Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μπόλονι: Το μέλλον μου είναι στον ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έστειλε μήνυμα παραμονής αν και όπως εξήγησε είναι πολύ σημαντικά για την ομάδα τα παιχνίδια των πλέι οφ.

Ο Λάζλο Μπόλονι με συνέντευξη του στα Σπορ του Βορρά προανήγγειλε την παραμοονή του στη Θεσσαλονίκη.

Ποιές οι εντυπώσεις του από την πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ:

“Πρέπει να σας πω ότι η πρώτη εντύπωση που αποκόμισα από τους παίκτες δεν ήταν θετική. Αλλά αυτή η εντύπωση μεταβλήθηκε όταν αρχίσαμε τα επίσημα παιχνίδια. Μην ξεχνάτε ότι παίκτες μεγαλύτεροι σε ηλικία ενσωματώθηκαν αργότερα στην ομάδα εξαιτίας προηγούμενων τραυματισμών, όπως οι Γκαρσία και Ίβιτς, ο Σαλπιγγίδης απουσίασε αναγκαστικά από προπονήσεις, ο Κοντρέρας είχε υποχρεώσεις με την εθνική Χιλής κι ο Λάζαρ ενσωματώθηκε κι αυτός αργότερα στην ομάδα. Συνεπώς, άρχισα να… νιώθω την ομάδα και να βλέπω σ’ αυτήν αλλαγές προς το καλύτερο, όταν άρχισαν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τη Βαλερένγκα και την Καρπάτι.

Αυτό που γενικά μπορώ να πω για την ομάδα είναι ότι έχουμε κάνει ορισμένα καλά πράγματα, αλλά και κάποια άσχημα. Η μεγαλύτερή μας ικανότητα είναι να αυτοσυγκεντρωνόμαστε, όταν, τουλάχιστον, υπάρχουν οι συνθήκες για αυτό, αναλογιζόμενοι τον μεγάλο μέσο όρο ηλικίας των παικτών. Επίσης, στην πορεία της σεζόν γνώρισα καλύτερα τον σύλλογο και τους φιλάθλους του.
Πλέον, ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα της Μακεδονίας, με πολλούς φιλάθλους ακόμη και εκτός της χώρας. Είχαμε καλή παρουσία στην Ευρώπη και πλέον διεκδικούμε τη διάκριση μέσω των play offs. Πρακτικά, η ομάδα συνέχισε την καλή παρουσία των προηγούμενων χρόνων, με τη διαφορά ότι οι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα τρία –τέσσερα χρόνια πριν, σήμερα είναι αντίστοιχα μεγαλύτεροι ηλικιακά. Συν το γεγονός ότι πλέον το μπάτζετ είναι μειωμένο κατά το ένα τρίτο.”

-Εξαρτάται το μέλλον της ομάδας από την έκβαση των play offs;
“Φυσικά και θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι. Το πιο σημαντικό ερώτημα, όμως, που πρέπει να μας απασχολήσει είναι η επόμενη μέρα των play offs και πώς θα πορευτεί η ομάδα στη συνέχεια. Μέσω εσάς απευθύνομαι κυρίως στους φιλάθλους μας. Και τους λέω, ναι, είναι σημαντικό να κερδίσουμε την ΑΕΚ, μετά τον Ατρόμητο. Αλλά δεν πρέπει να μας αφορά μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο της ομάδας, και το πώς θα μπορέσουμε να φθάσουμε με ασφάλεια σ’ αυτό.”

-Πότε θα γνωρίζετε τις συνθήκες της επόμενης μέρας για τον ΠΑΟΚ κι αν θα είστε μέρος της νέας προσπάθειας, είτε έτσι, είτε αλλιώς;
“Το μέλλον μου είναι εδώ. Έχω υπογράψει διετές συμβόλαιο, και αυτό θα αλλάξει μόνο αν ο ΠΑΟΚ δεν με θέλει. Δεν είμαστε στους Δελφούς και στο μαντείο για να γνωρίζουμε το μέλλον αλλά στη Θεσσαλονίκη. Το βέβαιο ότι πολλά θα κριθούν από την ικανότητα όλων να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Της τεχνικής ηγεσίας, της διοίκησης και του φίλαθλου κόσμου. Βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο που όλοι δίνουμε εξετάσεις για τον βαθμό ωριμότητάς μας. Και από τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων θα κριθεί και το μέλλον της ομάδας.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε