα πανηγυρίζω για τον Παναθηναϊκό, πάντα θα τον υποστηρίζω, δεν θέλω να σχολιάσω τη φυγή παικτών. Ο πατέρας μου έλειπε από τα παιδικά μου χρόνια, έχω μία οικογένεια να συντηρήσω.

Ευχαριστώ για την πρώτη έως την 9η χρονιά ήσασταν εκεί, σας αγαπώ, δεν πιστευω να αισθανθώ τα ίδια συναισθήματα σε κάποιον άλλο σύλλογο.”

Η αυτοβιογραφία του Μπατίστ: “Αυτή είναι η διαφορά Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού”

Ανακοίνωσε Μπατίστ η Φενέρ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε