Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νικοπολίδης:Δεν έχει βρει τη χημεία του Ολυμπιακού ο Ζαρντίμ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας δεν θέλησε να κάνει σύγκριση μεταξύ Βαλβέρδε και Ζαρντίμ αλλά τόνισε ότι ο Πορτογάλος φαίνεται να μην έχει καταλήξει ακόμη στους παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν το νέο Ολυμπιακό.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε στον NovaΣπορ FM…

Για το ματς του Ολυμπιακού με τη Σάλκε: 

«Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι με διακυμάνσεις. Τα πρώτα 20 λεπτά είδαμε έναν Ολυμπιακό να είναι καλός και να προσπαθεί να δημιουργήσει, ενώ έχασε και 1-2 καλές ευκαιρίες. Από εκεί και πέρα η Σάλκε ήταν κυρίαρχη, κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και αποφάσισε εκείνη πώς θέλει να παίξει. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχαναν την μπάλα σε κρίσιμα σημεία και έτσι έγιναν πολλές ευκαιρίες για να τελειώσουν το ματς από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός είχε τις στιγμές του, όπως συμβαίνει πάντα στο Καραϊσκάκη, αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. Οι γραμμές του ήταν πολύ μακριά κι έτσι υπήρχε ένα τεράστιο κενό μεταξύ άμυνας κι επίθεσης. Οι Γερμανοί έπαιξαν πολύ καλό πάσινγκ γκέιμ και θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ και να περάσουν ένα ακόμη πιο εύκολο βράδυ». 

Για το πώς θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός τις αδυναμίες των Γερμανών: 

«Η Σάλκε έπαιζε ψηλά και θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να το εκμεταλλευτεί με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Όσες φορές το έκανε αυτό δημιούργησε κάτι καλό κι έτσι άλλωστε μπήκε και το γκολ. Με τον τρόπο που αγωνίστηκε ήταν δύσκολο να απειλήσει. Η πίεση δεν είναι δυνατό να κρατήσει παραπάνω από 20 λεπτά. Από εκεί και πέρα χρειάζεται να έχεις κατοχή μπάλας. Εκεί δεν τα κατάφερε. Άφησε την πρωτοβουλία στον αντίπαλο που έκανε ό,τι ήθελε. 

Για τη σύγκριση του Ολυμπιακού του Ζαρντίμ σε σχέση με εκείνον του Βαλβέρδε: 

«Άλλο Βαλβέρδε, άλλο Ζαρντίμ, όμως δεν πρέπει να μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης. Ο Ζαρντίμ χρειάζεται χρόνο για να του βγει το σχέδιο που έχει αποφασίσει. Αυτό που παρατηρώ είναι πως δεν έχει βρει όμως τη χημεία της ομάδας. Έκανε πολλές αλλαγές σαν να μην έχει καταλήξει σε παίκτες. Για παράδειγμα ο Σιόβας, ο οποίος δεν προτιμήθηκε. Λάθος νομίζω πως έχει γίνει και με τους τερματοφύλακες. Θα έπρεπε να έχει προτιμήσει τον Κάρολ, αλλιώς θα μπορούσε να έχει βάλει τον Μέγιερι για να έχει ένα τουλάχιστον παιχνίδι στα πόδια του. Μάλλον θα ήταν καλύτερο να παίξει ο Κάρολ γιατί είναι πιο έμπειρος. Δεν μπορείς να κρίνεις έναν τερματοφύλακα από μία φάση. Εάν ο Κάρολ πλήρωσε το λάθος από το στιγμιαίο λάθος με τον ΠΑΣ, είναι λάθος του Ζαρντίμ». 

Για την επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό: 

«Τώρα θα πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά του. Οι ποδοσφαιριστές ξέρουν πως και πέρυσι το ίδιο είχε γίνει, αλλά πάλεψαν και παραλίγο να περάσουν στην επόμενη φάση. Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι πως δεν υπάρχει ανταγωνισμός στο ελληνικό πρωτάθλημα ώστε να δει τις αδυναμίες του και να διορθώσει τα λάθη που βρίσκει. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να γίνει οδηγός για τη συνέχεια. Στην Ευρώπη κάθε βαθμός είναι σημαντικός αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί. Θα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή και να κρίνουμε την ομάδα μετά από λίγο καιρό». 

Για την απόφαση του Ζαρντίμ να μην ξεκινήσει τον Ιμπαγάσα: 

«Προτίμησε παίκτες που μαρκάρουν πολύ στο κέντρο γιατί ήθελε πρέσινγκ στην αρχή. Σαν τρικ βγήκε για 20-25 λεπτά. Έχασε όμως σε ποιότητα, αφού ο Ιμπαγάσα με την μπάλα στα πόδια μπορεί να κάνει πολλά. Το πλάνο ήταν πως θα έκλεβαν μπάλες και με μια πάσα θα έβγαζαν τον Τζεμπούρ σε θέση βολής. Το plan B ήταν ο Ιμπαγάσα. Ο Μασάντο νομίζω πως πρέπει να παίζει στο κέντρο, όχι αριστερά».

Η ερυθρόλευκη… τρικυμία και το “φάντασμα” του Βαλβέρδε

Έτσι δεν βάζει…κοντομάνικο–Παραδόθηκε στην Σάλκε ο Ολυμπιακός (VIDEO)

Κυριάκος Παπαδόπουλος προς Μοντέστο: Σκάσε εσύ, μην μιλάς

“Ο Ζαρντίμ δεν έχει καθαρό μυαλό για τον Ολυμπιακό”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε