Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπέκαμ, Ρονάλντο και Μέσι οι πλουσιότεροι ποδοσφαιριστές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Μπορεί να βρίσκεται στα 36 του χρόνια όμως η… μπογιά του Ντέβιντ Μπέκαμ περνάει ακόμα καθώς το 2010 είχε απολαβές 40 εκατ. δολάρια από όλες του τις δραστηριότητες. Ακολουθούν Ρονάλντο, Μέσι, Κακά και Ροναλντίνιο.

Σύμφωνα με το περιοδικό “Forbes” το συμβόλαιο του Άγγλου με την Adidas είναι το μεγαλύτερο που έχει αθλητής, ενώ πέρυσι πρόσθεσε στις συμφωνίες του και τις Electronic Arts, Diet Pepsi. Το φοβερό είναι πως η απήχησή του στις διαφημιζόμενες εταιρίες δεν έχει μειωθεί καθόλου, αν και με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι δεν τα πηγαίνει καλά.
 
Στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πιο καλοπληρωμένους ποδοσφαιριστές βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος για το προηγούμενο έτος κέρδισε 38 εκατομμύρια δολάρια, με το ποσό αυτό να μοιράζεται εξ ημισείας στο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που του προσφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης και στις συμφωνίες του με τις Nike, Armani, Castrol κι άλλες εταιρίες. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, πως πέραν των ποδοσφαιρικών ικανοτήτων του, θεωρείται ως κελεπούρι για τους διαφημιστές, καθώς στο Facebook έχει 24 εκατομμύρια ανθρώπους που ακολουθούν τη σελίδα του, τους περισσότερους από κάθε άλλον αθλητή, άρα, η απήχησή του μεγεθύνεται αυτόματα.
 
Ο Λιονέλ Μέσι, από την άλλη, άνοιξε σελίδα στο Facebook τον προηγούμενο μήνα και απέκτησε αμέσως 7 εκατομμύρια ανθρώπους που τον ακολουθούν. Ο Αργεντινός άσος έβαλε 32 εκατομμύρια δολάρια στο λογαριασμό του, παίρνοντας επίσης τα μισά από αυτά μέσω του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα και τα άλλα μισά από τις συμφωνίες του με τις Adidas, Lay’s, Konami, Audemars Piguet, Chery και Air Europa.
 
Τέταρτος αν και παροπλισμένος τον περισσότερο καιρό λόγω τραυματισμών, με 25  εκατομμύρια δολάρια έρχεται ο Κακά, καθώς ήταν το πρόσωπο στο EA Sports FIFA Soccer 11 που πούλησε 100 εκατομμύρια κομμάτια!

Πέμπτος στα έσοδα έρχεται ο Ροναλντίνιο με 24 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η λίστα ολοκληρώνεται με τον Τιερί Ανρί (21), τον Γουέιν Ρούνεϊ (20), τον Φρανκ Λαμπάρντ (17), τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (17) και τον Σάμουελ Ετό (15).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε