Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μπάτον: “Χτίζω”… αυτοπεποίθηση

Το βάθρο της Μελβούρνης
Το βάθρο της Μελβούρνης, ΦΩΤΟ REUTERS

Πανευτυχής για την πρώτη νίκη του με την McLaren ο Μπάτον. Ανέλπιστο βάθρο για τον Κούμπιτσα. “Θα μπορούσα να είχα νικήσει”, δήλωσε ο Φέτελ. “Λάθος η στρατηγική της ομάδας μου”, τόνισε ο Χάμιλτον.

“Δεν μπορώ να περιγράψω πως αισθάνομαι. Χτίζω αυτοπεποίθηση με αυτή τη νίκη, στην καινούργια μου ομάδα”, δήλωσε ο Τζένσον Μπάτον, ο οποίος πέρσι είχε ξεκινήσει την μαγευτική χρονιά του με νίκη στη Μελβούρνη.

“Δεν περιμέναμε το βάθρο, για να είμαι ειλικρινής. Είναι ένα ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα για μένα, γιατί η αλήθεια είναι ότι στην Αυστραλία δεν στάθηκα ποτέ τυχερός”, δήλωσε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ο οποίος δεν είχε τερματίσει ποτέ στο “Άλμπερτ Παρκ”.

“Είναι το καλύτερο μου αποτέλεσμα στην Αυστραλία”, είπε ο Φελίπε Μάσα, του οποίου το καλύτερο αποτέλεσμα στη Μελβούρνη ήταν η 6η θέση. “Είμαι πανευτυχής που μέχρι στιγμής έχω μια δεύτερη και μια τρίτη θέση. Ποτέ δεν είχα τόσους πολλούς βαθμούς στην αρχή του Πρωταθλήματος”, κατέληξε.

“Θα μπορούσα να είχα νικήσει, αν δεν είχα αντιμετωπίσει το πρόβλημα στα φρένα. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες”, δήλωσε με απογοήτευση ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος εκκίνησε από την πολ ποζίσιον, αλλά τέθηκε εκτός μάχης στα μέσα του αγώνα.

Στην στρατηγική της ομάδας του, δήλωσε ο Λούις Χάμιλτον, ότι οφείλεται η 6η θέση του: “Νομίζω ότι έκανα τον καλύτερο αγώνα της ζωής μου και δυστυχώς εξαιτίας της στρατηγικής , έμεινα πίσω και μετά βγήκα εκτός πίστας από τον Γουέμπερ. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πάντα κάνουν φανταστική δουλειά, αλλά η στρατηγική σήμερα δεν ήταν σωστή. Όλοι μπροστά μου έκαναν ένα πιτ στοπ, ενώ εγώ για κάποιους λόγους έκανα δύο”, δήλωσε ο Βρετανός πιλότος των “ασημί”¨.

Πρόβλημα με τους καθρέπτες

Εν τω μεταξύ, ένα πρόβλημα που διαπίστωσαν οι πιλότοι ότι πρέπει να διορθωθεί άμεσα είναι οι καθρέπτες. Οι πιλότοι ζητούν να επιστρέψουν στην προηγούμενη θέση τους(ενσωματωμένοι στο μονοθέσιο). Στη νέα θέση τους, όπου χρησιμοποιούνται σαν αεροδυναμικά βοηθήματα, οι κραδασμοί που δημιουργούνται είναι έντονοι με αποτέλεσμα να μην έχουν καλή ορατότητα. 

“Όταν δεν έχεις καλή ενημέρωση από τον ασύρματό, για το τι συμβαίνει πίσω σου, τότε έχεις πρόβλημα γιατί δεν μπορείς να δείς καλά”, δήλωσε ο Πέδρο Ντε Λα Ρόσα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε