Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νίκες “χρυσάφι” για Ξάνθη και Ηρακλή – Ισοπαλία στο Παγκρήτιο

Νίκες “χρυσάφι” για Ξάνθη και Ηρακλή – Ισοπαλία στο Παγκρήτιο

Η Ξάνθη πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής μέχρι τώρα δραπετεύοντας με το διπλό από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας με 2-0 του κάκιστου Πανιωνίου. Στη σκιά του θανάτου του Πεντράθα ο Ηρακλή νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο ενώ Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου έμειναν στο 0-0.

Δείτε το LIVE των αγώνων
 

Όνειρα πλέι οφ κάνει η Ξάνθη – “Βουλιάζει” ο Πανιώνιος

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

Οι Ξανθιώτες πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο, παίζοντας εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και υποχρεώσαν στην πρώτη ήττα του Πανιωνίου με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του. Οι φιλοξενούμενοι που προέρχονταν από την πρώτη τους ήττα μετά από 7 αγώνες, άνοιξαν νωρίς το σκορ, όταν ο Κατόνγκο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά το τσαφ του Πόι και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μπέλιτς.

Όσοι περίμεναν την αντίδραση του Πανιωνίου διαψεύστηκαν αφού η Ξάνθη όχι μόνο δεν απειλήθηκε αλλά έφτασε και σε δεύτερο τέρμα με τον Μπόατενγκ στο 27′. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα.

Ο Λεμονής πραγματοποίησε 2 αλλαγές στο πρώτο μέρος, αλλά ούτε αυτές τον βοήθησαν. Οι φίλοι του Πανιωνίοπυ αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα τους, αλλά και τον Κουμόρτζι ο οποίος ίσως έπαιξε για τελευταί φορά με τη φανέλα των Νεοσμυρνιωτών.

Οσο η ώρα πέρναγε η Ξάνθη αντί να χαλαρώσει, πίεζε τοους αντιπάλους της και θα μπορούσε αν οι παίκτες της ήταν πιο προσεκτικού να σημειώσουν κι άλλα τέρματα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, μετά την εντός έδρας ήττα από τη SKODA Ξάνθη και τα όσα άκουσε από τους εξοργισμένους, «κυανέρυθρους» οπαδούς για την απόφασή του να δώσει Μανιάτη-Κουμορτζί στον Ολυμπιακό, αποφάσισε να μην μιλήσει αύριο στα Μέσα Ενημέρωσης, υπό το φόβο, προφανώς, των επεισοδίων.

Πανιώνιος: Μπέλιτς, Λάτκα, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Βαρό, Κούκετς (35′ Σκούρτης), Κουμορτζί (62′ Γουνδουλάκης), Σάμαρης (27′ Όμο), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς.
 
Ξάνθη: Λυμπερόπουλος, Μπόατενγκ (67′ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Κωστούλας, Βάλλας, Μαρσελίνιο (56′ Αντεφέμι), Πόι (82′ Κιντάνα), Σουάνης, Μπέρτος, Τζάγκι, Κατόνγκο.
 
Διαιτητής: Κάκος
 

Σκόραρε ο Ιάκομπ, πήρε το τρίποντο ο Ηρακλής

Δείτε το γκολ του Ιάκομπ

Ο Ιάκομπ σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ στη Σούπερ Λίγκα και αυτό ήταν αρκετό στον γηριαό ο οποίος πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του. Βαρύ το κλίμα στο Καυτανζόγλειο από το χαμό του Πεντράθα

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ευτύχισαν να σκοράρουν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με την κεφαλιά του Ιάκομπ. Ο Ατρόμητος στο δεύτερο μέρος πάλεψε για να φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας, είχε μεγάλη ευκαιρία στο 79′ με το δοκάρι του Καμαρά αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα.

Ο Ηρακλής ανέβηκε στην 8η θέση ενώ ο Ατρόμητος παρέμεινε σε απόσταση 3 βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη.

Ηρακλής: Ελευθερόπουλος, Χοσέμι, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός (81′ Καρλίνιος), Μάρα (69′ Ηλιάδης), Σίσιτς, Πίτου Γκαρσία, Ιάκομπ.
 
Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς (57′ Αναστασάκος), Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Καραγκούνης (70′ Μπρίτο), Τάτος (77′ Περόνε), Ολιβέιρα.

Έμειναν στο μηδέν Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου

Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό και μάλλον έμειναν ικανοποιημένες για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία.

Οι Κρητικοί θα ήθελαν κάτι περισσότερο αλλά η αποβολή του Ολίσε στο 57′ τους ανάγασε να έχουν παθητικό ρόλο και έτσι μάλλον  χαρούμενοι έφυγαν από το γήπεδο.

Οι Βολιώτες κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και θα μπορούσαν να πάρουν το τρίποντο αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Ο Εργοτέλης έφτασε στους 21 βαθμούς, ένα λιγότερο από όσους έχει ο Ολυμπιακός Βόλου. Και οι δύο ομάδες ξέφυγαν από την επικίνδυνη ζώνη.

Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Βίσιο, Ρομάνο, Σίλβα Τζούνιορ, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης (77′ Κυριακίδης), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (66′ Μπέτο).
 
Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Καπετάνος (85′ Πλιάγκας), Ρίκκα (52′ Μπρέσκα), Ρόκας (70′ Σολάκης), Αλβάρεζ, Μάρτιν, Σνκαρέ, Μόνχε, Ζέλεσι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε