Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Να τα… χιλιάσει τα γκολ (VIDEO και ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR

Ο 42χρονος Τούλιο Μαραβίγια είναι ο κορυφαίος εν ενεργεία σκόρερ του κόσμου. Μετράει 993 γκολ και συνεχίζει, κυνηγώντας τα 1.000 που έχουν ξεπεράσει Πελέ και Ρομάριο.

Μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, ο Ζίκο διοργάνωσε το ετήσιο φιλικό κατά της φτώχιας «Jogo das Estrelas», όπου είχε καλέσει τους φίλους του. Σε αυτούς είχε συμπεριλάβει και τον Τούλιο Ουμπέρτο Περέιρα Κόστα ή πιο γνωστό στην ποδοσφαιρική πιάτσα ως Τούλιο Μαραβίγια (σ.σ.: θαύμα). Ο εν λόγω κύριος σκόραρε δύο φορές και μετά το τέλος της αναμέτρησης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αυτά θα κατατεθούν στο λογαριασμό μου».

Τι εννοούσε ο 42χρονος επιθετικός; Μα τι άλλο από τον λογαριασμό των γκολ της καριέρας του που πλέον έχουν φτάσει τον αριθμό 993 σε 931(;) αγώνες!
Το ιδιαίτερο στην υπόθεση είναι πως τα μετράει μόνος του και απ’ ότι φαίνεται συμπεριλαμβάνει σε αυτά και όλα τα γκολ που έχει σημειώσει παίζοντας ακόμα και με την παρέα του. «Στόχος μου είναι να ξεπεράσω τα 1.000 (το έχουν καταφέρει μόνο ο Πελέ και ο Ρομάριο)» υπενθύμισε ο ίδιος τη στιγμή που ετοιμαζόταν να υπογράψει και πάλι (για 5η φορά) με την αγαπημένη του Μποταφόγκο DF που δεν είναι η γνωστή ομάδα του Μαρσέλο Μάτος (θα παίξει μόνο στο περιφερειακό πρωτάθλημα Καριόκα).

Διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο στο gazzetta.gr

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε