Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μπόλονι: Αυτοί έχουν εκατομμύρια, εμείς δεν κλαιγόμαστε!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι έθεσε τους στόχους της ομάδας ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στην Ρούμπιν Καζάν που θα κρίνει αν ο δικέφαλος θα βρεθεί στην πρώτη θέση του ομίλου του.

Αν και ο βασικός στόχος έχει επιτευχθή, ο Λάζλο Μπόλονι ζήτησε από τους παίκτες του να παλέψουν για το βαθμό ή τους βαθμούς που θα φέρουν την ομάδα στην πρώτη θέση του ομίλου.

Συγκεκριμένα ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε…

Για το ματς με την Ρούμπιν: “Στην ομάδα μας έχουμε ένα πρόβλημα, που είναι η συμμετοχή του Κοντρέρας. Δεν μπορεί να αγωνιστεί και θα δούμε αν μπορέσει να συμμετάσχει και ο Σαλπιγγίδης. Έχουμε μπροστά μας 36 ώρες. Είχαμε συζητήσει και παλαιότερα για αυτό το ματς και περιμέναμε να είναι το πιο καθοριστικό, όμως, δεν είναι. Σαφώς αυτό το παιχνίδι έχει τη σημασία του, αλλά όχι αυτή που περιμέναμε να έχει. Σίγουρα έχουμε μία σημαντική αποστολή, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να δουλέψω με την ομάδα μου και να είμαστε καλοί στο παιχνίδι μας. Στο ματς με τη Ρουμπίν θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση”.

Για τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στο Europa League τόνισε: “Είναι αλήθεια ότι δεν σκεφτόμασταν από την αρχή της διοργάνωσης ότι θα φτάναμε τόσο μακριά. Αφού μπήκαμε στους ομίλους, σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να πάμε πιο πέρα. Είναι σημαντικό ότι κάναμε δύο βήματα, αλλά δεν μπορούσα εξ αρχής να σκεφτώ τόσο μακριά”.
 
Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τη Ρουμπίν εξυπηρετείται από δύο αποτελέσματα δήλωσε: “Σίγουρα είναι πλεονέκτημα για εμάς τα δύο αποτελέσματα που επιδιώκουμε. Στην ομιλία μου προς τους παίκτες μου τους είχα πει να ξεκουραστούν για να είναι έτοιμοι στο ματς με τον Ατρόμητο και στη συνέχεια ότι πρέπει να δείξουν χαρακτήρα και να προετοιμαστούν, ώστε να έτοιμοι για αυτά τα τρία σημαντικά παιχνίδια και μόνο αν δείξουν την καλή τους εικόνα θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Και το να δείξουν την καλή τους πλευρά χρειάζεται ευφυΐα. Χρειάζεται εξυπνάδα για να κατανέμουν την εσωτερική τους ενέργεια. Δεν ξέρω αν όλοι καταλάβουν αυτό που λέω, αλλά η κατανομή ενέργειας ξεχωρίζει τους καλούς από τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι μετά το τέλος τριών παιχνιδιών θα δούμε ότι έχουμε πολύ καλούς παίκτες”.
 
Για την αποδέσμευση του Λεονάρντο είπε: “Ξέρετε πολύ καλά ότι πρέπει να αλλάξουμε το μπάτζετ μας. Είναι ικανοποιημένος με τον Λίνο. Ο Λεονάρντο είναι ένας παίκτης πολύ σοβαρός, δούλεψε σκληρά και δεν έχω να πω τίποτα άλλο για τον ίδιο, αλλά σίγουρα έχω και τον Σταφυλίδη και τον Σνάουτσνερ και δεν μπορώ να έχω τέσσερις παίκτες για την ίδια θέση. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τους έχει. Ο ΠΑΟΚ πληρώνει ένα ποσό για να έχει ακαδημία. Όταν ήρθα εδώ, δεν είδα κάποιον από τις ακαδημίες να βρίσκεται στη 18άδα και ήθελα να αλλάξει αυτό”.

Για τους “πολλούς μικρούς στόχους” που του αρέσει να βάζει διευκρίνισε:
“Όταν μιλάω για στόχους, μιλάω για κάτι που αφορά τη δουλειά μας. Ο στόχος βέβαια είναι να βγω πρώτος, αλλά είναι κι άλλα, όπως να βρω λύσεις. Είναι πράγματα που πρέπει να διορθώσω, όπως ότι είμαστε κακοί στο ψηλό παιχνίδι. Ξέρω πως να το διορθώσω αυτό, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε ικανοποιητικό επίπεδο. Η διακύμανση του παιχνιδιού μας είναι κάτι που με ενδιαφέρει και θέλω να βελτιώσω. Πρέπει, επίσης, να δώσουμε λύσεις με παιδιά από τις ακαδημίες, όπως ο Σταφυλίδης. Ο παίκτης δεν είναι έτοιμος, αλλά θέλω να τον φτιάξω και να τον ρίξω στα… βαθιά για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Θέλω να φτάσω σε αυτό το επίπεδο και να προωθήσω αν είναι δυνατό ακόμη δύο παίκτες από τις ακαδημίες. Σίγουρα η νίκη στο ματς με τη Ρουμπίν είναι ένας στόχος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ρωσική ομάδα είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει δαπανήσει πολλά εκατομμύρια για το ρόστερ της. Εμείς δεν έχουμε δέκα εκατομμύρια ευρώ να ξοδέψουμε για ένα μέσο. Τι πρέπει να κάνουμε; Να κλαιγόμαστε; Πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους, ώστε να καλύψουμε αυτή την αδυναμία. Πρέπει να βγάλουμε κι άλλα παιδιά από τις ακαδημίες. Δεν φτάνει να χτυπάμε το στήθος και να λέμε “άντε ΠΑΟΚ, βγαίνουμε να κερδίσουμε”. Πρέπει να κάνουμε κι άλλα πράγματα”

Από την πλευρά των παικτών ο Βιεϊρίνια τόνισε: “Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε περάσει στην επομένη φάση, αλλά στόχος μας είναι να τερματίσουμε πρώτοι. Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι, το ίδιο σημαντικό με αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής με την Τότεναμ. Δουλεύουμε όλη την εβδομάδα για αυτό το ματς και ελπίζω να πάρουμε τη νίκη. Ξέρουμε τη Ρουμπίν και τα επικίνδυνα σημεία τους. Μας έδωσε ο προπονητής μας και κάποιες οδηγίες. Ίσως είναι πιο σημαντικό για τη Ρουμπίν ότι θέλει μόνο τη νίκη, αλλά εμείς έχουμε το πλεονέκτημα ότι παίζουμε μπροστά στο κοινό μας.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε