Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπλόκο από την ΕΕΑ! – Για Σεπτέμβρη πάει η έναρξη του πρωταθλήματος

Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού δεν έβγαλε απόφαση για Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας μπλοκάροντας έτσι την σέντρα στην Σούπερ Λίγκα, καθώς παραβιάζεται η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Δεν πληρώνει την ρήτρα στη NOVA o συνεταιρισμός.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έβγαλε απόφαση σήμερα για να δώσει άδεια συμμετοχής σε Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας και τη μετέθεσε για την ερχόμενη εβδομάδα. Έτσι ουσιαστικά έβαλε μπλόκο στην έναρξη του πρωταθλήματος καθώς το καταστατικό της Σούπερ Λίγκας αναφέρει ότι πρέπει να υπογράψουν την προκήρυξη 16 ομάδες.
 
Με τη μορφή που θα είχε η πρεμιέρα, θα ήταν γνωστές οι 14 ομάδες και οι άλλες δύο, που θα πάρουν τη θέση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας θα ήταν άγνωστες μέχρι να τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές και οι ενστάσεις. Ετσι βάσει του καταστατικού, από τη στιγμή που δεν είναι υπογεγραμμένη η προκήρυξη της Σούπερ Λίγκας, τότε δεν μπορεί να γίνει η σέντρα.
 
Γι αυτό στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις της περασμένης Τρίτης, που αναβλήθηκαν λόγω του θανάτου του πατέρα του Απόστολου Παπουτσάκη, είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη το θέμα «Εγκριση προκήρυξης πρωταθλήματος». Τότε μάλιστα που είχε δημοσιοποιηθεί η ημερήσια διάταξη δεν είχαν ακόμη διαλυθεί από την ΕΕΑ ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα.
 
Αυτά όλα βάσει των νόμων και των κανονισμών που διέπουν και δεσμεύουν την διοργανώτρια αρχή, η οποία αναζητά τρόπο να ξεπεράσει το συγκεκριμένο αξεπέραστο πρόβλημα και ο τρόπος που μηχανεύεται, αλλά πάσχει κανονιστικά, είναι αυτός της προκήρυξης σε… δύο μέρη! Μία τώρα με 14 ομάδες και συμπληρωματική αργότερα, όταν θα γίνουν γνωστές οι άλλες δύο!
 
Να σημειωθεί πως στην περίπτωση που δεν αρχίσει το πρωτάθλημα αυτό το σαββατοκύριακο, η Superleague τελικά γλιτώνει την καταβολή της ρήτρας των 4 εκατομμυρίων ευρώ προς το συνδρομητικό κανάλι, επειδή δεν θα γίνει αγωνιστική τον Αύγουστο, καθώς βάσει των συμφωνηθέντων σε περίπτωση «ανωτέρας βίας» δεν επιβάλλεται ρήτρα.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε