Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Νίκη… αγγαρεία για Παναθηναϊκό και “καμπανάκι” από Ομπράντοβιτς!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Έχοντας το… νου τους στις χριστουγεννιάτικες διακοπές, οι παίκτες του Παναθηναϊκού  επικράτησαν 71-66 της Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ, για την τελευταία αγωνιστική της A’ φάσης της Ευρωλίγκας. Έξαλλος με την αγωνιστική συμπεριφορά κάποιων παικτών του ο Ομπράντοβιτς, που τόνισε πως “… όποιος δεν καταλαβαίνει, η πόρτα είναι ανοικτή”!

 Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός που επικράτησε της Μπάμπεργκ με 71-66 στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

 
Χωρίς ιδιαίτερη όρεξη για μπάσκετ οι “πράσινοι” που προβλημάτισαν με την απόδοσή τους. Διαμαντίδης, Βουγιούκας και Καϊμακόγλου ξέφυγαν από τη γενικότερη μετριότητα.

Μάλιστα, ήταν αυτή η κακή εικόνα των “πρασίνων” που έκανε έξαλο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
 
Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα, ο Σέρβος προπονητής άφησε να εννοηθεί πως αν δεν συμμορφωθούν κάποιοι με τις προσταγές του και τις απαιτήσεις της ομάδας, μπορούν να αποχωρήσουν.
 
“Γιατί για να αγωνίζεσαι για τον Παναθηναϊκό πρέπει να καταλάβεις τον ρόλο σου. Αν δεν το καταλάβεις η πόρτα είναι ανοικτή. Έχουμε παίκτες που δεν βοηθούν. Και όλοι ξέρουν ποιοι είναι. Δεν θα υποκριθώ ότι όλα είναι τέλεια. Πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι θα πρέπει να αλλάξουν και να ξυπνήσουν άμεσα», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός και πρόσθεσε: «Όλοι θα έχουν την απαιτούμενη βοήθεια από εμάς. Και είναι αλήθεια ότι πολλοί έρχονται για να προπονηθούν. Κάθε μέρα έρχομαι εδώ και προσπαθώ να βοηθήσω. Αλλά αν δεν τους βλέπεις να έχουν όρεξη, να μην παίζουν άμυνα να μην έχουν διάθεση…”.
 
Ο “Ζοτς” δεν σταμάτησε εκεί. “Το είδαμε και στο Μαρούσι. Αν δεν έβαζα Διαμαντίδη και Σάτο στο τέλος δύσκολα θα κερδίζαμε. Και ήθελα να τους ξεκουράσω, για να μην παίξουν δύο παιχνίδια γεμάτα σε δύο μέρες. Η ερώτηση είναι απλή. Κοιτάξτε τον χρόνο συμμετοχής κάποιων παικτών και ας αναρωτηθούν γιατί; Γιατί απλά κάποιοι είναι έτοιμοι να παίξουν και κάποιοι άλλοι όχι. Να σας δώσω το παράδειγμα του Κυρίτση. Ήταν έξυπνος να μπει μέσα για λίγο και να βοηθήσει την ομάδα κάνοντας δύο φάουλ που χρειαζόμασταν. Και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να παίζει”.
 
Δεκάλεπτα: 12-22, 30-38, 56-53, 71-66.
 
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Μπατίστ 8, Σάτο 9, Πατ Καλάθης, Διαμαντίδης 14, Βουγιούκας 12, Νικ Καλάθης 7, Κυρίτσης, Σμιθ 4, Καϊμακόγλου 11, Γιασικεβίτσιους 6 (ο Λόγκαν δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου).
 
Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Σούπουτ 11, Τάντα 5, Τζένκινς 6, Πλάις 9, Ρόμπερτς 11, Τζέικομπσεν 2, Τάκερ 10, Γκαβέλ 3, Σλότερ 9.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε