Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Μπιτσαξής: Πάρε το κύπελλο και φύγε

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΜ μεταξύ της ΑΚ και του Ατρόμητου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής τηλεφώνησε στον Σοφοκλή Πιλάβιο, μετά τη λήξη του αγώνα και του είπε να μην γίνει η απονομή!
Αυτό αποκαλύπτει την Τρίτη το «Εθνοσπόρ», το δημοσίευμα του οποίου έχει ως εξής:
 
“Το θλιβερό σκηνικό του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ φέρνει για μία ακόμη φορά προ των τεράστιων ευθυνών της την ΕΠΟ, την αποκλειστική (λόγω αυτοδιοίκητου) υπεύθυνη για το κατάντημα αυτό που ονομάζεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Ηταν η διοργανώτρια αυτής της ντροπιαστικής παράστασης.
 
Υπάρχουν καταγγελίες σωρηδόν ότι οι εντεταλμένοι της ΕΠΟ στις εισόδους δεν έκαναν έλεγχο των εισιτηρίων! Με άλλα λόγια, όποιος ήθελε έμπαινε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στις εξέδρες των φίλων της ΑΕΚ. Το χειρότερο όμως είναι ότι άρχισε ένας τελικός που δεν έπρεπε να αρχίσει. Σκηνές απείρου κάλλους εξελίσσονταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού μας ύμνου…
 
Ακόμη κι αν άρχισε, δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να ολοκληρωθεί, μετά τα όσα έγιναν. Σε όλα είναι τεράστια η ευθύνη της ΕΠΟ και ειδικά του προέδρου της Σ. Πιλάβιου, που χωρίς αμφιβολία πλέον καταγράφεται ως «ο μοιραίος άνθρωπος».
 
Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο τελικός αυτός δεν θα είχε γίνει υπό αυτές τις συνθήκες. Ο κ. Πιλάβιος κράτησε στάση «τρομοκρατημένου και συρόμενου πίσω από τα γεγονότα» ανθρώπου. Μεταξύ λήξης και απονομής δέχθηκε τηλεφώνημα από τον γ.γ.Α. Π. Μπιτσαξή, ο οποίος του μετέφερε την άποψη της πολιτικής ηγεσίας, που ήταν σαφής: «Να μη γίνει απονομή σε αυτόν τον τελικό της ντροπής. Πάρε το κύπελλο και φύγε».
 
Ο κ. Μπιτσαξής είχε εξουσιοδοτηθεί γι’ αυτό το τηλεφώνημα από τον υπουργό κ. Γερουλάνο και τον υφυπουργό κ. Νικητιάδη. Ομως ο κ. Πιλάβιος αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο: «Θα γίνει μακελειό στο γήπεδο… Δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια ευθύνη…». Και έτσι έγινε η απονομή”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε