Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νικήστε τους!

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την τελευταία νίκη της Εθνικής ομάδας επί της Ισπανίας σε επίσημο ματς. Σήμερα οι διεθνείς καλούνται να σπάσουν την αρνητική παράδοση, να ξορκίσουν τους “δαίμονες” του παρελθόντος και να δώσουν απαντήσεις στο γήπεδο.

Όταν μία ομάδα σε κερδίζει σε τελικό Μουντομπάσκετ χωρίς το μεγάλο της αστέρι, σε κερδίζει στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ το 2007 αλλά και το 2009 είναι λογικό να τη θεωρείς τον κακό σου “δαίμονα”.

Η Ελλάδα προσπάθησε, με “άκομψο” είναι αλήθεια τρόπο, να αποφύγει τους Ισπανούς αλλά η Γαλλία είχε τον τελευταίο λόγο και έτσι μας έριξε πάνω στους “πληγωμένους” Ίβηρες.

Χωρίς Γκαζόλ και Καλντερόν η Ισπανία δεν είναι η ίδια ομάδα που έχει σαρώσει τα τελευταία χρόνια. Γνώρισε δύο ήττες στην πρώτη φάση αλλά αυτό δεν λέει και πολλά μιας και πέρυσι το ίδιο συνέβη στο Ευρωμπάσκετ.

Και τότε αγκομαχώντας προχώρησε στη δεύτερη φάση αλλά έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ. Ας ελπίσουμε ότι η ιστορία δεν θα επαναληφθεί.

Η Εθνική μας δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Ο Αντώνης Φώτσης είναι ετοιμοπόλεμος όπως και ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Οι διεθνείς δέχτηκαν έντονη κριτική για τον τρόπο που έπαιξαν κόντρα στους Ρώσους. Ότι και να έχει συμβεί πρέπει να μείνει στο παρελθόν και όλοι να επικεντρωθούν στον “τελικό” κόντρα στους Ισπανούς.

Αν προκριθεί η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη στις 18.00 το νικητή του Σερβία – Κροατία.

Το ματς θα ξεκινήσει στις 21.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ1 ενώ θα υπάρχει και LIVE ενημέρωση από το NewsIt.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε