Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νέα στοιχεία από την Ουέφα για τα “στημένα”

Επιπλέον στοιχεία για τους δύο “ύποπτους” στοιχηματικά αγώνες, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός και Διαγόρας Ρόδου-Ατρόμητος έδωσε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Στα έγγραφα τα οποία δημοσιεύει η εφημερίδα “Καθημερινή” αναφέρεται για τον αγώνα της Football League ανάμεσα σε Ηλιούπολη και Λεβαδειακόπως η εταιρεία Expekt έριξε σταδιακά την απόδοση του Λεβαδειακού στο 1.30 από το 2.35 κάτι που σημαίνει εμπιστοσύνη στη νίκη του Λεβαδειακού που δεν δικαιολογούνταν από την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας της Βοιωτίας. Σα να μην έφτανε αυτό, το συγκεκριμένο παιχνίδι απουσίαζε από τους Ασιάτες μπουκμέικερ, γεγονός που επέτεινε τις υποψίες, σε συνδυασμό με τον ασυνήθιστα υψηλό τζίρο του αγώνα (είχε ανέλθει στις 167.128 ευρώ, την στιγμή που ο μέσος όρος σε τέτοια παιχνίδια ήταν γύρω στις 18.000 ευρώ. Στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και το γεγονός ότι ενώ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ της Ηλιούπολης και η νίκη του Λεβαδειακού έδινε μόλις 2.75 ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις η νίκη της ομάδας που βρίσκεται πίσω στο σκορ μπορεί να φτάσει στο 7.80. Για την ιστορία το παιχνίδι έληξε τελικά με 2-4 υπέρ των Βοιωτών.
 
Το δεύτερο έγγραφο αφορά το ματς κυπέλλου μεταξύ Διαγόρα και Ατρομήτου. Η πτώση του διπλού του Ατρομήτου σε διάφορες εταιρίες από το 2.24 στο 1.31 και το «άνοιγμα» του παιχνιδιού στην Ασία την ημέρα του αγώνα θεωρούνται ύποπτα για τους ανθρώπους της UEFA, από τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα της Ρόδο έχει οικονομικά προβλήματα.
Οι αυξομειώσεις στην απόδοση θεωρούνται φυσιολογικές μόνο όταν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, ωστόσο στο συγκεκριμένο παιχνίδι το μόνο αγωνιστικό πρόβλημα ήταν  τραυματισμός του Μιχαηλίδη του Ατρομήτου. Ο στοιχηματισμός ήταν και σ’ αυτό το παιχνίδι ασυνήθιστα μεγάλος, καθώς  το ποσό που πονταρίστηκε ξεπέρασε τις 650.000 ενώ συνήθως ο μέσος όρος είναι 110.000 ευρώ.
 
Στα συγκεκριμένα παιχνίδια ανοίχτηκαν πολλοί λογαριασμοί από χρήστες στην Ελλάδα που πόνταραν υψηλά ποσά και φυσικά κέρδισαν ενώ σε αντιπαραβολή που έγινε, διαπιστώθηκε ότι οι ίδιοι παίκτες που κέρδισαν στα δύο αυτά ματς είχαν κερδίσει μεγάλα ποσά και σε άλλα «ύποπτα» παιχνίδια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε