Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου – Συγκλονίζει ο Βαλέριος Λεωνίδης: «Του είπαν πρόσεχε – Δεν άκουγε κανέναν” [audio]

Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου Βαλέριος Λεωνίδης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι “μάχες” τους έγραψαν ιστορία. Ειδικά εκείνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996. Ο Βαλέριος Λεωνίδης υποκλίνεται στον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η είδηση πως ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση γέμισε τους πάντες με αγωνία. Τα προβλήματα από το ποτό έχουν καταστρέψει το συκώτι του.

Ο Βαλέριος Λεωνίδης, ο άνθρωπος που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του “Ηρακλή τσέπης” στα ταπί και φίλος του εκτός αγωνιστικών χώρων, κάνει στο newsit.gr μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Πως ο Σουλεϊμάνογλου δεν ήθελε να σωθεί.

Είχε ξαναπέσει σε κώμα

Ο Βαλέριος Λεωνίδης αποκάλυψε ότι ο Σουλεϊμάνογλου είχε πέσει και πριν από μερικά χρόνια σε κώμα. «Είχαμε μιλήσει πριν από 5-6 χρόνια. «Ήταν καλά τότε. Μόλις είχε συνέλθει από την πρώτη φορά που έπεσε σε κώμα».

Όπως λέει, τότε «τον έσωσαν οι γιατροί», αλλά εκείνος δεν τους άκουσε. «Του είπαν ‘πρόσεχε, μην ξανακινήσεις γιατί δεν θα έχεις καλά ξεμπερδέματα. Αλλά σιγά σιγά άρχισε πάλι να πίνει. Είδα κάποιους φίλους, προπονητές από την Τουρκία, μου είπαν ότι δεν ακούει κανέναν».

Ναΐμ Σουλεϊμάλογλου Βαλέριος Λεωνίδης
Ο Βαλέριος Λεωνίδης – Φωτογραφεία αρχείου ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τη ζωή»

«Κρίμα που αθλητές τέτοιου μεγάλου βεληνεκούς δεν έχουν δυστυχώς δύναμη να συνεχίσουν τη ζωή μακριά από τα φώτα», λέει ο Βαλέριος Λεωνίδης. Για εκείνον (και όχι μόνο) ο Σουλεϊμάνογλου είναι «ο καλύτερος αθλητής του αιώνα στην άρση βαρών». Αλλά «δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τη ζωή. Εγώ έτσι το βλέπω».

Σουλεϊμάνογλου
Ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου – Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος όλων των εποχών. Δεν έχει ξεπεράσει κανένας την καριέρα του. Η συνολική του προσφορά στην άρση βαρών, ως αθλητής, δεν νομίζω να ξεπεραστεί», κατέληξε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης.

Ακούστε τη δήλωση του Βαλέριου Λεωνίδη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις