Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Νιόπλιας: “Χτίζουμε χαρακτήρα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ικανοποιημένος και με “σημαντικά κέρδη” από τα φιλικά στην Αμερική, επέστρεψε ο Παναθηναικός, σύμφωνα με τον προπονητή του. Μπουμσόνγκ: “Ακόμα δεν έχετε δεί τίποτα”.

“Τα κέρδη νομίζω ότι είναι σημαντικά όταν παίζουμε κόντρα σε τέτοιες ομάδες που είναι στον ευρωπαϊκό χώρο δυνατές και τις οποίες υπάρχει περίπτωση να τις αντιμετωπίσεις και στο Τσάμπιονς Λιγκ.Το σημαντικότερο είναι πάνω από όλα ο χαρακτήρας που χτίζεις ως ομάδα. Η αυτοπεποίθηση που αποκτούν οι ποδοσφαιριστές. Το πρώτο είναι αυτό, αλλά να μην σταθούμε στα φιλικά παιχνίδια, αλλά γενικότερα στην προετοιμασία που έχουμε κάνει. Ήταν ένας καλός χρόνος αυτός. Δουλέψαμε καλά και πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο γιατί έχουμε ακόμα 20 μέρες πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς”, δήλωσε ο Νίκος Νιόπλιας, λίγο μετά την άφιξη της αποστολης στο “Ελ. Βενιζέλος”.

Ο 45χρονος τεχνικός αναφέρθηκε και στους στόχους της φετινής χρονιάς. “Οι προσδοκίες στον Παναθηναϊκό ήταν πάντα μεγάλες. Πρέπει να έχεις στόχους και με αυτό τον τρόπο πρέπει να ζούμε με την πίεση. Όποιος είναι σε αυτό το κλαμπ πρέπει να είναι μαθημένος να ζει με την πίεση”, τόνισε και συμπλήρωσε οτι οι εμφανίσεις κόντρα στη Μίλαν και την Ίντερ δεν ήταν έκπληξη. “Φυσικά και περιμέναμε αυτές τις εμφανίσεις. Πάντα περιμένουμε. Στην ομάδα μας δεν έχει αλλάξει, κάτι έχουν προστεθεί δύο άτομα. Γνωρίζουμε ο ένας με τον άλλον. Δεν είναι κάτι που μπορεί να με εκπλήξει οι καλές εμφανίσεις στα φιλικά. Το θετικό είναι ότι είμαστε σε καλό δρόμο”.

Για το μόνο που δεν απάντησε ο Νίκος Νιόπλιας είναι αν θα γίνει άλλη μεταγραφή στους “νταμπλούχους”. “Έχω δώσει στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού την έκθεση μου και αυτοί μπορούν να σας απαντήσουν πάνω σε αυτό”, κατέληξε.

Τη Δευτέρα, ωστόσο, αναμένεται να ξεκαθαριστεί αν θα γίνει κάποια κίνηση σε αυτό τον τομέα. Ο Νιόπλιας θα συναντηθεί με τους Δημήτρη Γόντικα και Κάρλος Φρέιτας, για να συζητήσουν.

Μπουμσόνγκ: “Δύσκολα στην αρχή, αλλά προσαρμόζομαι”

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός, αναφέρθηκε στην πρώτη του συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό, στο ματς με τη Μίλαν, τονίζοντας: “Στην αρχή τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα για μένα, καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι, ενώ δεν γνώριζα καλά και τους συμπαίκτες μου. Σιγά σιγά όμως προσαρμόστηκα και η κατάσταση έγινε αρμονική”, επεσήμανε

Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, επεσήμανε ότι ακόμα οι “πράσινοι” δεν έχουν δείξει τις πραγματικές τους δυνατότητες: “Αυτή τη στιγμή παίζουμε καλά, ωστόσο μπορούμε να παίξουμε και πολύ καλύτερα. Ακόμη δεν κάναμε όσα μπορούσαμε. Είναι κάτι που το ξέρουμε και το πιστεύουμε όλοι στην ομάδα. Αρκεί να κατανοήσουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και αυτό θα γίνει με τον καιρό. Βεβαίως είμαι πολύ χαρούμενος όμως για αυτές τις εμφανίσεις μας σε αυτό το χρονικό σημείο”, κατέληξε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε