Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Νιόπλιας: Στην Εθνική τσακώθηκαν Τζόρβας-Κατσουράνης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού υπεραμύνθηκε των επιλογών του και της δουλείας που έκανε στους “πράσινους”, ενώ μίλησε μεταξύ άλλων για Φερέιρα, Φρέιτας, Κατσουράνη και Σισέ.

Διαψεύδει ότι… επιβεβαιώνει για Λάτσιο-Σισέ ο Γόντικας

Αναλυτικά όσα είπε στην “ΕΡΑΣΠΟΡ”:
 

Για τον καυγά του Κώστα Κατσουράνη με τον Αλέξη Τζόρβα:
«Με εμένα δεν τσακώθηκαν οι Κατσουράνης και Τζόρβας. Που ήταν κακές οι σχέσεις τους; Δεν τσακώθηκαν με εμένα. Ούτε στον Παναθηναϊκό. Η κόντρα τους έγινε στην Εθνική ομάδα. Φυσικά και θα πρέπει να πει ένας προπονητής πράγματα στους παίκτες του. Δεν υπήρξε ποτέ επεισόδιο όταν ήμουν εγώ στον Παναθηναϊκό. Αν υπάρχει, ας μου το πει κάποιος».
 
Για το τι θα έκανε στον Παναθηναϊκό, σε περίπτωση που παρέμενε στην ομάδα:
«Αν θα είχα άλλη μια επιτυχία, θα γινόμουν πολύ δυνατός και θα είχα κάνει πολλά πράγματα. Εκεί, αποκτάς κάποια δύναμη. Αποκτάς εμπειρία και έχεις το πάνω χέρι. Πολλά από τα πράγματα που δεν έγιναν, θα τα έκανα. Πολλά θα άλλαζα. Από το τεχνικό κομμάτι μέχρι και στις επιλογές παικτών. Πολλοί παίκτες, δεν θα ήταν στον Παναθηναϊκό, αν μπορούσα να το κάνω. Δεν θέλω να πω για συγκεκριμένους παίκτες. Μιλάω γενικότερα για αλλαγές. Είναι η πρώτη φορά που μιλάω, μετά από έξι μήνες».
 
Για την φυσική κατάσταση που είχε ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα:
«Ο Πελεγκρίνι θα ήταν ωραίο να έλεγε… αυτό και εκείνο για τον Φερέιρα; Ο καθένας ξέρει που πάει. Όταν έφυγα εγώ, όλοι πίστευαν πως ήταν θέμα προπονητή. Όλοι μιλούσαν για την φυσική κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός μέχρι τέλους, είχε πρόβλημα στον τομέα; Γυμναστήκαμε πάρα πολύ καλά. Ίντερ, Μπάγερν, Τσέλσι και Παναθηναϊκός είχαν τους περισσότερους διεθνείς. Πήγαν κατά διαόλου;
 
Δεν ξεκουράστηκαν οι παίκτες. Εγώ τους διεθνείς ουσιαστικά δεν τους είδα ποτέ. Όλες αυτές οι ομάδες είδαν τους παίκτες τους να ξεκουράζονται και να ανεβάζουν απόδοση στη συνέχεια. Όλοι οι παίκτες αυτοί ήταν καλοί και το έδειξαν όταν ξεκουράστηκαν. Αυτά, πρέπει να τα γνωρίζει ο κόσμος. Η προετοιμασία δεν κλείνει τον Μάιο, αλλά κατά την διάρκεια της περασμένης σεζόν. Όλοι πηγαίνουν πλέον στις ΗΠΑ. Δεν πρέπει να κλαιγόμαστε. Ο Κατσουράνης, είπε πως εμείς πήγαμε στην Αμερική. Κι εμείς παίξαμε όλα τα παιχνίδια. Ήταν ανάγκη να παίξουμε 90 λεπτά; Γιατί τότε δεν του είπε κανείς ότι δεν έπαιξε 90 λεπτά; Ο Κατσουράνης έπαιξε 60 λεπτά. Τόσο έπαιξε και ο Ετό. Όταν μετά παίξαμε με την Μίλαν, δεν έπαιξε και ο Παπασταθόπουλος; Δεν έπαιξε ο Τζαμπρότα; Πρέπει να ξέρουμε τι λέμε. Να προσέχουμε. Γιατί να μην το ψάξει μετά και ο δημοσιογράφος; Τι θα είναι δηλαδή; Ό,τι λέω εγώ είναι αλήθεια; Δεν πρέπει να το ψάξουμε;»
 
Για τον Τζιμπρίλ Σισέ:
«Δεν το ξέρω για τον Σισέ. Δεν μπορώ να έχω άποψη. Το παιδί σκοράρει και έχει σώσει τον Παναθηναϊκό από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο τεχνικά. Ξέρει ο προπονητής τι θέλει και τι δεν θέλει να παίξει. Δεν υπήρχε περίπτωση να είμαι προπονητής και να μην θέλω τον Σισέ. Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να είσαι σωστά οικονομικά. Ο Παναθηναϊκός ήταν πρότυπο. Πριν χρειαστεί να πληρωθείς, πληρωνόσουν. Άλλες αλλαγές, θα έκανα και πολλές».
 
Για τη σχέση του με τον Παναθηναϊκό:
«Γνωρίζει κανείς ότι έχω 8 τίτλους με τον Παναθηναϊκό; Που πρέπει να έχω τοποθετήσει εγώ αυτή την ομάδα; Ό,τι καλύτερο έχω να πω, θα το πω. Όταν μιλάω για επικοινωνιακό παιχνίδι, μιλάω για όσα ειπώθηκαν μετά.
Πέρασα πολύ καλά στον Παναθηναϊκό. Πήρα και έδωσα πράγματα στην ομάδα. Κανείς δεν ξέρει που θα είναι στο μέλλον. Πέρασα έναν θαυμάσιο χρόνο στον Παναθηναϊκό. Το τι βγήκε μετά, δεν με ενδιαφέρει. Κανένας Νιόπλιας δεν τσακώθηκε με τον Παναθηναϊκό. Εγώ είχα παράπονο από 1-2 άτομα. Δεν είχα παράπονα από τον κ. Βαρδινογιάννη. Πρόβλημα είχα με 1-2 άτομα που έβλεπα.
Τον πρόεδρο δεν τον έβλεπα. Έφυγα ευχαριστημένος. Ξέσπασα, μετά από 45 μέρες, όταν άκουγα τα πάντα. Έλεγαν όλοι μετά τον αγώνα με την Κέρκυρα πως ξημέρωσε νέα ημέρα για την ομάδα. Μετά, ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Βόλο. Εγώ έφταιγα; Ο καθένας μας είναι άνθρωπος. Είχε πρόβλημα προετοιμασίας αυτή η ομάδα; Είχε πρόβλημα φυσικής κατάστασης; Θέμα κούρασης ήταν. Ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετικούς παίκτες, αλλά κουρασμένους παίκτες. Δεν ήταν θέμα προετοιμασίας.
 
Οι παίκτες που δεν ξαναπήγαν μετά το Μουντιάλ στην Εθνική, όπως οι Σισέ και Ζιλμπέρτο, ήταν μια χαρά μετά. Οι υπόλοιποι έπαιζαν συνέχεια και έτσι δεν ξεκουράστηκαν και δεν επανήλθαν όπως οι δύο προαναφερόμενοι.
Εγώ έχω μόνο καλό για την ομάδα. Πέρασα τόσο ωραία και έχω τόσους φίλους. Όπως και στον ΟΦΗ. Θέλω να θυμάμαι ευχάριστα τα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο. Θέλω να περνάω ωραία και να δίνω ό,τι καλύτερο. 24 ώρες το 24ωρο νοιαζόμουν για τον Παναθηναϊκό».
 
Για τη συνεργασία του με τον Κάρλος Φρέιτας και την τοποθέτηση του Σαμαρά στην θέση του τεχνικού διευθυντή:
«Βλέπω ότι ο Σαμαράς πάει συνεργάτης του Φερέιρα. Πως είναι δυνατόν να έχω εγώ Τεχνικό Διευθυντή Πορτογάλο και ο Πορτογάλος Τεχνικό Διευθυντή Έλληνα. Δεν θα ήταν καλύτερα να ήμουν εγώ με τον Σαμαρά και ο Φερέιρα με τον Φρέιτας; Άλλη επαφή θα έχει ο ένας με τον άλλο. Είναι λογικό αυτό. Εντάξει.. Πάντα υπάρχουν θέματα σχέσεων. Είναι πάντα θέμα χημείας. Ακόμη και για δύο κεντρικούς αμυντικούς ισχύει αυτό. Ο Κάρλος είναι πολύ έξυπνο παιδί και ξέρει πολύ καλά το ποδόσφαιρο. Ήρθε σε άτυχη περίοδο.
 
Η Πορτογαλία με την Ελλάδα είναι σαν τη νύχτα με τη μέρα. Ήθελε όμως χρόνο προσαρμογής. Είναι αλήθεια ότι δεν παίξανε οι μετεγγραφές. Κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Εγώ π.χ. δεν είχα τα αποτελέσματα.
Πρέπει να αναλογιστώ τις ευθύνες. Γιατί μιλούν για την προετοιμασία και όχι για το κοουτσάρισμά μου; Γιατί δεν λένε για τις αλλαγές και τις ενδεκάδες που κατέβαζα; Γιατί δεν λένε ότι έβλεπα σωστά τους αγώνες. Τα καλά πρέπει να τα λέμε».
 
Για την απόφασή του να αναλάβει την εθνική Κύπρου:
«Από την στιγμή που δεν μπορούσα να πάω σε έναν από τους δύο ελληνικούς συλλόγους που θα με ενδιέφεραν, έπρεπε να δω τι θα κάνω. Η πρόταση της Κύπρου, ήταν μια καλή πρόταση. Σε Εθνικές ομάδες, εργάζομαι εδώ και χρόνια. Ξέρω πως δουλεύεις. Υπήρχε Έλληνας προπονητής πριν, που κάθισε πολλά χρόνια. Για να κάτσει τόσα χρόνια, πάει να πει πως κάτι καλό έγινε».
 
Για το αν θα πήγαινε σε μικρότερη ομάδα του Παναθηναϊκού:
«Είναι ταβάνι ο Παναθηναϊκός. Όχι, δεν θα ήταν βήμα προς τα πίσω το να πήγαινε σε άλλη ελληνική ομάδα. Μετά τον Παναθηναϊκό δηλαδή, που θα μπορούσα να πάω; Στην Μπαρτσελόνα; Στο ελληνικό πρωτάθλημα θα πας. Θέλω η ομάδα μου να έχει μια στοιχειώδη οργάνωση. Γήπεδα, οικονομικά, βοηθητικά. Να υπάρχει αρχή και τέλος. Δεν είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το νταμπλ. Είχε οργάνωση».
 
Για τη νοοτροπία του:
«Εγώ δεν ξεκίνησα να πάω βήμα-βήμα. Ήμουν στις Ελπίδες και πήγα Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα πάντα κοιτάζεις τον τρόπο δουλειάς.Είμαι και διαφορετικός χαρακτήρας. Προσπαθώ να βρω κάτι το οποίο να με εκφράζει. Αυτό στην Ελλάδα δεν το βλέπουμε. Περιμένουμε να φύγει ο ένας για να πάει ο άλλος σε έναν μήνα. Καλύτερα να κάθεσαι σπίτι σου. Δεν είναι ωραίο. Το να αλλάξει ένας τον Οκτώβρη και να πας τον Μάρτιο… Τι θα γίνει; Έτσι θα φύγεις κι εσύ. Είναι το τι θέλεις σαν άτομο και τι πιστεύεις».
 
Για τις διαφορές ανάμεσα σε Εθνικές και συλλόγους:
«Για να παίξεις έναν αγώνα, καλείς 7 ημέρες τους παίκτες. Εσύ, δεν έχεις τους ποδοσφαιριστές. Εσύ, έχεις απλά να καλέσεις τους καλύτερους. Δεν ξέρω αν θα μου λείψει η καθημερινή ενασχόληση. Δεν θα χάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο που έφυγα. Ούτε εγώ θα χάσω… Ούτε το κυπριακό θα χάσει… Όλοι περιμένουμε το να πάει κάποιος αλλού. Δεν κοιτάζει κανείς την πάρτη του. Κοιτάζει τον άλλο. Παντού υπάρχει πίεση. Δεν γλιτώνεις πουθενά».
 
Για τις φήμες που τον ήθελαν να μην αναλαμβάνει τον Πανιώνιο, επειδή δεν γνώριζε Αγγλικά:
«Με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη μίλησα. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Ούτε για Αγγλικά, ούτε για τίποτα. Εγώ όταν γεννήθηκα στο χωριό μου δεν είχαμε αγγλικά. Τι πάει να πει αυτό; Αν είναι να παίρνουν έναν δάσκαλο από φροντιστήριο. Μια μέρα σε ένα site, μου λένε διάβασε δηλώσεις του Ζιλμπέρτο. Εκείνος είχε πει κάτι πολύ ωραίο… Κρίμα, που δεν μπορούσα να συνεννοηθώ με τον κόουτς.
 
Τι είχε πει ο Ζιλμπέρτο, που είναι σπουδαίος άνθρωπος; Ότι δεν έμαθε ελληνικά, δεν ήξερα αγγλικά και… επειδή δεν ήθελε να έχει διερμηνέα, δεν μπορούσε να μου μιλήσει. Και τον Δεκέμβριο θα μπορούσα να πάω στον Πανιώνιο.
Με άλλον διαπραγματευόμουν, άλλο ποσό μου έλεγε ο ένας και άλλο μου είπε ο πρόεδρος όταν συναντηθήκαμε».
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε