Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Νίκησαν” και οι δύο – Ισπανία και Χιλή στους “16”

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Η Ισπανία επικράτησε με 2-1, πήρε την πρώτη θέση του ομίλου όμως ικανοποιημένη έφυγε από το γήπεδο και η Χιλή που πήρε το δεύτερο εισιτήριο, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία 0-0 της Ελβετίας με την Ονδούρα. Από το 50′ και μετά παίχτηκε το θέατρο του παραλόγου με τους παίκτες να αλλάζουν την μπάλα χωρίς να κάνουν επίθεση…

 

Δείτε το LIVE του αγώνα
 

Η Ισπανία έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο αφού χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη για να προκριθεί στους “16” της διοργάνωσης. Γι’ αυτό και μπήκε δυνατά στο ματς, έπαιξε εξαιρετικά στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο περίμενε καρτερικά να τελειώσει το παιχνίδι εκνευρίζοντας όσους το παρακολούθησαν.
Οι Ισπανοί δεν μπορούσαν να βρουν τους χώρους που ήθελαν κόντρα στους Χιλιανούς που επιστράτευσαν δύναμη για να αντεπεξέλθουν στην ποιότητα των αντιπάλων τους. Χρειάστηκε ένα λάθος του έμπειρου τερματοφύλακα τους, Μπράβο, ο οποίος βγήκε μακριά από την εστία του, δίνοντας την ευκαιρία με την κακή απομάκρυνση της μπάλας, στον Βίγια να σκοράρει για τρίτη φορά στο Μουντιάλ.
 
Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Μπιέλσα ήρθε και το δεύτερο γκολ 13 λεπτά αργότερα από τον Ινιέστα. Ο Βίγια από σκόρερ έγινε δημιουργός, ενώ πριν το γκολ ο Εστράδα βρήκε άθελα του τα πόδια του Τόρες, ο διαιτητής το είδε και τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
 
Η Χιλή παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 10 μπήκε φουριόζα στο δεύτερο μέρος, σκόραρε με τον Μιγιάρ που είχε μπει ως αλλαγή. Με το 2-1 είχε περιθώριο ακόμη και αν επικρατούσε η Ελβετία με 1-0 της Ονδούρας, να πέρναγε αυτή στην επόμενη φάση.

Τα τελευταία 40 λεπτά του αγώνα κύλησαν με τους 21 παίκτες να γυρίζουν άσκοπα την μπάλα, περιμένοντας το σφύριγμα της λήξης αφού με το σκορ αυτό έπαιρναν και οι δύο το εισιτήριο της πρόκρισης. Όπερ και εγένετο. Η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία και η Χιλή τη Βραζιλία.

Χιλή: Μπράβο, Πόνσε, Ίσλα, Σάντσες (65′ Ορεγιάνα), Βιδάλ, Βαλδίβια (46′ Μιγιάρ), Μαρκ Γκονζάλες (46′ Παρέδες), Εστράδα, Μποσεζούρ, Μεδέλ, Γιάρα.
 
Ισπανία: Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Ράμος, Ινιέστα, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο (74′ Χάβι Μαρτίνεθ), Μπούσκετς, Τόρες (57′ Φάμπρεγκας), Βίγια.
 
Βαθμολογία 8ου ομίλου

Ισπανία 6           4-2
Χιλή 6                 3-2
Ελβετία 4           1-1
Ονδούρα 1        0-3

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε