Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπουμσόνγκ: “Δεν ήρθα στην Ελλάδα για πρόωρη σύνταξη”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Γάλλος χαρακτήρισε τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό “νέα πρόκληση” στην καριέρα του, μίλησε για τον αποψινό αγώνα με τη Μπαρτσελόνα, αλλά και την πρώην ομάδα του, Λιόν.

Πικραμένος από το γεγονός ότι η αγαπημένη του Λιόν δεν τον υπολόγιζε, αλλά χαρούμενος που ήρθε η πρόταση από τον Παναθηναϊκό, την κατάλληλη στιγμή, δήλωσε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, στην γαλλική εφημερίδα “Le Parisien”.

“Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφευγα για το εξωτερικό. Όταν όμως η Λιόν ξεκαθάρισε πως δεν με υπολογίζει, έπρεπε να βρω κάτι άλλο. Δεν είχα καμία πρόταση από την Ελλάδα και ήρθε η πρόταση του Παναθηναϊκού. Είδα πως φιλοδοξία της ομάδας ήταν να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ και να κατακτήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα με στόχους, πολύ καλές υποδομές και έναν παθιασμένο κόσμο”, είπε ο Γάλλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να επανέλθει η ηρεμία στη ζωή του: “Θέλω να βρω την χαρά και να απολαύσω το ποδόσφαιρο”, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Μπουμσόνγκ απάντησε σε εκείνους που λένε ότι η Ελλάδα ίσως είναι το τελευταίο βήμα του, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση: “Πολλοί πιστεύουν πως ήρθα εδώ για πρόωρη σύνταξη. Όντως, ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος κατώτερος από τη Λιόν, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. Ίσως κάνω λάθος, αλλά έχω πολλά πράγματα να κάνω εδώ. Οι ομάδες εδώ έχουν ενισχυθεί και το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Οι παίκτες προσελκύονται από την Ελλάδα λόγω του κλίματος, αλλά και των χρημάτων. Εγώ πάντως δεν ήρθα για τα λεφτά, αφού δέχτηκα μείωση 20% σε σχέση με τις απολαβές που είχα στη Λιόν”.

Για την αποψινή αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα, για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Γάλλος τόνισε: “Είναι η κορυφαία ομάδα του κόσμου. Θα έχουμε πολύ τρέξιμο και θα πρέπει να είμαστε θαρραλέοι και πειθαρχημένοι”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στη Λιον, με πικρία για τον τρόπο που του φέρθηκε ο προπονητής της, Κλοντ Πιέλ. “Ένιωσα πως δεν με σέβονταν στη Λιόν. Ο Κλοντ Πιέλ δεν με εμπιστεύτηκε ποτέ και δεν μπορούσα να δουλέψω με ηρεμία”, κατέληξε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε