Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Νιόπλιας: Είμαστε φαβορί – Αν δεν το πιστεύουμε, να μην κατέβουμε

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού απέφυγε να ανοίξει τα πλάνα του για τον αγώνα με την Κοπεγχάγη αλλά τόνισε πως αν η ομάδα του παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της θα κερδίσει. Νίνης: Μόνο νίκη. Στην Παιανία ο Πατέρας.

Στην Αθήνα η Κοπεγχάγη

Νίνης: Μόνο νίκη

Στην Παιανία ο Πατέρας

Ο Νίκος Νιόπλιας κάλεσε τους παίκτες του να αποφύγουν τα λάθη και να κάνουν το χρέος τους, στον αγώνα της Τετάρτης με την Κοπεγχάγη για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

 
Ο Έλληνας τεχνικός δεν δίστασε να χαρακτηρίσει φαβορί τους “πράσινους” αναφέροντας παράλληλα πως θα πρέπει να υπάρχει πίστη από όλους για να έρθει το νικηφόρο αποτέλεσμα.
 
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Νιόπλια:
 
Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να πάρει τη νίκη;
“Πρώτα πρώτα η ομάδα πρέπει να κοιτάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Άλλο είναι ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και άλλο ένα Champions League. Το βλέπετε και μόνοι σας από το πόσοι είστε εδώ, το πόσοι ενδιαφέρονται. Ολη η Ευρώπη παρακολουθεί, για μένα από ποιότητα το Champions League είναι ανώτερο πολλές φορές και από Παγκόσμιο Κύπελλο.Πρώτος, πρέπει από το 1ο λεπτό ως το 90 να μην κάνεις λάθη γιατί τα λάθη σε τέτοιο επίπεδο στοιχίζουν. Δεύτερον να έχεις πίστη, γιατί αν δεν έχεις καλύτερα να μην πας στο γήπεδο.
 
Τρίτον, παίζουμε στην έδρα μας με έναν αντίπαλο που αν θέλουμε να έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες για να προκριθούμε, πρέπει να κερδίσουμε. Αυτοί την υποχρέωσή τους την έκαναν και με το παραπάνω με τη νίκη επί της Ρούμπιν. Είναι ένα πάρα πάρα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Ετσι το αντιλαμβανόμαστε όλοι και οι παίκτες έτσι θα το δούνε. Πιστεύω ότι όλοι θα κάνουμε το χρέος μας”.
 
Ξεκινά αύριο για εσάς το Τσάμπιονς Λιγκ, γιατι το ματς με την Μπαρτσελόνα ήταν εξαρχής πάρα πολύ δύσκολο;
Δεν νομίζω. Την Μπαρτσελόνα την έχουμε βάλει πολύ ψηλά. Είναι η κορυφαία ομάδα στον κόσμο. Είναι ένα σκαλοπάτι από όλους μας. Την δεύτερη θέση θα την διεκδικήσουμε εμείς η Κοπεγχάγη και η Ρούμπιν. Έχουν αβαντάζ οι Δανοί τώρα γιατί έχουν τρεις βαθμούς. Άυριο πρέπει να το καλύψουμε. Δεν τελειώνει, ούτε αρχίζει κάτι αύριο. Είναι μίνι πρωτάθλημα. Πριν δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με δύο ήττες και βγήκε πρώτος. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε ένα μίνι πρωτάθλημα”.

Είναι πρωταρχικός στόχος το μηδέν; Σας προβληματίζει ο Μπουμσόνγκ;
Το μηδέν πάντα πρέπει να το έχεις. Και 2-1 να έρθει νίκη είναι. Το θέμα είναι η παρουσία. Να έχεις καλή παρουσία και να το δεχθείς, δεν πειράζει. Μπορεί να πελαγοδρομείς και να μην δεχτείς. Πάνω από όλα πρέπει να νικήσουμε. Πρέπει να είμαστε καλοί παντού. Και στην άμυνα και στην επίθεση. Δεν μπορούμε να μιλάμε ατομικά για τον καθένα. Δεν είναι και ωραίο. Κάθε παίκτης θέλει προσαρμογή. Έχουμε πολλά παραδείγματα”.

Σκέφτεστε να παίξει ο Κατσουράνης στην άμυνα;
“Πρώτα πρέπει να το μάθει αυτός. Σκέψεις υπάρχουν πολλές. Ποτέ τα παιχνίδια δεν είναι ίδια. Νίκη ισοδυναμεί με μισή πρόκριση; Όχι δεν ισοδυναμεί. Είναι ένα βήμα. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα. Το ματς με τους Δανούς είναι το μοναδικό που έχετε στο μυαλό σας. Για παράδειγμα ο Λουίς Γκαρσία αν ξεκινήσει αύριο, στην Κρήτη δεν θα μπορεί να είναι 100%… Αν εσείς μπαίνετε σε αυτές τις σκέψεις, φανταστείτε εγώ. Δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι. Σε κάθε προπονητή εξετάζεις το ενδεχόμενο της αλλαγής, αν κάτι πάει καλά ή δεν πάει. Αν ξεκινήσει ο Γκαρσία και το ματς δεν πάει καλά, δηλαδή είναι 0-0, και αναγκαστούμε να κάνουμε αλλαγή θα πρέπει να βάλουμε παίκτη που δεν είναι επιθετικός. Αν ξεκινήσει, μετά θα πούμε γιατί ξεκίνησε και δεν ξεκίνησε ο Γκοβού, ο Νίνης. Σκέψεις υπάρχουν πολλές. Πρώτα είναι η νίκη στο αυριανό ματς”.

Είναι ο Παναθηναϊκός φαβορί λόγω έδρας; Η γνώμη σας για την Κοπεγχάγη;
“Είμαστε φαβορί λόγω έδρας. Καλή ομάδα, με καλά παιχνίδια, με αυτοπεποίθηση αλλά αν είμαστε καλοί θα κερδίσουμε. Έχει καλά τρεξίματα, καλά στο τακτικό κομμάτι. Έχει παίκτες υψηλού επιπέδου. Έχει αδυναμίες, δεν έχει το ταλέντο μερικών μονάδων του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός έχει εμπειρία από Τσάμπιονς Λιγκ, παίζουμε στην έδρα μας. Είναι αυτά τα συν που μας κάνουν φαβορί”.

Σε τι κατάσταση είναι ο Σπυρόπουλος;
Δεν θα παίξει. Χρειάζεται χρόνο και σιγά σιγά είναι καλύτερα και περιμένουμε να γυρίσει. Έχουμε πολλά προβλήματα. Θα είναι, όμως, στην αποστολή και τον πάγκο για να βοηθήσει αν χρειαστεί”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε