Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

NBA: Δεν συγκρίνονται! Οι Καβαλίερς διέλυσαν τους Σέλτικς [vid]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ονειρική βραδιά για τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Η ομάδα του ΛεΜπρον Τζέιμς επικράτησε στην Βοστόνη των Σέλτικς με 130-86 και προηγείται στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας με 2-0 νίκες. Πλέον χρειάζεται άλλες δύο για να προκριθεί στον τελικό του ΝΒΑ και να υπερασπισθεί τον τίτλο της.

Ο “Βασιλιάς” σημείωσε 30 πόντους σε 33 λεπτά συμμετοχής και για όγδοο συνεχόμενο αγώνα φθάνει ή ξεπερνά το συγκεκριμένο “φράγμα”. Πρόκειται για επίτευγμα που -σε επίπεδο πλέι οφ- έχει καταφέρει μόνον ο Μάϊκλ Τζόρνταν.

Παράλληλα οι “Καβς” σημείωσαν και …αρκετά ρεκόρ, όπως ότι διατήρησαν το αήττητο στα εφετινά πλέι οφ (σ.σ. προηγήθηκαν το 4-0 επί των Ιντιάνα Πέϊσερς και των Τορόντο Ράπτορς) σημειώνοντας δέκα διαδοχικές νίκες. Εάν μάλιστα συνυπολογισθούν οι τρεις νίκες στους περυσινούς τελικούς, ο αριθμός των αγώνων χωρίς ήττα φθάνει στους 13, επίδοση που ισοφαρίζει το σχετικό ρεκόρ των Λέϊκερς από το 1988 και το 1989. Ακόμη, η ομάδα του Κλίβελαντ ισοφάρισε το ρεκόρ παραγωγικότητας στην Ιστορία του συλλόγου σε αγώνα πλέι οφ, σημειώνοντας παράλληλα την πιό «ευρεία» νίκη της σε τελική φάση, με την διαφορά πόντων να φθάνει στους 44.

Υπενθυμίζεται, ότι ο νικητής από το ζευγάρι Κλίβελαντ-Βοστόνη θ΄αντιμετωπίσει στον τελικό της διοργάνωσης, την ομάδα που θα συμπληρώσει τέσσερις νίκες στο ζευγάρι Γκόλντεν Στέιτ-Σαν Αντόνιο, με τους πρώτους να προηγούνται 2-0 στις νίκες.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε