Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

NBA 2017 – 2018: Αρχίζει το πιο λαμπρό των πρωταθλημάτων! Ολες οι ομάδες

NBA 2017 – 2018: Αρχίζει το πιο λαμπρό των πρωταθλημάτων! Ολες οι ομάδες

Το φετινό πολυσέλιδο… βιβλίο του ΝΒΑ ανυπομονεί για την πρώτη συγγραφή των πεπραγμένων της εφετινής αγωνιστικής περιόδου. Μία συγγραφή που υπόσχεται προσπάθεια για… repeat από τους ισχυρούς και σχεδόναπαράλλαχτους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, νέους διεκδικητές τους τίτλου, ρεκόρ για σπάσιμο και ακατάσχετη δράση.

 

Η αγωνιστική περίοδος 2017-18 βρίσκεται «προ των πυλών», ενώ εφέτος η γραμμή εκκίνησης ορίστηκε νωρίτερα από το συνηθισμένο (σ.σ. 17/10), προκειμένου να μειωθούν τα διαδοχικά παιχνίδια των ομάδων. Οι φιναλίστ της περσινής σεζόν ανοίγουν την «αυλαία» της δράσης, με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να υποδέχονται στην πρεμιέρα τους Μπόστον Σέλτικς, και τους πρωταθλητές ΝΒΑ, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, να φιλοξενούν στην ORACLE Arena τους Χιούστον Ρόκετς.

H off season του ΝΒΑ κύλησε για τις ομάδες του ΝΒΑ με πολλά απρόοπτα, ενισχύσεις, αποχωρήσεις και πολλά όνειρα… Δείτα τις 30 ομάδες του φετινού πρωταθλήματος στο ΝΒΑ, με τους πολλά υποσχόμενους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο να αρχίζουν την αντίστροφη μέτρηση της λίστας.

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ

Η… καταιγίδα του Μιλγούοκι είναι έτοιμη να «χτυπήσει» το ΝΒΑ. Καθοδηγούμενοι από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μπακς δεν αρκούνται την εφετινή αγωνιστική περίοδο μόνο στη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, αλλά κοιτούν πολύ… παραπάνω.

ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ

Η… αστερόσκονη των Ατλάντα Χοκς χάθηκε στην off season του ΝΒΑ, μετά τις κινήσεις της ομάδας στο μεταγραφικό κομμάτι.

ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ

Η προετοιμασία των Σικάγο Μπουλς κύλησε με αρκετά απρόοπτα…

ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ

Οι Πέισερς αποχαιρέτησαν τρεις βασικούς της περσινής σεζόν (Τζεφ Τιγκ, Μόντα Έλις, Πολ Τζορτζ), αλλά ενόψει της νέας περιόδου «γέμισαν» με ταλέντο και νεαρούς παίκτες, ικανούς να προσφέρουν πολλά στην ομάδα.

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ

Χρόνο με το χρόνο οι Μπλούκλιν Νετς ανεβάζουν ταχύτητα και δεν αποκλείεται να γίνουν ομάδα των πλέι οφ την επόμενη διετία.

ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ

Η «φυγή» του Καρμέλο Άντονι για την Οκλαχόμα στοίχισε την εμπειρία ενός βετεράνου στο ρόστερ των Νικς.

ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ

Δίχως ηχηρές αποχωρήσεις και ενισχύσεις κύλησε η off season του ΝΒΑ για τους Φοίνιξ Σανς.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ

Το Σακραμέντο διαθέτει μία νεανική βάση, ενώ το καλοκαίρι αποφάσισε να προσθέσει και μερικούς βετεράνους, προκειμένου να ατενίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ

Λογικά η Γιούτα θα… δεινοπαθήσει στη Δύση, μετά την απώλεια του έμπειρου Γκόρντον Χέιγουορντ, ο οποίος «μετακόμισε» στους Μπόστον Σέλτικς.

ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ

Το Ορλάντο απέκτησε στο ντραφτ τον Τζόναθαν Άϊζακ, ενώ πρόσθεσε και τους βετεράνους Άαρον Αφλάλο, Μαρίς Σπάιτς και Τζόναθον Σίμονς.

ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ

Στην -λογικά- τελευταία σεζόν του πολύτιμου Ντιρκ Νοβίτσκι, το Ντάλας θα προσπαθήσει να «οικοδομήσει» την ομάδα του μέλλοντος πάνω στην 9η επιλογή στο ντραφτ, Ντένις Σμιθ Τζούνιορ.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ

Ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος στους Λέικερς, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ

Στο Μέμφις υπάρχει ταλέντο, αλλά η αποχώρηση των βετεράνων Τόνι Άλεν, Βινς Κάρτερ και Ζακ Ράντολφ δημιουργεί αβεβαιότητα.

ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ

Οι Πίστονς επιζητούσαν ενίσχυση της αμυντικής γραμμής τους και εν μέρει το πέτυχαν.

ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ

Οι Μπλέιζερς ήταν αποφασισμένοι να ξεχωρίσουν με τις κινήσεις τους στην off season του ΝΒΑ, αλλά τελικά δεν πάτησαν ποτέ την… σκανδάλη.

ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ

Με αρκετά όνειρα περιμένει την έναρξη της νέας σεζόν η Σάρλοτ, στην οποία υπάρχει αισιοδοξία, παρά το σοβαρό τραυματισμό που καθήλωσε για μεγάλο χρονικό διάστημα τον Νικολά Μπατούμ.

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 76ers

Η Φιλαδέλφεια ενισχύθηκε με βετεράνους (Αμίρ Τζόνσον, Τζέι Τζέι Ρέντικ), που μπορούν να συσπειρώσουν την ομάδα.

ΜΑΙΑΜΙ ΧΙΤ

Οι Μαϊάμι Χιτ απέκτησαν τη φετινή μεταγραφική περίοδο περισσότερο ταλέντο και βάθος στο ρόστερ, ενώ δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν… θόρυβο τη νέα σεζόν, που ανοίγει αυλαία σε λίγα εικοσιτετράωρα.

ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ

Η υπογραφή του Πολ Μίλσαπ αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση της ψυχολογίας των νεαρών παικτών, όπως ο Νίκολα Γιόκιτς, στα αποδυτήρια της ομάδας.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ

Οι Κλίπερς αποχαιρέτησαν τον Κρις Πολ, αλλά πήραν πολλά περισσότερα για να τον δώσουν και σίγουρα δεν απογοητεύτηκαν…

ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΠΕΛΕΚΑΝΣ

Το δίδυμο Άντονι Ντέιβις-ΝτεΜάρκους Κάζινς είναι έτοιμο να περάσει σε άλλο επίπεδο την ομάδα τη φετινή σεζόν.

ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ

Η Μινεσότα έχει δημιουργήσει μία από τις ισχυρότερες αρχικές πεντάδες στο φετινό πρωτάθλημα.

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ

Το όνειρο του Τορόντο να στεφθεί πρωταθλητής της Ανατολικής Περιφέρειας δε σταματά…

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΟΥΙΖΑΡΝΤΣ

Η Ουάσινγκτον δεν… τρομάζει με το υλικό της, αλλά με τις ανίσχυρες ομάδες της Ανατολής, τότε οι Ουίζαρντς μπορούν να ονειρεύονται συμμετοχή στους τελικούς της Περιφέρειας.

ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ

Από το… πουθενά η Οκλαχόμα απέκτησε τον Πολ Τζορτζ, ενώ με συνοπτικές διαδικασίες έφερε στην πόλη και τον Καρμέλο Άντονι.

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς είναι ο ορισμός της ομάδας, μίας ομάδας απαλλαγμένης από εγωισμούς και με απίστευτη κυκλοφορία της μπάλας.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ

Με τους Κρις Πολ και Τζέιμς Χάρντεν στο ίδιο ρόστερ, οι Ρόκετς είναι έτοιμοι για… εκτόξευση.

ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ

Με τον Κάιρι Ίρβινγκ να ζητά την αποδέσμευση του και να καταλήγει στους Μπόστον Σέλτικς, οι Καβαλίερς έδειξαν να χάνουν ένα δυνατό… χαρτί, ενόψει της νέας σεζόν.

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ

Οι Σέλτικς είχαν ένα… θερμό καλοκαίρι στο μεταγραφικό κομμάτι, καθώς από την περσινή ομάδα που συμμετείχε στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας έμειναν μόλις τέσσερις παίκτες.

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΟΥΟΡΙΟΡΣ

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς κράτησαν… ανέπαφη τη γραμμή πυρός τους και είναι το απόλυτο φαβορί για το repeat στο… στίβο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πηγή: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις