Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Ναι” από τον Δ.Αθηναίων στο γήπεδο του Παναθηναϊκου

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ο Δήμος της Αθήνας (ξανά)άναψε το πράσινος φως για τη διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό και Αλεξάνδρας

Κατά πλειοψηφία χθες το βράδυ έγινε δεκτή η επικαιροποιημένη Ειδική Μελέτη. Οι παρατάξεις Καμίνη-Κακλαμάνη είπαν “ναι” και συγκέντρωσαν 29 ψήφους. “Όχι” είπε η Λαϊκή συσπείρωση, η Ανοιχτή πόλη και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Βέβαια από το χθεσινό μέχρι το οριστικό “ναι” μεσολαβεί το Συμβούλιο της Επικρατείας που πρέπει να ανάψει το πράσινο φως.
Από το Δήμο ελπίζουν ότι οι αλλαγές που υπάρχουν στο νέο σχέδιο είναι αρκετές.

Σύμφωνα με το “Βήμα” ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης επεσήμανε είπε : αυτή τη στιγμή αυτό που κάνει ο Δήμος είναι να εφαρμόζει το νόμο, όπως τροποποιήθηκε, ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)”

Ο κ. Κακλαμάνης υπερψήφισε αλλά ζήτησε από την αρμόδια αντιδήμαρχο να γίνουν κάποιες αλλαγές στη μελέτη ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα ακύρωσης από το ΣτΕ και το αίτημα του έγινε αποδεκτό.

Από την πλευρά της, η Λαϊκή Συσπείρωση εξέφρασε την αντίθεσή της, επισημαίνοντας ότι «παραχωρείται δημόσιος χώρος με λεφτά του Δήμου, για να αναπτυχθούν τα επιχειρηματικά σχέδια του Βωβού και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση της Ανοιχτής Πόλης η οποία τόνισε ότι «ο μόνος λόγος για τον οποίο προωθείται σήμερα η ειδική μελέτη, είναι για να διαμορφωθεί με δημόσιο χρήμα η περιβάλλουσα περιοχή, ώστε να κτίσει στο κατάλληλο περιβάλλον η εταιρεία Βωβού. Αυτό δεν λέγεται εξυγίανση του Ελαιώνα αλλά πρόσδεση του δήμου στα συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε