Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπατίστ προς Σπανούλη: Συγχαρητήρια Billy, το αξίζατε!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη ο Αμερικανός σέντερ του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στο sms που έστειλε στον Βασίλη Σπανούλη μετά τον 5ο τελικό, με το οποίο παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός άξιζε να πάρει το πρωτάθλημα.

Ο Μπατίστ αναφέρθηκε ακόμα στο μέλλον του, υπογράμμισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη του επιλογή, ενώ μίλησε και για το συναίσθημα να χάνει κάποιος το πρωτάθλημα μετά από οκτώ σερί τίτλους.

Η συνέντευξη του Μάικ Μπατίστ στο “Sport24.gr”:

-Τώρα που έχουν περάσει δύο ημέρες μετά την απώλεια του τίτλου στο ΣΕΦ, θα μπορούσες να στοιχειοθετήσεις τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα;

 

«Μπορεί και να χάσαμε στην αρχή της χρονιάς, ποιος ξέρει; Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να στοιχειοθετήσω τους λόγους, για τους οποίους χάσαμε το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός, φυσικά, έπαιξε πολύ καλύτερα, ήταν καλύτερη ομάδα από μας και πρέπει να τούς το αναγνωρίσω.

Όταν κάποιος το αξίζει, πρέπει να το παραδεχόμαστε. Δεν πρόκειται να ψάξω για δικαιολογίες. Ήταν καλύτεροι και μας κέρδισαν. Αυτό ήταν και το SMS που έστειλα στον Σπανούλη. Τού έγραψα `συγχαρητήρια, Μπίλι, έκανες πολύ καλή δουλειά και το αξίζατε’. Τα υπόλοιπα θα τα κουβεντιάσουμε μια από τις επόμενες ημέρες».
 
-Ισχύει το επιχείρημα ότι ο Παναθηναϊκός έχασε τον τίτλο στην… Καβάλα; Ή μήπως αυτό το γεγονός ανάγεται στη σφαίρα των δικαιολογιών και όχι των πραγματικών λόγων;

«Φέτος, ήταν η πρώτη φορά που ο παράγοντας έδρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στους τελικούς. Αυτό, όμως, έρχεται σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα. Θέλω να πω ότι και άλλα χρόνια είχε ο Ολυμπιακός το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά πάντοτε καταφέρναμε να πάρουμε ένα ματς στο ΣΕΦ και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, είτε στην έδρα τους είτε στο ΟΑΚΑ.
 

Ίσως κάποιοι παίκτες μας να μην κατάλαβαν ποτέ τι σημαίνει να παίζεις στον Παναθηναϊκό. Και τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν για να συνεχιστούν οι επιτυχίες. Οι τίτλοι δεν έρχονται έτσι εύκολα. Πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ σκληρά και να θυσιάσεις πολλά πράγματα για να ανταμειφθείς. Και θεωρώ ότι ορισμένα παιδιά δεν κατάφεραν να μπουν στο νόημα. Και στο τέλος αυτό μάς στοίχισε».
 
-Για ποιους ανθρώπους στον Παναθηναϊκό λυπήθηκες περισσότερο μετά την απώλεια του πρωταθλήματος;

«Για τους συμπαίκτες μου! Για κάποιους που δεν είχαν την ευκαιρία να κατακτήσουν ένα πρωτάθλημα στην καριέρα τους. Που δεν είχαν την ίδια τύχη με τα παιδιά, που ήλθαν πρόπερσι στον Παναθηναϊκό, τον Καϊμακόγλου, τον Βουγιούκα, τον Σάτο, τον Μάριτς, οι οποίοι σκαρφάλωσαν στην κορυφή της Ευρώπης στην πρώτη κιόλας χρονιά τους.

Ειλικρινά πέρυσι στο Φάιναλ Φορ τούς ζήλευα και τους το είχα πει. `Εγώ περίμενα τέσσερα χρόνια για να κατακτήσω την πρώτη Ευρωλίγκα μου στο Φάιναλ Φορ της Αθήνας το 2007 και εσείς πανηγυρίσατε από τον πρώτο χρόνο’. Απίστευτο».
 
-Ποια ήταν η αντίδραση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προς τους παίκτες του;

«Ηταν πολύ χαρούμενος για τη χρονιά που είχαμε».

-Χαρούμενος;

«Ναι. Και ικανοποιημένος για τη σκληρή δουλειά που έγινε όλο τον χρόνο. Ακόμη και πριν από τον πέμπτο τελικό, έλεγε πως `ό,τι και αν συμβεί σήμερα, η σεζόν είναι πετυχημένη’. Ισως να το είπε για να μας εμψυχώσει, αν και πιστεύω ότι το έκανε γιατί θεωρούσε μέσα του ότι η εφετινή ομάδα δεν ήταν μια κλασική ομάδα του Παναθηναϊκού, που θα σάρωνε όλους τους τίτλους στο πέρασμά της.
Αν το σκεφτεί κανείς, κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδος από τον Ολυμπιακό, συμμετείχαμε στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, όπου για ένα καλάθι δεν φτάσαμε τον τελικό και χάσαμε το ελληνικό πρωτάθλημα στην έδρα του Ολυμπιακού για ένα σουτ που μπήκε και βγήκε. Δεν ξέρω πώς θα ακουστεί στους απέξω, ούτε με νοιάζει. Η φετινή πορεία συνιστά υπέρβαση».

-Πώς είναι να χάνεις τον πρώτο έπειτα από οκτώ σερί τίτλους πρωταθλητή Ελλάδος;
«Είναι πολύ ασυνήθιστο, γιατί μέχρι τώρα δεν ξέραμε τι θα πει χαμένος τίτλος. Οπως είπε, όμως, και ο Μάνος Παπαδόπουλος η ήττα σε κάνει να θέλεις περισσότερο τη νίκη. Είμαστε όπως οι μποξέρ. Τούς ρίχνουν νοκ ντάουν, αλλά πρέπει να σηκωθούν και να σταθούν στα πόδια τους. Έτσι πρέπει να σκέφτεται και να λειτουργεί ένα μεγάλο κλαμπ, όπως ο Παναθηναϊκός.
Είναι δουλειά της διοίκησης να βοηθήσει, ώστε να σηκωθεί από το καναβάτσο αυτός ο γίγαντας που λέγεται Παναθηναϊκός. Γιατί στη διοίκηση οφείλονται οι εκκωφαντικές επιτυχίες αυτής της ομάδας. Διοίκηση, προπονητής, παίκτες, κόσμος, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μάς συγκίνησαν στο `Divani’. Τέσσερα στοιχεία που πρέπει να συνεργαστούν, ώστε να ανάψει και πάλι η φλόγα του πρωταθλητή».

-Έχεις σκεφτεί το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας σου;
«Όχι ακόμη και ειλικρινά, δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτε αυτή τη στιγμή. Θέλω να ξεκουραστώ και να μην μιλάω για το μπάσκετ. Αντιλαμβάνομαι ότι ένα συμβόλαιο βρίσκεται εκεί έξω και με περιμένει, θέλω να πιστεύω τουλάχιστον, οπότε ας απολαύσω λίγο την οικογένειά μου και έχουμε καιρό για όλα τα άλλα.
Κάποια στιγμή θα με πάρει ο ατζέντης μου και θα με ενημερώσει για όλες τις καταστάσεις, που έχουν προκύψει, ή πού θα ήθελα να προκύψουν για μένα. Επειτα από τόσα χρόνια με ξέρει καλά».

-Αλήθεια, πιστεύεις ότι με αυτή την απάντηση θα γλιτώσεις; Σίγουρα υπάρχει και… παρασύνθημα!
(Το σκέφτεται)… «Όλα είναι ανοικτά. Πρέπει να είναι ανοικτά. Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη μου επιλογή. Θέλω να μείνω, αλλά το επαγγελματικό μπάσκετ είναι και business. Και στη φάση που βρίσκομαι το δίλημμα είναι `περισσότερα πρωταθλήματα ή τίποτε’. Δεν θέλω να είμαι σε μια ομάδα, που θα αποτύχει στο Φάιναλ Φορ ή θα χάσει το πρωτάθλημα στα πέντε παιχνίδια και θα κατακτήσει μόνο το Κύπελλο.
Αν είναι να το κάνουμε σωστά, ας το κάνουμε σωστά. Προσωπικά, έχω γίνει κακομαθημένος με τους τίτλους. Οκτώ πρωταθλήματα, τρία ευρωπαϊκά, έξι κύπελλα. Σκέφτομαι, λοιπόν, όλα ή τίποτε. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει οικονομική κρίση, αλλά σε αυτά τα λίγα χρόνια που μού έχουν μείνει στο μπάσκετ, θέλω να πάρω όσο περισσότερους τίτλους γίνεται.
Είμαι μαχητής, αυτή είναι η δουλειά μου. Αν μείνω, λοιπόν, στον Παναθηναϊκό, θέλω να ανήκω σε μια ομάδα, η οποία θα διεκδικήσει με αξιώσεις το Φάιναλ Φορ και θα κατακτήσει το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα. Θέλω να κερδίσω ξανά το `Triple Crown'”….

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε