Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπουρούσης: Θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας

Αισιόδοξος εν όψει του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας εμφανίστηκε ο σέντερ του Ολυμπιακού που έθεσε ως στόχο τον βάθρο.

Ο Γιάννης Μπουρούσης με συνέντευξη που παραχώρησε στην “Real News” αναφέρθηκε στην μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά της η Εθνική ομάδα τονίζοντας πως υπάρχει πολύ ταλέντο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αναλυτικά:

 
Γιάννη, ως πλέον έμπειρος στην εθνική τι εικόνα έχεις σχηματίσει από την μέχρι τώρα προετοιμασία;

«Έχω την εντύπωση είναι ότι θα πάμε καλά. Υπάρχει μεγάλη διάθεση στην ομάδα απ’ όλα τα παιδιά, πολύ ταλέντο και δίψα για διάκριση στην Τουρκία».

Πόσο μετράει το γεγονός ότι ο προπονητής βρίσκεται για δεύτερη χρονιά μαζί σας:

«Είναι πολύ σημαντικό, γιατί πλέον γνωρίζουμε καλύτερα τι θέλει από μας ο κόουτς, ενώ κι εκείνος έχει μάθει καλύτερα τους παίκτες και ως αθλητές και ως προσωπικότητες».

Άρα θα είμαστε ακόμα καλύτεροι από το περσινό ευρωμπάσκετ…

«Πιστεύω πως ναι. Σε αυτό θα παίξει ρόλο και η επιστροφή του Διαμαντίδη και του Τσαρτσαρή, οι οποίοι έχουν προσθέσει ποιότητα στην ομάδα. Θεωρώ ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο και ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι θα πουλήσουμε πολύ ακριβά το τομάρι μας».

Ποιοι είναι οι αντικειμενικοί στόχοι της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ:

«Θέλουμε να είμαστε στην τετράδα και από κει και πέρα να παλέψουμε για ένα μετάλλιο. Θα παίξουν ρόλο και οι διασταυρώσεις, αλλά νομίζω ότι έχουμε τα φόντα να βρεθούμε στο βάθρο. Αρκεί να είμαστε όλοι καλά και φυσικά να έχουμε και λίγη τύχη».

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι το φαβορί, παρά τις απουσίες των μεγάλων αστέρων τους;

«Θεωρητικά είναι το φαβορί. Μπορεί να τους λείπουν κάποια μεγάλα ονόματα, αλλά κι αυτοί που θα αγωνιστούν είναι εξαιρετικοί παίκτες. Πρέπει, βέβαια, να τους δούμε πρώτα. Από την άλλη και η Ισπανία διαθέτη πολύ καλή ομάδα ικανή για όλα, όπως και η Σερβία, αλλά και η διοργανώτρια Τουρκία. Απ’ ό,τι φαίνεται αυτές οι τέσσερις ομάδες κι εμείς θα διεκδικήσουμε τα μετάλλια. Έτσι κι αλλιώς όλα αυτά είναι θεωρητικά σε ένα μεγάλο τουρνουά».

Ποια είναι θα είναι τα μεγάλα όπλα της Ελλάδας στο παρκέ;

«Σίγουρα μπορούμε να παίξουμε καλή άμυνα, ενώ έχουμε αρκετό ταλέντο και επιθετικά. Η νοοτροπία πρωταθλητισμού υπάρχει σε όλους τους παίκτες και αυτό είναι σημαντικό».

Αν και αργεί ακόμα, σκέφτεσαι καθόλου το ματς με την Τουρκία;

«Ξέρουμε ότι θα είναι ένα ματς κάτω από δύσκολες συνθήκες και βαρύ κλίμα για μας, ειδικά από το γεγονός ότι θα διεξαχθεί στην Άγκυρα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Όταν έρθει η ώρα θα δούμε τι θα γίνει…».

Από τον Γιάννη Μπουρούση τι να περιμένουμε; Δείχνεις να βρίσκεσαι σε πολύ καλή κατάσταση

«Το μόνο που θέλω είναι να έχω υγεία για να μπορέσω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε