Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπόλονι: Αντέχω στα δύσκολα, μένω στον ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού:

-Για τις σχέσεις του με τους δημοσιογράφους:
«Καταρχήν θα ήθελα να πω τρία πράγματα. Το πρώτο είναι ότι σήμερα θα κάνω το πρώτο μου λάθος. και θα ξεκινήσω με κριτική προς τους δημοσιογράφους. Ξέρω ότι αυτό δεν είναι ποτέ σωστό. Για αυτό σας κάλεσα εδώ, γιατί δεν με καλέσατε ποτέ εσείς και αυτό δεν είναι φυσιολογικό.

Είναι πολύ ωραίο να γράφετε για τον ΠΑΟΚ και την δουλειά μου. Να γράφετε για τα καλά και άσχημα αποτελέσματα, να σχολιάζετε τα πάντα, αλλά νομίζω ότι δεν είναι καλό για την σχέση μας να μην έχετε μιλήσει μαζί μου. Κάποιοι από τους ανθρώπους εδώ δεν μου έχετε μιλήσει ποτέ αλλά σας συμπαθώ όλους. Δεν ξέρω τι κακό έχω κάνει εγώ και δεν έχετε έρθει να πιούμε έναν καφέ.

Το δεύτερο πράγμα που θα ήθελα να σας πω αφορά το γιατί ήρθαμε σήμερα εδώ. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους. Γιατί για εμένα είναι πιο εύκολο να σας συναντήσω εδώ. Μη σας φαίνεται περίεργο που σας υποδέχτηκα σ’ αυτό το μέρος, απλώς ήταν πιο εύκολο. Στην πραγματικότητα δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ομάδα. Κάποιες φορές θα ήθελα να είμαι πιο ακριβής, αλλά ξέρω ότι τα αγγλικά μου είναι μέτρια, για τα ελληνικά μου θα χρειαστεί να περιμένουμε, με τα γαλλικά έχετε πρόβλημα εσείς. Οπότε κάποιες φορές θα χρησιμοποιήσω τον κ. Φούγια για την μετάφραση μου.

-Για τα αρνητικά της φετινής σεζον:

«Θα επιχειρήσω να κάνω μια ανάλυση της σεζόν που ήταν πολύ πλούσια. Θεωρώ ότι έγιναν περισσότερα θετικά πράγματα και λιγότερα αρνητική. Σε καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να έχουν γίνει μόνο θετική ή μόνο αρνητικά πράγματα. Δεν είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένα από τα βασικά αρνητικά ήταν ο αγώνας κυπέλλου. Όχι ο αγώνας μόνο το 91ο λεπτό. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να εξηγείς τα πάντα, όπως για παράδειγμα το ατομικό λάθος του Γλύκου, διότι αυτό από τη μια είναι φυσιολογικό, αλλά από την άλλη δεν είναι. Μίλησα με τον Γλύκο γι’ αυτό, αλλά έχει δέκα ματς.

Πριν γίνει ένας κανονικός τερματοφύλακας, είναι φυσιολογικό να κάνει λάθη. Το έκανε σε μία στιγμή που δεν έπρεπε. Όμως το λάθος αυτό, έδωσε λάθος εικόνα για όλους, την ομάδα, τον πρόεδρο, εμένα, τον κόσμο, τον Γλύκο.

Η επικοινωνία μου μαζί σας, δεν ήταν καλή και αυτό είναι τόσο δικό μου λάθος, όσο και δικό σας. Νομίζω ότι πρέπει να ανταλλάζουμε ιδέες. Πρώτα για τους φιλάθλους, οι οποίοι για κάποια πράγματα δεν έχουν γνώση. Σίγουρα αυτό είναι ένα από τα θέματα που θα αλλάξουν την επόμενη σεζόν .

Σ’ ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η αλήθεια είναι ότι από την διαδικασία των πλέι-οφ, περιμέναμε περισσότερα πράγματα. Αυτά τα πλέι-οφ βέβαια, είχαν λίγο μεγαλύτερη διάρκεια για την ομάδα μας. Αισθανθήκαμε ότι είμασταν κουρασμένοι.

Εδώ θα κάνω και μια παρένθεση, για να πω ότι εμείς παίξαμε 51 αγώνες. Ούτε ο Ολυμπιακός δεν είχε τόσα ματς κατά την διάρκεια της χρονιάς. Με όλα τα ταξίδια ενδιάμεσα, αν αναλογιστεί κανείς τον μ.ο. ηλικίας, για κάποιους ήταν πολύ κουραστικό. Ξέρετε καλά, ότι η ψυχολογική κούραση είναι δυσκολότερη και με τα προβλήματα που όλοι γνωρίζετε πως αντιμετωπίσαμε, πρέπει να αποδεχτώ ότι οι παίκτες μου, έχουν το δικαίωμα να φαίνονται κουρασμένοι. Διότι όλοι ξέρετε ότι δεν είμαστε νέα ομάδα.

-Για την προσπάθεια των παικτών:
«Οι παίκτες έχουν δώσει πολλά πράγματα, αλλά έχουν και κάποια όρια. Κάποιες φορές κοιτάξαμε τον πάγκο και είδαμε πως υπήρχαν περιορισμοί. Όλα αυτά μας δημιούργησαν πολλά και ατομικά λάθη. Και κάναμε ατομικά λάθη απέναντι σε καλύτερες ομάδες. Τα όρια οδήγησαν σε κάποια σοβαρά λάθη, τα οποία είχαν κόστος τόσο στα παιχνίδια, όσο και στα αποτελέσματα. Τα γνωρίζετε καλά, δεν χρειάζεται να τα ονομάσω κιόλας. Αυτά τα λάθη τα προσωπικά βέβαια, δεν έγιναν μόνο από τους παίκτες. Σοβαρότατα λάθη που κόστισαν αποτελέσματα, έχουν έρθει και από άλλους ανθρώπους που είναι στον αγωνιστικό χώρο. Το ξέρετε καλά αυτό για τα τελευταία 3-4 χρόνια. Το γεγονός αυτό δείχνει και τα όρια της ομάδας.Δεν θέλω να πω αυτή τη στιγμή αν ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας.

Αν παίρναμε τους τρεις βαθμούς με τον Ατρόμητο και τον έναν με τον Παναθηναϊκό, έχω το δικαίωμα να ελπίζω πως σήμερα θα πίναμε σαμπάνιες και όχι καφέ. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι δυνατός για να ξεπεράσει το πρόβλημα αυτό. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και το υπόλοιπο 75% που είναι θετικό. Έχω ακούσει, ξέρω γνωρίζω, ότι κάποιοι από εσάς γράφουν θετικά. Αυτά τα θετικά είναι πως σαν ομάδα, είμαι πλέον πιο δυνατός και πλούσιος, ενώ είχαμε και την πρόκριση στο ΟΥΕΦΑ. Δεν παίξαμε με μικρές ομάδες. Ίσα – ίσα, το μπάτζετ της Καρπάτι είναι μεγαλύτερο από αυτό του ΠΑΟΚ. Έγιναν τέσσερις αγώνες, πολύ δυνατοί και μόνο θετικά υπήρχαν. Η είσοδος στου ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, είναι επιτυχία. Είχαμε επιτυχίες που θα καταχωρηθούν στην ιστορία του συλλόγου και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Παράλληλα με όλα αυτά πετύχαμε και κάτι όμορφο στο πρωτάθλημα. Τερματίσαμε τρίτοι. Καμιά άλλη ομάδα δεν πούλησε παίκτες. Δεν ξέρω κάποια από τις υπόλοιπες που μείωσε το μπάτζετ. Εμείς το κάναμε με τον Αρίας, τον Κοντρέρας, τον Σπαντάσιο, τον Βιεϊρίνια, τον Βιτόλο το καλοκαίρι και το αποτέλεσμα δεν ήταν και τόσο όσο άσχημο.

Κάποιοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν όπως ο Γεωργιάδης, ο Γιάννου, ο Κατσικάς, ο Λάζαρ και ο Νιμανί, είχαν πολύ καλή προσαρμογή στην ομάδα και αυτό είναι πολύ θετικό για μένα. Δεν είναι τόσο εύκολο σε τόσο δύσκολες συνθήκες, να έρθουν και να προσαρμοστούν αμέσως στο στυλ μια άλλης ομάδας. Μιλάμε για δουλειά και αποτελέσματα. Θεωρώ ότι είναι πολύ θετικό που έκανα μια γνωριμία και με τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Είναι πολύ καλή η ακαδημία, αλλά μπορεί να γίνει και καλύτερη.

Και αυτό είναι πολύ θετικό. Με αυτή την κατεύθυνση και τα αποτελέσματα, βοηθήσαμε σημαντικά την ομάδα στο οικονομικό κομμάτι. Εγώ μπορεί να έχω ευθύνη γιατί στη θέση του Λεονάρντο ήρθε ο Σταφυλίδης. Επίσης μπορείτε να με κατακρίνεται, για το ότι διάλεξα τον Παναγιωτούδη ώστε να καλύψει τη θέση του Σπαντάσιο. Στα συμβόλαια αυτών των παικτών υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Έψαχνα να βρω λύσεις εκτός ομάδας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το βάλουμε στα θετικά. Σαν συμπέρασμα έγινε πολύ καλή δουλειά και μας δίνεται το δικαίωμα να συνεχίσουμε την πορεία μας στο Γιουρόπα Λιγκ. Με το γκρουπ που είχαμε, αλλά και το δύσκολο πρόγραμμα, πετύχαμε κάποια πράγματα πολύ σημαντικά. Γι’ αυτό καλά κάνετε και κοιτάτε την αρνητική πλευρά, αλλά είναι άδικο να μην βλέπετε και την θετική που είναι σαφώς μεγαλύτερη και με καλά αποτελέσματα. Κάπως έχει η ανάλυση της φετινής σεζόν και θα σας παρακαλέσω να έχω σχόλια και όχι ερωτήσεις».

-Για τα λάθη που έκανε
«Θέλω να αναφερθώ στους παίκτες που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Ήταν ένα σύνολο παικτών με καλή αξία. Βοήθησαν πολύ την ομάδα, με όλες τους τις δυνάμεις. Ο χρόνος περνά και αυτό το ξέρετε καλά. Κάποια ανανέωση θα πρέπει να γίνει σίγουρα. Αν μιλήσουμε για τα προβλήματα, περιμένω από όλους σας να κάνουμε ένα ισοζύγιο, για το τι θέλουμε και τι μπορούμε να πετύχουμε. Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να δούμε την κατάσταση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ. Πριν από τρία τέσσερα χρόνια, ήρθε ο Μουσλίμοβιτς, ο Ίβιτς, ο Τσιρίλο, ο Κοντρέρας, ο Βιεϊρίνια, ήρθε ο Γκαρσία και ο Βιτόλο. Αν τους μετρήσω είναι οκτώ παίκτες και το μπάτζετ πάνω από 20 εκ. ευρώ. Εγώ ζήτησα τρεις παίκτες. Και αυτό είναι ένα παράπονο. Διότι, έβαλα το συμφέρον της ομάδας πάνω από το δικό μου, βρήκα λύσεις μέσα από την ομάδα. Ο Νιμανί για παράδειγμα δεν κόστισε λεφτά».

-Για το αν θα παραμείνει στον πάγκο:

«Έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Έχω δείξει ότι σε δύσκολες συνθήκες αντέχω και δεν φοβάμαι. Μαζί μας βρεθήκατε στην Ολλανδία, όταν συζητούσαμε για το θέμα αυτό. Σε κάθε γραμμή αφήσαμε έναν παίκτη και στο τέλος δεν φέραμε. Συνεχίσαμε να δουλεύουμε και τον Δεκέμβριο γνωρίζουμε τι συνέβη. Παρ’ όλα αυτά συνεχίσαμε να δουλεύουμε και σήμερα έχω δεκατρία ονόματα με τους οποίους δουλεύω και είναι δύο εκατοστά πιο μπροστά.
Δεν φοβάμαι ούτε τις ευθύνες, ούτε και τις δυσκολίες. Αυτές οι αποδείξεις είναι αρκετές. Εγώ δεν θυμάμαι ονόματα, θυμάμαι μια κατάσταση. Τον Δεκέμβριο, δεν πίστευε κανείς ότι θα είμαστε αναγκασμένοι να χάσουμε παίκτες, γιατί η ΟΥΕΦΑ το επέβαλλε. Μπορούσα να θυμώσω με τον Ζαγοράκη και να πως ότι δεν φεύγουν. Έτσι όμως, δεν θα έπαιζε η ομάδα στην Ευρώπη. Ήταν υποχρεωτικό. Έπρεπε να το δεχτώ και να συνεχίσουμε.

Παράλληλα, υπήρχαν και επενδυτές που σκόρπισαν ενθουσιασμο. Μετά τη νίκη με την Καρπάτι, στο γραφείο μου ήρθε όλη η διοίκηση και μου είπαν ότι πρέπει να κάνουμε το βήμα να τελειώσουμε και όλοι πιστέψαμε ότι αυτό ήταν πραγματικό. Όλοι ήμασταν ενθουσιασμένοι ότι θα γίνει και θα έχουμε άλλες συνθήκες. Δεν γνωρίζω γιατί δεν προχώρησε τελικά.

Πάντως τα μέτρα που μας ανάγκασε να πάρουμε η ΟΥΕΦΑ δεν μας επέτρεψαν να φέρουμε παίκτες. Μετά την εξέλιξη αυτή λοιπόν ή έπρεπε να γίνω απαιτητικός ή να συνεχίσω την δουλειά μου με τις υπάρχουσες λύσεις. Οι οποίες βέβαια, ήταν πολύ περιορισμένες, γι’ αυτό και κάναμε όλοι μαζί το μάξιμουμ.

Κατάλαβα τα προβλήματα και δεν ισχύει ότι είχα λάθος ενημέρωση. Η διοίκηση ήταν αναγκασμένη να δεχτεί τη νέα τάξη πραγμάτων. Κάποιες φορές, νιώσαμε λίγο περίεργα, αλλά με λεπτότητα και σεβασμό, οι φίλαθλοί μας ήθελα να καταλάβουν ότι τουλάχιστον προσπαθήσαμε».

-Για το αν είχε ενημέρωση σχετικά με την αποχώρηση παικτών

«Ήξερα ότι Βιεϊρίνια είχε πρόταση από το εξωτερικό και ελπίζαμε ότι με τα λεφτά που θα έρθουν, θα χρησιμοποιηθούν για νέους παίκτες. Έμεινε το καλοκαίρι και ήμασταν χαρούμενοι γι’ αυτό, αλλά το χειμώνα έφυγε. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα γκρουπ με επίπεδο και αυτό το γκρουπ δέχτηκε νέο αίμα.

Κάποια θετικά πράγματα που τα έφεραν παίκτες όπως ο Κλάους, όπως ο Μαλεζάς που έγινε βασικός. Μιλήσαμε για την προσαρμογή του Λάζαρ, ενώ υπήρχαν οι Σταφυλίδης, Αποστολόπουλος. Δεν μιλήσαμε γι’ αυτό. Στο πρωτάθλημα δεν μπορώ να μιλήσω ανοιχτά, για το αν δέχομαι ή δεν δέχομαι πιέσεις. Έγιναν δύσκολα πράγματα τον χειμώνα με την φυγή του Κοντρέρας, του Βιεϊρίνια. Ωστόσο, συνέχισα να δουλεύω, παρά το γεγονός ότι χάσαμε σε ταλέντο και προσωπικότητα.

Όλα αυτά όμως, είχαν αποτέλεσμα στους παίκτες που έμειναν. Έφυγαν παίκτες με αξία. Για παράδειγμα οι Κοντρέρας-Μαλεζάς, δεν είναι το ίδιο με τους Μαλεζά – Τσιρίλο, όπως και οι Βιεϊρίνια – Λίνο δείναι το ίδιο με τους Λίνο – Γεωργιάδη ή Νιμανί. Δεν μπορώ να ξεχάσω το γκολ του Κλάους με τον Πανιώνιο έπειτα από εξαιρετική πάσα του Βιεϊρίνια. Όπως και το γεγονός, ότι ο Κοντρέρας έβγαλε δέκα φορές την μπάλα πάνω από την γραμμή.

Χάσαμε μεγάλη ποσότητα ταλέντου. Όταν ακούω κάποιες έξυπνες κριτικές, με σφίγγει λίγο ο λαιμός. Είμαι ένας άνθρωπος που θέλω να εκτιμηθεί η δουλειά του. Γνωρίζω τον δρόμο από το Ωραιόκαστρο στη Τούμπα και την Μεσήμβρια. Πέρασα δέκα μήνες εδώ και μόνο αυτούς τους δρόμους ξέρω. Ήταν μια μεγάλη παρένθεση. Οι φυγή έξι παικτών που είχαμε, οι τραυματισμοί, οι τιμωρίες είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση του ανταγωνισμού μέσα στην ομάδα.

Δίνω ένα παράδειγμα. Ο Κατσικάς, ήρθε με εγχείρηση και είχε κάποια προβλήματα όλη τη σεζόν. Ή δεν τα γνωρίζετε ή δεν τα λέτε, αλλά την άποψή σας την διαμορφώνετε. Προσπάθησε να πάρει θέση βασικού. Μου αρέσει ο Κατσικάς, αλλά σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν είναι Κοντρέρας. Υπήρχε ένα μικρός συναγωνισμός του Μαλεζα του Κατσικά και του Τσιρίλο. Ο Κατσικάς όμως, είχε ένα ακόμη τραυματισμό, που δεν ήταν μυϊκός, αλλά στο γόνατο. Αυτό σημαίνει ότι ο συναγωνισμός χάθηκε.

Κι όμως άκουσα, ερώτηση σχετικά με το γιατί έπαιζε ο Κατσικάς. Ο ποδοσφαιριστής, δεν τελείωσε ούτε μία προπόνηση, χωρίς να βάλει πάγο στο γόνατο. Για να πείτε αν πρέπει να παίξει ή όχι ένας παίκτης θα πρέπει να γνωρίζετε και κάποια πράγματα.

Εγώ ξέρω την αλήθεια και τα γεγονότα καλύτερα από εσάς. Φέτος είχαμε κάποιους παίκτες που δεν ήταν βασικοί και είχαν προβλήματα. Ξέρω την δυσαρέσκεια που υπάρχει για τους Γεωργιάδη και Γιάννου. Όταν θες να κάνεις αλλαγές, χρειάζεσαι και παίκτες του ίδιου επιπέδου. Αν έχω έναν Γεωργιάδη όπως με την Τότεναμ, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πως η απόδοσή του έχει μεταπτώσεις.

Έχει επίπεδο, αλλά θέλει πολύ δουλειά, προκειμένου να βελτιώση τη σκέψη του για το παιχνίδι. Έχουμε τέσσερα γκρουπ σημαντικά. Είναι δέκα παίκτες που έδειξαν πολύ καλά πράγματα. Είναι το γκρουπ των νέων που αποτελείται από άλλους δέκα. Εφτά – οχτώ παίκτες που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και δύο – τρεις που μπορούν να συνεχίσουν στην ομάδα. Επίσης, πρέπει να φέρουμε και τρεις – τέσσερις παίκτες και αυτό είναι ένα άλλο γκρουπ παικτών».

-Για τις σχέσεις του με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ:

«Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την παρουσία τους. Αν κάνουμε μια ανάλυση με το μυαλό και όχι την καρδιά, η ζωή της ομάδας του ΠΑΟΚ θα είναι μια πιο δύσκολη ζωή. Χωρίς φιλάθλους θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Ίσως πρέπει να πάρουν κάποια άλλα μέτρα, να μείνουν δίπλα στην ομάδα με αγάπη και οικονομική στήριξη. Η ζωή του ΠΑΟΚ δεν θα είναι εύκολη, αλλά θα είναι λίγο πιο εύκολη μαζί τους. Δυσκολίες θα έχουμε πάλι.

Καμία φορά δεν τους γελάσαμε και βλέπω το πάθος τους. Γνωρίζω την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και δεν θα τους δώσω ποτέ λάθος πληροφορίες. Ένα λάθος ήταν ότι έδωσα λίγες πληροφορίες και θα το αλλάξω αυτό. Μπορεί να ήταν και αρνητικές. Δεν μπορώ να είμαι υποκριτής απέναντί τους.

Θέλω να ακούσω και την ιδέα σας. Ακούγεται ότι ένας άνθρωπος μπορεί να στηρίξει την ομάδα. Με όλο τον σεβασμό είναι κάτι πολύ θετικό για τον ΠΑΟΚ. Όχι για την ομάδα, αλλά για την ιδέα του ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να μην συνεχίσω λίγο. Είμαι σίγουρος ότι η κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο δίνει το δικαίωμα με μια μικρή επένδυση να είσαι πιο σίγουρος για το μέλλον σου. Δεν μιλώ για εκατομμύρια. Με μια μικρή συμμετοχή, είναι η στιγμή να κάνεις σπουδαία πράγματα».

-Για τους παίκτες που θέλουν να μείνουν:

«Γι’ αυτό μίλησα για τέσσερα γκρουπ. Λίγο – πολύ γνωρίζουμε ποιοι θα μείνουν. Ξέρουμε τους νέους και θέλουμε να τους φέρουμε σε επίπεδο πρώτης ομάδας. Σε αυτό το γκρουπ, νομίζω ότι ξέρετε και τα ονόματα.

Επίσης μιλήσαμε και με το γκρουπ των παικτών μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι μπορούν να μείνουν και είναι σημαίες του ΠΑΟΚ. Ο Γκαρσία και ο Λίνο θέλω να μείνουν. Δεν μπορώ να μιλήσω για παίκτες που έχει ανάγκη η ομάδα. Ένας κεντρικός αμυντικός, αν και ελπίζω ότι ο Κατσικάς θα είναι καλά και έναν αμυντικό χαφ με την καλή έννοια του σκληρού. Καλό θα ήταν να παίρναμε και ένα επιθετικό χαφ, αλλά και επιθετικούς που όλες οι ομάδες χρειάζονται.
Στα πλάγια είμαστε εντάξει, γι’ αυτό και θεωρώ πιο σημαντική την ενίσχυση στον άξονα. Θα ήθελα έναν Κοντρέρας όπως ήταν πριν από τέσσερα χρόνια και έναν νέο Γκαρσία. Δεν είναι κακό αυτό. Και έναν επιθετικό για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και σε αυτή την γραμμή.

Για την θέση του τερματοφύλακα, ξέρετε πολύ καλά ότι δουλέψαμε και πιέσαμε τον Γλύκο. Όποτε βλέπω αυτόν τον παίκτη στην προπόνηση, μου δίνει την εντύπωση ότι έχει ταλέντο και παράλληλα ότι δεν έχει δουλέψει πολύ καλά. Γιατί ο Γλύκος στα 26 του, είναι ένας νέος παίκτης που δεν έχει συμμετοχές.

Και αυτό είναι δύσκολο για τον προπονητή. Να τον βάλει δηλαδή βασικό στα 26 του χρόνια. Δεν έκανε αρκετά λάθη για να είναι έτομος, αλλά είναι ένας τερματοφύλακας, στον οποίο ο ΠΑΟΚ πρέπει να ποντάρει. Στις 6.00 μ.μ. θα είναι στην προπόνηση, καθώς έχει πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο και θα του προτείνω να πάει να παίξει κάποια παιχνίδια μπάσκετ. Ο Κρέσιτς έχει συμβόλαιο με την ομάδα, ενώ είναι θέμα της διοίκησης το ζήτημα με τον Χαλκιά.
Το τελευταίο διάστημα, δουλεύω με τον Μελισσά, όχι για αύριο, αλλά για μεθαύριο. Θα ήθελα να έρθει από τώρα, αλλά έχει υποχρεώσεις. Θα περιμένω πρώτα να μου πουν τι θα γίνει με τον Χαλκιά και μετά θα το σκεφτώ».

-Για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο ρόστερ:
«Ο Μπαλάφας είναι στόπερ. Ο Γεωργιάδης είναι επιθετικός. Ο Τσουκαλάς δεν είχε στιγμές για να μας δείξει την αξία του, ενώ στα λίγα παιχνίδια που έπαιξε δεν με έπεισε. Ίσως είναι καλύτερο για κάποιο παίκτη να δουλέψει αλλού. Δεν μιλαώ για τον Τσουκαλά.

Σ’ αυτόν τον παίκτη αναγνωρίζω πως είναι ο μοναδικός που είχε στιγμές να μου δείξει κάποια πράγματα και δεν μπόρεσε εκείνες τις στιγμές. Ίσως έπρεπε να του δώσω κι άλλες ευκαιρίες. Υπάρχουν άλλοι παίκτες που για προσωπικό τους συμφέρον πρέπει να παίξουν αλλού. Αν δεν έπαιρνα την απόφαση να φύγει ο Λεονάρντο, ο Σταφυλίδης, δεν θα έπαιζε ποτέ».

Για το αν θεωρεί πως η διοίκηση τον άδειασε στο θέμα της διαιτησίας:
«Ποιος τα γράφει αυτά; Εγώ έχω συμβόλαιο με την ομάδα. Είχα το δικαίωμα να φύγω γιατί είχα προτάσεις, αλλά δεν έφυγα. Είμαι τεχνικός του ΠΑΟΚ και σέβομαι την διοίκηση μας, τον Ζαγοράκη, τον Βρύζα και τον Κωνσταντινίδη. Είχα προβλήματα με τους διαιτητές, αλλά αυτό είναι δικό μου λάθος».

-Για τους πολλούς τραυματισμούς των παικτών:
«Για ποιους τραυματισμούς μιλάτε; Να ονομάσετε! Ο Σαλπιγγίδης, έπαιξε σε όλα τα παιχνίδι και έγινε λάθος. Δεν έκανε αποθεραπεία λόγω της Εθνικής και το λάθος στην Ολλανδία ήταν ότι στο τελευταίο παιχνίδι δεν έστειλα τους αναπληρωματικούς για προθέρμανση.

Έμαθα από το λάθος. Από τότε, από πέντε λεπτά μετά τους βασικούς, κάνουν ζέσταμα και οι αναπληρωματικοί. Όσον αφορά τον Κοντρέρας, πότε ήρθε στην προετοιμασία; Δεν ήρθε, γιατί ήταν στο Κόπα Αμέρικα. Ήρθε λίγο πριν από το παιχνίδι με την Καρπάτι και αυτό το θεωρώ επαγγελματικό λάθος. Δεν δούλεψα με τον Κοντρέρας.

Πήγαινε στην Εθνική και γύριζε τραυματίας. Είχε περισσότερους μυϊκούς τραυματισμούς, αλλά δεν δούλεψα μαζί του. Ο Αθανασιάδης, μέχρι τα 23 του δεν είχε ποτέ γεμάτο πρωτάθλημα. Ανταποκρίθηκε στην εμπιστοσύνη που του έδειξα. Ένας παίκτης που δεν είχε μάθει να παίζει πολύ, έλειψε μόνο σε τρία παιχνίδια από τα 51. Θέλω όμως να πω και κάτι ακόμα.

Δεν είμαι εδώ για να χορέψω. Είμαι εδώ για να κάνω την δουλειά μου. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω γιατί αντέξαμε όταν παίξαμε δέκα εναντίον 11 στη Τότεναμ. Σε μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος δεν είχαμε κάποιον μυϊκό τραυματισμό. Για τον Σαλπιγγίδη έφταιγα εγώ. Υπήρχαν στην αρχή κάποια προβλήματα με μυϊκούς τραυματισμούς, τα οποία είναι φυσιολογικά.

-Για το ενδεχόμενο νέων αποχωρήσεων:

«Αν συνεχίσουμε να πουλάμε παίκτες, κάτι το οποίο βέβαια είναι νορμάλ φαινόμενο όπως στην περίπτωση του Βιεϊρίνια, θα είμαστε πιο φτωχοί. Αν τα λεφτά που θα έρθουν δεν τα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να πάρουμε παίκτες θα είμαστε πιο φτωχοί.

Για τον Αθανασιάδη, η άποψή μου είναι ότι η αξία του θα μεγαλώσει κι άλλο. Στην Ελλάδα δεν γίνεται να πάρουμε λεφτά. Θα ξαναγυρίσω στην Ολλανδία και θα πω την ίδια φράση. Η ζωή μας θα είναι πιο δύσκολη. Η ενημέρωση που έχω σχετικά με την έλευση επενδυτών, αναφέρει πως δεν θα είμαστε αναγκασμένοι να πουλήσουμε σημαντικούς παίκτες.
Αλλά καταλαβαίνω το φαινόμενο της πώλησης και εγώ είπα την άποψή μου, σχετικά με το ποιοι παίκτες θα πρέπει να υπάρχουν στην ομάδα. Βεβαίως θα παίξει ρόλο και η αγορά, αλλά και το ενδιαφέρον».

-Για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού:
«Αυτή τη στιγμή είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ. Το απόγευμα έχω προπόνηση και αυτό με νοιάζει μόνο»,

-Για τις βαθμολογικές απώλειες στην Τούμπα

«Ορισμένα πράγματα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε. Είμαστε μια ομάδα κουρασμένη. Είναι κάποιες καθημερινές δυσκολίες και δεν μπορούμε να τις παραβλέψουμε. Όλο αυτό το διάστημα η εσωτερική αυτοσυγκέντρωση είναι η πιο σημαντική μηχανή. Η εξωτερική είναι λιγότερο σημαντική. Μέσα από συζητήσεις προσπαθούσα να δώσω κίνητρο. Άλλες φορές είχαμε αποτελέσματα, άλλες όχι»

-Για τον αν η ομάδα γνώριζε πως αν έφερνε ισοπαλία με τον Λεβαδειακό θα είχε έναν βαθμό στα πλέι-οφ

«Το γνωρίζαμε. Πέντε λεπτά πριν το τέλος προηγούμασταν. Δεν μπορώ να διαβάσω τους κανονισμούς. Στον αγώνα με την ΑΕΚ μην ζητάτε περισσότερες πληροφορίες. Δεν είχα ενημέρωση γι’ αυτό το παιχνίδι. Είχα την ενημέρωση πως το πρώτο κριτήριο ήταν η βαθμολογία του πρωταθλήματος. Δεν ήξερα τι ισχύει στα πλέι-οφ».

-Για προτάσεις που είχε από άλλες ομάδες:
«Η μία ήταν στο ξεκίνημα της χρονιάς και η άλλη μετά το παιχνίδι με την Ρουμπίν Καζάν. Δεν έχει καμία σχέση με όσα είπα μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα. Το Δεκέμβριο είχα πει ότι το σκέφτομαι. Τι μπορώ να κάνω όταν κάποιος με προσκαλεί ή ζητάει κάτι από μένα; Κάτι που έρχεται από έξω, δεν εξαρτάται από εμένα».

-Για τους στόχους που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ:
«Δεν μπορούμε να μιλάμε αν δεν νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας. Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από το Γιουρόπα Λιγκ. Για να φτάσουμε εκεί και να πάρουμε παίκτες, θα πρέπει πρώτα να λύσουμε άλλα πράγματα. Ανεξάρτητα από το αν ο κόσμος θέλει κάποια πράγματα, πρέπει να πούμε την αλήθεια. Μεταξύ μας πρέπει να βελτιώσουμε την επικοινωνία.
Για μένα είναι πολύ λογικό να λύσουμε κάποια προβλήματα και μετά να πάμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Εξαρτάται και μισθός μου από τα έσοδα της ομάδας και ξέρω να μετράω πολύ καλά».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε