Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νιόπλιας: Ήταν η χρονιά μας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν έκρυψε την ικανοποίηση του από τη χρονιά που ολοκληρώνεται ενώ επανέλαβε την επιθυμία του να παραμείνει στο τιμόνι των πράσινων.

2 ημέρες πριν την φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου, ο Νίκος Νιόπλιας μίλησε στη Nova για την χρονιά που ολοκληρώνεται αλλά και για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού,

“Ηταν η χρονιά του Παναθηναϊκού γιατί όλα γύρω μας ήταν πολύ καλά χτισμένα και όταν υπάρχει ηρεμία, όταν υπάρχει ποιότητα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, υπάρχει ο πρόεδρος, που μας στήριξε όλη τη χρονιά, έχεις την ικανότητα, έχεις την ποιότητα, έχεις τη διάθεση, έχεις τη δύναμη να το κάνεις, είχαμε και τον κόσμο στο πλευρό μας συνεχώς, γιατί πολλές φορές τον πικράναμε σε παιχνίδια που γέμισε το Ολυμπιακό στάδιο, αλλά στο τέλος πιστεύω οτι θα του δώσουμε τη μεγαλύτερη χαρά και το αξίζει.

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και για την πορεία του Παναθηναϊκού: “Είναι αλήθεια ότι μας πλήγωσε πάρα πολύ, δεν το συζηταμε είτε παίζεις φιλικό με έναν τέτοιο αντίπαλο, είτε παίζεις για το πρωτάθλημα, δεν παύει να είναι μεγάλος αντίπαλος, αλλά το πρωτάθλημα δεν παίζεται μόνο με τον Ολυμπιακό, έχουμε άλλα 29 παιχνίδια. Σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος δείξαμε οτι είμαστε καλύτερη ομάδα, λίγο μας έμεινε ακόμη και νομίζω ότι θα το κάνουμε κι αυτό. Ο Παναθηναϊκός είχε μια σταθερή πορεία και όταν ερχόταν ένα ατυχές αποτέλεσμα εμείς συνεχίζαμε, δεν ερχόταν διχόνοια στην ομάδα, ξέραμε ότι ήμασταν καλή ομάδα και αυτομάτως κερδίζαμε το επόμενο παιχνίδι, πιστεύαμε στις δυνατότητες μας, είχε αυτή τη σταθερή πορεία. Μόνο δύο φορές βρεθήκαμε πίσω όλη τη χρονιά απο την πρώτη θέση. Ήμασταν συνεχώς πρώτοι και δίκαια θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα”.

Για τη συνέχεια της καριέρας του: “Η επιθυμία μου είναι να μείνω γιατί είμαι σε έναν μεγάλο σύλλογο της Ελλάδας. Είμαι σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο, δηλαδή δεν υπάρχει πιο μεγάλος στην Ελλάδα. Είμαι στην κορυφή και όταν είσαι στην κορυφή πρέπει να προσπαθείς να κρατιέσαι στην κορυφή. Η κορυφή δεν σε ζαλίζει. Ανεβάζει τις υποχρώσεις, πάντα πρέπει να είσαι έτοιμος για κάθε αγώνα, ακόμη και φιλικό να παίζεις, κρίνονται τα πάντα, κρίνεσαι για τα πάντα, πως θα καθίσεις στον πάγκο, πως θα κάνεις την αλλαγή, είναι διαφορετικές καταστάσεις”.

Για το παιχνίδι – ορόσημο: “Για μένα ήταν το πρώτο μου παιχνίδι με αντίπαλο τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Γιατί εκτός από τις δυσκολίες, γιατί ο Ηρακλής ήταν τότε μία ομάδα που ήθελε τη νίκη γιατί βρισκόταν χαμηλά στη βαθμολογία, ήταν όμως αυτή η αλλαγή του Τεν Κάτε με εμένα, υπήρχε πολύ σκληρή κριτική και δεν ξέρω αν σε εκείνο το παιχνιδι αποτυγχάναμε πως θα συνεχιζόταν αυτή η κριτική για μένα. Εκεί μπορώ να πω ήταν ορόσημο για το αν θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό”.

Για το παιχνίδι με τη Σταντάρ και την επόμενη ημέρα της ήττας από την Καβάλα: “Δεν θα το πιστέψει κανείς αλλά ένιωσα μεγάλη στενοχώρια στο δεύτερο παιχνίδι με τη Σταντάρ. Είδα πολλά πράγματα που με στενοχώρεσαν πάρα πολύ. Στενοχωρέθηκα αφάνταστα, αφού κάθισα την άλλη μέρα στο τραπέζι και είδα πόση αδυναμία έχουμε και αυτό με στενοχώρησε. Ήταν κάποιες στιγμές που κάναμε κάποια λάθη τα οποία έλεγα ότι δεν μπορεί να τα κάνει αυτά ο Παναθηναϊκός και στενοχωρέθηκα πάρα πολύ.

Η μεγάλη μου απογοήτευση πάλι ήταν με την Καβάλα, όχι τόσο για το ατυχές αποτέλεσμα, ένα ατυχές αποτέλεσμα θα ερχόταν, γιατί νομίζω ότι εκεί γενικά κάτι δεν πήγε καλά. Εκεί όμως ένιωσα πολύ δυνατός, ένιωσα ότι παίζω τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όταν μπήκα στα αποδυτήρια την άλλη μέρα που έγινε η φασαρία – γιατί δεν το είχα αντιληφθεί και αυτό μας βγήκε σε καλό – και εκεί πλέον όλοι κατάλαβαν τι ρόλους έχουμε στην ομάδα, ήμουν τόσο πολύ πειστικός που το κατάλαβαν όλοι ότι το αφεντικό είμαι εγώ”.

Για τους συνεργάτες του και για τους Κούπερ και Σάντος: “Πίστευα πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα, ήξερα ποιο είναι το όνομα του Παναθηναϊκού, έχωκαι έναν συνεργάτη, τον Βαζέχα, που ήξερε πολύ καλά τι θα πει Παναθηναϊκός, τον Μιχάλη Ιορδανίδη τον είχα χρόνια στην Εθνική συνεργάτη, ξέρω ότι κάνει μία δουλειά, η οποία είναι αθόρυβη αλλά σπουδαία και γι’ αυτό ζήτησα να τον πάρω μαζί στον Παναθηναϊκό.

Πρέπει να πιστεύουμε στις δυνατότητές μας, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι οι Έλληνες προπονητές, αρκεί να δουλεύουμε, να θέλουμε να μαθαίνουμε και να θέλουμε να έρχονται ξένοι προπονητές, αλλά του επιπέδου Κούπερ και Σάντος. Από αυτούς τους προπονητές μπορούμε να μάθουμε, μπορούμε να διδαχθούμε πολλά πράγματα, γιατί έχουν τεράστιες εμπειρίες από την καριέρα τους. Ο Κούπερ έχει παίξει δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, ο Σάντος έχει δουλέψει και στις τρεις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας, Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ, έχει πολλά χρόνια σην Ελλάδα, μας σεβάστηκε, δεν πρόσβαλε ποτέ κανέναν και από τέτοιους προπονητές πρέπει να παίρνουμε πράγματα. Πρέπει να πούμε όμως ότι και στους Έλληνες πρέπει να δίνουμε ευκαίρια.

Για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ: “Βλέπω να έρχεται με πολύ μεγάλη φόρα η ΑΕΚ. Δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει η ΑΕΚ γιατί στη θέση που βρίσκεται όλοι παίζουν ελεύθερα, έχει καλούς παίκτες, μπορούν να βγάλουν το ταλέντο τους, το θέμα είναι όταν δέχεσαι πίεση πως αντιμετώπιζεις την πίεση και είδαμε τον ΠΑΟΚ”.

Αφιέρωσε τον τίτλο: “Πρώτα – πρώτα το δικαιούνται οι ποδοσφαιριστές, αυτοί κάνουν τη μεγάλη προσπάθεια, το δικαιούται αυτός ο κόσμος, γιατί μας στήριξε, το δικαιούται η διοίκηση που ήταν πάντα κοντά μας. Προσωπικά θα το χαρίσω σε όλους του Έλληνες προπονητές. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από τη Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα”.

Δείτε σε βίντεο τους αγώνες ΠΑΟ – Ηρακλής τα τελευταία 40 χρόνια

Επιμένουλ όλοι για τη Λεωφόρο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε