Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Μπέος: “Δεν απαντάω σε γελοιότητες”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτή ήταν η αντίδραση του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου, όταν ρωτήθηκε για τον χαρακτηρισμό ως “φιλικού” του αγώνα με τον Ολυμπιακό, από τον Τύπο.

Αφορμή για τον χαρακτηρισμό αυτό είναι οι καλές σχέσεις που διατηρεί ο Αχιλλέας Μπέος με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και η μεταγραφή του Νέμεθ. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά, αλλά απάντησε ως εξής:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι έγινε σε γήπεδο με 19.500 οπαδούς μέσα. Οι 7000 ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού, 10000 δικοί μας και 2000 ουδέτεροι. Αυτό απέδειξε ότι αν θέλουν όλοι, μπορούν συνυπάρξουν φίλαθλοι και των δυο ομάδων σ’ έναν αγώνα, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Το αυτονόητο δηλαδή…»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Α.Μπέου:

Για τις σχέσεις της ομάδας της Μαγνησίας με τους «μεγάλους» της κατηγορίας και τα επεισόδια στο ματς με τον ΠΑΟΚ:
«Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει αντιπαλότητες. Απείχε από την Α’ Εθνική 22 χρόνια, οπότε δεν είναι αντίπαλος με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ. Αλλά, τέτοιο μίσος που υπήρχε στο ματς με τον ΠΑΟΚ, δεν το έχω ξαναδεί.

Δεν έγιναν έκτροπα με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Αρη κτλ. Εχουμε πολύ καλές σχέσεις με τον Θοδωρή (σ.σ.: Ζαγοράκη) κι όταν πήγα στην Τούμπα ήταν όλα εξαιρετικά, φιλοξενία κτλ. Δυστυχώς ήρθαν εδώ και τα έκαναν γης μαδιάμ».

Για τα δημοσιεύματα περί… φιλικού:
«Ποιοι το χαρακτήρισαν φιλικό; Οι οπαδοί δημοσιογράφοι, αφοί που δημιουργούν βία με τα άρθρα και τα πρωτοσέλιδα κι όχι οι αντικειμενικοί. Απαγορεύεται να είμαι φίλος με Μαρινάκη, Μελισσανίδη κτλ.;

Είμαι περήφανος για τον Ολυμπιακό Βόλου. Μπήκαν μέσα και τα έδωσαν όλα. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις κάθε μέρα Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Παίζουν ρόλο Η εμπειρία, η φανέλα, η ιστορία της κάθε ομάδας. Δεν έχουμε δυνατότητα να αντικαθιστούμε παίκτες όπως οι Σανκαρέ, Ουμπίντες ακόμα και τον Ζαραδούκα.

Το εννοώ και το πιστεύω. Δεν υπάρχει παράγοντας στον κόσμο που θα μπει στα αποδυτήρια και θα πει καθίστε να χάσετε. Έχουμε έναν προπονητή τον οποίο πιστεύουμε και στηρίζουμε, παίζει η ομάδα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο κι ελπίζουμε του χρόνου να πάμε καλύτερα.

Δεν απαντάμε σε γελοιότητες κι άρθρα. Παραλίγο στο 20’ να κάνουμε γκολ, ο Σολάκης έκανε φάση στο φινάλε του ημιχρόνου, πάλι ο Μπρέσακ, πέναλτι δεν μας δώσανε, αλλά με τον Ολυμπιακό παίζαμε όχι με καμιά μικρή ομάδα».

Για την διαιτησία:
«Εχουμε αδικηθεί. Επειδή στηρίζω τον Πιλάβιο και την ΕΠΟ είπα ότι όλη τη χρονιά ό,τι κι αν συμβεί δεν θα κάνουμε ανακοινώσεις. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και θα δούμε αν ήταν σωστή η στάση μας ή όχι».

Για το αν ο Ολυμπιακός Βόλου θα σωθεί:
«Ο Ολυμπιακός Βόλου έβγαλε πολύ δύσκολο πρόγραμμα με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, από δω και πέρα έχουμε πιο εύκολα ματς, ίσως συναντήσουμε στην πορεία κάποιες ομάδες που θα είναι βαθμολογικά αδιάφορες.

Εχουμε ομάδα που παίζει μπάλα, δημιουργεί ευκαιρίες, ενισχυθήκαμε. Έχουμε τη δυνατότητα στα εναπομείναντα ματς να πάρει εννιά βαθμούς και να σωθούμε.

Για το Κύπελλο: «Θεωρώ ότι δεν ήταν μέσα στους στόχους μας. Γι’ αυτό κάναμε και μεταγραφές τον Γενάρη να ενισχυθούμε και με τη βοήθεια της Θεάς Τύχης να πάμε τελικό. Δεν έχουμε προκριθεί ακόμα στον ημιτελικό αλλά θεωρώ ότι έχουμε το προβάδισμα.

Στον ημιτελικό παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα Ατρόμητο, αν περάσουμε και πάμε τελικό πιστεύω ότι θα το σηκώσουμε. Θα ‘χουμε το κίνητρο. Ο πεινασμένος θα το πάρει. Αυτοί οι παίκτες μπαίνουν μέσα με μεγάλη αποφασιστικότητα, αυτό μου έχει δείξει η εμπειρία μου».

Για το πρωτάθλημα:
«Το πρωτάθλημα είναι για δυο ομάδες σαν δυναμική, αξία ποδοσφαιριστών, οι υπόλοιπες όλες δεν έχουν διαφορά. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ στο μόνο που διαφέρουν είναι η ιστορία, το βάρος της φανέλας, ο κόσμος, η δυναμική. Καμιά άλλη διαφορά. Κι ας έχουμε 10 βαθμούς διαφορά.

Αν αφαιρέσεις ΑΕΚ, ΠΑΟΚ που ξεφύγανε λίγο, ακόμα και η Λάρισα που την θεωρούν πεσμένη μπορεί να σωθεί. Ολα γίνονται. Τα διαιτητικά λάθη δεν μπορεί να μην γίνονται. Θεωρώ ότι με μια δυο εξαιρέσεις που τις κρατάω για μένα, είναι όλα ανθρώπινα. Ας πούμε του Δαλούκα, δεν θεωρώ ότι ήταν ανθρώπινο. Στην πλειοψηφία όμως ήταν ανθρώπινα».

Για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν:
«Θεωρώ ότι οι δυο ομάδες που θα πέσουν ξεκαθαρίζουν Κυριακή με Κυριακή, όλοι καταλαβαίνουμε ποιες εννοώ, αλλά είναι κρίμα για τις ομάδες και τους παράγοντες που προσπαθούν να σώσουν τις ομάδες τους να προδικάσω».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε