Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Νιόπλιας: Τώρα είναι η ώρα των αλλαγών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού παραδέχθηκε ότι ψάχνει έναν καλό κεντρικό αμυντικό, μίλησε για τον Μπορντόν και την συνεργασία του με τον Κώστα Αντωνίου.

Οι κινήσεις για την “πράσινη” δυναστεία

Ο Νίκος Νιόπλιας που πήγε στα μέσα της σεζόν στον Παναθηναϊκό κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στο νταμπλ. Εάν, όπως όλα δείχνουν, μείνει στην ομάδα θα έχει την ευκαιρία να κάνει τις μεταγραφές και την προετοιμασία που θέλει για να οδηγήσει την ομάδα σε νέες επιτυχίες. Με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM μίλησε για την σεζόν που τελείωσε αλλά και για την επόμενη:

 
Δεν ανησυχούσα όταν ανέλαβα την ομάδα. Ήταν μεγάλη πρόκληση να πάω από την Εθνική Ελπίδων στην μεγαλύτερη ομάδα της χώρας. Γνώριζα το ελληνικό ποδόσφαιρο και είχα μεγάλη όρεξη. Στην πορεία άρχισα να αναρωτιέμαι και να καταλαβαίνω που βρίσκομαι, όταν κάναμε τις πρώτες μας νίκες. Μέχρι τότε δεν είχα καταλάβει τίποτα. Η ήττα στον αγώνα με την Καβάλα δεν με επηρέασε. Αντίθετα έγινα πιο δυνατό. Αδίκησα την ομάδα με τον τρόπο που χειρίστηκα εκείνο το ματς.

 
Το πιο δύσκολο παιχνίδι ήταν στην Τρίπολη. Μόλις κερδίσαμε εκεί τελείωσε το πρωτάθλημα. Δεν συμφωνώ ότι εκμεταλλευτήκαμε τον κακό Ολυμπιακό. Ζω στην Ελλάδα, βλέπω ελληνικό ποδόσφαιρο και θυμάμαι καλά ότι όταν ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και πέρασε μπροστά στην βαθμολογία, όλοι έλεγαν «τρέξτε να προλάβετε». Όχι, όμως τώρα που άλλαξαν τα πράγματα να μην το θυμόμαστε. Εγώ το θυμάμαι, έλεγαν «άντε γεια». Άρα, δεν υπήρχαν προβλήματα, τότε. Άρα ίσως μπορεί να μην έγινε καλή διαχείριση στη συνέχεια. Δεν με νοιάζει αν δεν έκανε καλή διαχείριση μια ομάδα. Και εμείς μπορούμε να πούμε ότι δεν κάναμε καλή διαχείριση. Εγώ νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει καλό υλικό. Θυμάμαι καλά τα λόγια των ανθρώπων. Μας είχαν περάσει και έλεγαν «άντε γεια». Μην ξεχνάμε τι έγινε.
 
Ανησυχήσαμε με τον ΠΑΟΚ είναι η αλήθεια γιατί βλέπαμε μία ομάδα να μην χάνει ποτέ. Μπορεί να μην έπαιζε καλά αλλά νικούσε.
 
Πιστεύω ότι όλοι είδαν ότι ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε μία σταθερή πορεία. Και αυτή μας έδωσε την ευκαιρία, από την στιγμή που περάσαμε πρώτοι να μείνουμε. Αν είμαστε καλοί ή όχι δεν μετρά και τόσο. Αλλά ήμασταν σταθεροί
 
Το θέμα είναι ότι είχα μια καλή ομάδα. Είχα ένα καλό αυτοκίνητο, αλλά και εγώ το πρόσεξα. Από εκείνη την στιγμή που το ανέλαβα δούλεψα για να το κρατήσω ψηλά. Όλοι λένε, ότι ο Παναθηναϊκός είχε φυσική κατάσταση, αλλά είναι και η καθημερινή προπόνηση που διατηρεί την φυσική κατάσταση. Και εγώ δούλεψα σε αυτό. Για παράδειγμα έβλεπα, ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αλλάζει ρυθμό στα παιχνίδια. Είχα παίκτες ταχυδυναμικούς που μπορούν να αλλάζουν ρυθμό. Σιγά-σιγά πέρασα στοιχεία στην προπόνησή τους που βελτιώθηκαν. Προπόνηση δεν είναι μόνο η προετοιμασία αλλά και η εβδομαδιαία. Για τα στοιχεία που δεν βρήκα δεν εξέφρασα παράπονο. Αλλά θα ήταν κάτι που θα με βοηθούσε να δω πώς δούλευαν οι άνθρωποι. Αν εγώ αύριο δεν είμαι στον Παναθηναϊκό, όποιος έρθει θα δει πώς δουλεύαμε και τις ασκήσεις.
 
Κερδίσαμε όλα τα ντέρμπι, γιατί όλα τα ματς του πρωταθλήματος πιστεύω πως είναι ντέρμπι. Από την στιγμή που είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού δεν ήθελα να πάω και να προσαρμοστώ στον αντίπαλο. Ήθελαν η ομάδα μου να έχει ταυτότητα. Μπορούσα να δώσω χώρο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν το έκανα. Το έκανα στον τελικό που ήταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, κερδίσαμε εύκολα τις άλλες ομάδες. Είχαμε έναν τρόπο που αγωνιζόμαστε μέχρι το τέλος. Και όταν χρειάστηκε να προσαρμοστούμε σε ένα ματς το κάναμε. Μπορούσα και στην Τούμπα να πάω για το «Χ». Δεν το κάναμε όμως.
 
Έδωσα μεγάλη βάση στην άμυνα. Εγώ ξέρω πως ακουγόταν πως υπάρχει πρόβλημα και στην συνέχεια μεταφερόταν στον κόσμο και ο κόσμος το μετέφερε στους παίκτες. Έτσι γινόταν ένας πανικός στην άμυνα. Εγώ ήθελα να κατασταλάξω σε μια τετράδα. Μετά οι παίκτες απέκτησαν αυτοπεποίθηση. Για παράδειγμα ο Καντέ ήταν αρκετά καλύτερος γιατί ήξερε ότι ακόμη και λάθος να κάνει θα παίξει και στο επόμενο παιχνίδι. Ήθελα μια τετράδα για να νιώθει σιγουριά και ασφάλεια από τον κόσμο. Στο τέλος οι παίκτες δικαιώθηκαν. Μην ξεχνάμε ότι κάναμε τρικ με τον Κατσουράνη. Γιατί όταν υπάρχει ένας παίκτης τόσο εγκεφαλικός είναι σημαντικό.
 
Ο Μπορντόν είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Τον γνωρίζω πολύ καλά. Είναι παίκτης τοπ επιπέδου.Πάντα λέμε ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πάντα χρειάζονται αλλαγές. Και όταν το κλίμα είναι καλό πρέπει να κάνεις αλλαγές. Νομίζω ότι όσο καλή και να είναι η ομάδα μπορεί να γίνει καλύτερη. Γενικά χρειαζόμαστε προσθήκες. Η ομάδα είχε Ρουκάβινα, Καραγκούνη, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλο, Γκάμπριελ: πέντε παίκτες που παίζουν πίσω από τον επιθετικό. Άλλους πέντε παίκτες δεξιά μπακ. Είναι καλοί αλλά δεν μπορούν να παίζουν όλοι. Δεν μπορείς να δώσεις ευκαιρία σε όλους.

Είχα απέναντι ένα ποδοσφαιρικό άτομο που ξέρει μπάλα και είχαμε άψογη συνεργασία. Και δικαιωθήκαμε όλοι. Ποτέ κανείς δεν μπήκε στα πόδια μου. Πάντα συζητάγαμε. Το μοντέλο του ΠΑΟ είναι αυτό, Την αμεσότητα την είχα με τους συνεργάτες μου και τον Κώστα. Το σπουδαιότερο είναι ότι δεν κάναμε μεταγραφή τον Χειμώνα. Δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα. Και ένα παιχνίδι που θα κερδίσει μπορείς να το βγάλεις άχρηστο. Ήμασταν έτοιμοι στο πεντάμηνο. Δεν θα είμαστε τώρα. Είναι δύσκολο να είσαι προπονητής σε αυτές τις ομάδες και κυρίως Έλληνας προπονητής. Ακούς πολλά ενώ ο ξένος λέει ‘’δεν με νοιάζει. Θα φύγω’’. Σε έναν Έλληνα επηρεάζεται η οικογένειά σου. Εγώ πίστευα στην ομάδα και στον σύλλογο. Αν θα μείνω ή θα φύγω είναι άλλο. Έτσι είναι η ζωή.

 
Έχει μεγάλες δυνατότητες ο σύλλογος. Είμαι τυχερός που ήμουν στην ομάδα αυτή. Η αρχή είναι καλή. Οι ενδείξεις είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν πρέπει, όμως, να λέμε, τίποτα τέτοιο πρέπει να δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο. Τα πάντα είναι μέσα στο γήπεδο.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε