Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νικοπολίδης: Με στήριξε ο κόσμος του Ολυμπιακού

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης αισθάνεται άνετα με το νέο του ρόλο στον Ολυμπιακό και μιλάει για τον κόσμο, τον Τοροσίδη, τον Μήτρογλου αλλά και το πως μπορεί να βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε στην κάμερα της NOVA…

Ο κόσμος σας υποδέχθηκε με θέρμη στο ντεμπούτο σας στον πάγκο του Ολυμπιακού στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πόσο σας βοήθησε αυτή η υποδοχή;
«Πάντα, όταν σε υποδέχεται ο κόσμος με τον καλύτερο τρόπο, είτε είσαι ποδοσφαιριστής, είτε προπονητής, αισθάνεσαι καλύτερα και πιο σίγουρος. Η αλήθεια είναι ότι αν και έχω σταματήσει ουσιαστικά ένα χρόνο ν’ αγωνίζομαι, ούτως ή άλλως με τον κόσμο του Ολυμπιακού είχα μία πάρα πολύ καλή σχέση. Ο κόσμος με βλέπει, πλέον, σε μία άλλη θέση, το ίδιο υπεύθυνη σε σχέση με αυτήν που είχα όταν αγωνιζόμουν. Ήθελε να με υποστηρίξει σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι που είχαμε να δώσουμε».
 
Με τη σημερινή, συμπληρώσατε τρεις προπονήσεις ενόψει του αγώνα με τον Πανθρακικό. Πλέον, έχετε εξοικειωθεί απ’ την άλλη πλευρά της όχθης, δηλαδή στο ρόλο του προπονητή;
«Γενικά, έχω εξοικειωθεί με την προπονητική διεργασία η οποία γίνεται μεσοβδόμαδα. Από τη στιγμή που ήρθα στον Ολυμπιακό όταν με δέχθηκε ο κύριος Ζαρντίμ, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να μου τύχει. Όλο αυτό το διάστημα, μέρα με την ημέρα γινόμουν καλύτερος. Όχι ότι είχα την ευθύνη της ενδεκάδας. Αλλά ουσιαστικά μπήκα στο ρόλο της προπόνησης. Είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα όταν είσαι απέξω, σε σχέση με όσα ζεις από μέσα».

Αλήθεια, για τον επόμενο αντίπαλό σας, την ομάδα της Κομοτηνής, τι εικόνα έχετε;
«Είναι μία καλή ομάδα. Μία ομάδα η οποία το τελευταίο διάστημα δείχνει ιδιαίτερα φορμαρισμένη. Διαθέτει έναν πάρα πολύ καλό επιθετικό. Άσχετα αν είναι φίλος μου, είναι ένας πολύ καλός και επικίνδυνος επιθετικός. Ο αντίπαλός μας διαθέτει μία αξιόλογη ομάδα. Και νομίζω ότι θα γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι».
 
Θα ήθελα ένα σχόλιο σας για την απόφαση του Βασίλη Τοροσίδη να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρόμα.
«Νομίζω ότι ένα απ’ τα όνειρα του Βασίλη, το οποίο κατά καιρούς συζητούσαμε και όταν ήμουν τερματοφύλακας, ήταν να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Ήθελε να αγωνιστεί σε μία ομάδα του εξωτερικού. Σε ένα πρωτάθλημα με αρκετά υψηλή ποιότητα. Να είναι σε μία ανταγωνιστική ομάδα. Η Ρόμα είναι μία ανταγωνιστική ομάδα. Ήταν ένα όνειρο. Πραγματικά, όλα τα παιδιά τα οποία ξεκινούν από μία ομάδα, όπως είναι η Ξάνθη και φτάνουν στον Ολυμπιακό, νομίζω ότι πρέπει να έχουν αυτή τη φιλοδοξία: να θέλουν να βγουν στο εξωτερικό. Διότι μόνο έτσι θα γίνουν καλύτεροι και μέσα στην ομάδα, αλλά και οι ίδιοι. Ευχόμαστε όλοι και εγώ προσωπικά στον Βασίλη, καλή επιτυχία στην καινούργια του ομάδα».
 
Ποιες θα είναι τώρα η βασική σας επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας; Με τον ΠΑΣ Γιάννινα προτιμήσατε τον Ντιακιτέ.
«Νομίζω ότι ο Ντιακιτέ τα πηγαίνει αρκετά καλά. Και πριν απ’ το παιχνίδι αυτό, όσες φορές ο κύριος Ζαρντίμ τον χρησιμοποίησε δεξιά, είχε πάρα πολύ καλή απόδοση».
 
Αναφορικά με τον Μασάντο, τον χρησιμοποιήσατε στον άξονα σε ρόλο δεύτερου αμυντικού μέσου. Είναι η θέση που του ταιριάζει περισσότερο; Ο ίδιος, μάλιστα, σας ευχαρίστησε δημοσίως μετά το ματς με τον ΠΑΣ που τον χρησιμοποιήσατε εκεί.
«Αυτή είναι μία προσωπική επιλογή. Τον έχω δει αρκετές φορές τον Μασάντο και πιστεύω ότι η θέση που του ταιριάζει είναι στο χώρο του κέντρου».
 
Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας του Αβραάμ;

«Πιστεύουμε και θέλουμε να τον πάρουμε μαζί μας, εφόσον και εκείνος αισθάνεται εντελώς καλά, στο παιχνίδι του κυπέλλου με την Καβάλα».    
 
Χθες, ο Μήτρογλου επέκτεινε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό έως το 2016. Συμφωνείτε πως είναι κεφάλαιο για την ομάδα σας ο διεθνής επιθετικός;
«Και βέβαια είναι. Πρόκειται για έναν παίκτη πολύ μεγάλης αξίας. Είναι γεννημένος σκόρερ. Θα έλεγα πως είναι εκτελεστής. Και δεν το λέω τώρα που είμαι προπονητής. Το έχω πει και πιο παλιά. Όμως, πρέπει και αυτός να κάνει ορισμένα πράγματα τα οποία του ζητάμε μέσα στην ομάδα, μέσα στο σύνολο. Γιατί ξέρετε, δεν φθάνει σε μία ομάδα μόνο να σκοράρεις. Αν είσαι σέντερ φορ πρέπει να κάνεις και άλλα πράγματα. Νομίζω ότι σιγά -σιγά καταλαβαίνει τι ζητάμε. Και επειδή είναι ένας παίκτης υψηλής ποιότητας, μπορεί ο Ολυμπιακός να βασιστεί πάνω του».
 
Και ένα γενικότερο ερώτημα; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι, μεσούσης της περιόδου να βελτιώσει η ομάδα σας την εικόνα της και να προσφέρει καλύτερο θέαμα;
«Εναπόκειται και στη δική μας βοήθεια σαν προπονητές, αλλά πιστεύω πιο πολύ πως είναι στα πόδια των παιδιών. Αλλάζοντας τη διάθεση, ίσως και αφήνοντας λίγο πιο ελεύθερο το ατομικό στοιχείο μέσα σε μία πειθαρχημένη ομάδα, μπορούμε να δείξουμε ένα καλύτερο σύνολο. Έχουμε μία ομάδα με ποιότητα και πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Νομίζω θα μπορέσουμε σιγά -σιγά να βελτιωθούμε και να δείξουμε κάτι καλύτερο».

Η πρώτη προπόνηση του Τοροσίδη με τη Ρόμα (ΦΩΤΟ)

Έφυγε χωρίς να χαιρετήσει τους παίκτες ο Ζαρντίμ

Μετά τον Μήτρογλου έρχεται η σειρά του Τζεμπούρ

Ανανέωσε μέχρι το 2016 ο Μήτρογλου!

Ζαρντίμ: Να γιατί απολύθηκα

Πενταετές συμβόλαιο με τη Ρόμα υπογράφει ο Τοροσίδης!

“Ρωμαίος” μέσω…twitter ο Τοροσίδης!

Στη Ρόμα ο Τοροσίδης!

Τέλος ο Τοροσίδης από τον Ολυμπιακό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε