Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Μπουμσόνγκ: Χάος στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνικά γήπεδα και προστέθηκε στους ξένους παίκτες που δεν έχουν και την καλύτερη άποψη για τη χώρα μας.

Με συνέντευξη του σε Γαλλική ιστοσελίδα ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μίλησε…

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

“Έχοντας παίξει σε Γαλλία, Σκωτία, Ιταλία και Αγγλία ανακάλυψα και την Ελλάδα. Είναι το λιγότερο γνωστό από όσα ήξερα. Το επίπεδο δεν είναι μεγάλο και το κλίμα είναι αρκετά ζεστό. Οι οπαδοί είναι βίαιοι, χωρίς να εξαιρούνται οι δικοί μας (του Παναθηναϊκού), γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι έχουμε παίξει πέντε ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Είναι κρίμα που το πάθος ξεφεύγει από τα όρια και μετατρέπεται σε βία. Στο πρώτο μου παιχνίδι θυμάμαι έπρεπε να αποφύγω μπουκάλια που μου πέταγαν, ενώ έχω ακούσει και οπαδούς να κάνουν ήχους μαϊμούδων. Ελπίζω η κυβέρνηση να πάρει σκληρά μέτρα και να τιμωρήσει τους ταραξίες. Δεν χρειάζεται να πεθάνει κανείς για να κάνει κάτι η κυβέρνηση της Ελλάδας.

Στο χάος που επικρατεί εδώ πέρα προσπαθώ να είμαι επαγγελματίας. Η Αθήνα είναι πολύ όμορφη πόλη, το κλίμα καλό, ενώ είχα την ευκαιρία να παίξω εναντίον της Μπαρτσελόνα. Επίσης έχω κοντά μου και τους Σισέ, Γκοβού, Πλεσί και Καντέ, με τον οποίο παίζουμε μαζί στην άμυνα.

Είμαι πολύ κοντά με τον Γκοβού, καθώς υπήρξαμε συμπαίκτες στην Λιόν. Είναι καλό παιδί και καθόλου αντιεπαγγελματίας όπως λένε, αν και έχει κάποιες ιδιαιτερότητες.”

Για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό:

“Πιστεύω πως μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο για τρία ακόμη χρόνια. Είμαι περήφανος που βοήθησα τον Παναθηναϊκό να φτάσει ψηλά. Υπάρχει αρκετή φιλοδοξία μέσα στην ομάδα. Για να φανταστείτε όταν υπέγραψα δέχθηκα μείωση 15% σε σχέση με τα χρήματα που έπαιρνα στην Λιόν, όμως υπέγραψε για τρία χρόνια είναι η αλήθεια.

Λατρεύω την Λιόν και την πόλη, θα ήταν όνειρο για εμένα να επιστρέψω και να κλείσω την καριέρα μου εκεί, όμως ένιωσα πως έπρεπε να φύγω.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε