weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Νοτιάς: Έρχομαι να βοηθήσω την ΑΕΚ

Νοτιάς: Έρχομαι να βοηθήσω την ΑΕΚ
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νοτιάς στην εφημερίδα «Real News»:

«Οι συνεντεύξεις δεν μ’ αρέσουν. Ποτέ δεν τα ήθελα τα λόγια τα πολλά και τα μεγάλα ούτε την δημοσιότητα. Ασχολήθηκα και ασχολούμαι με την ΑΕΚ επειδή την αγαπώ και επειδή ήθελα και θέλω να προσφέρω και στην ομάδα και στην πατρίδα μου. Ούτε τα προεδριλίκια ζήτησα ποτέ, ούτε τις καρέκλες. Και κάνουν λάθος αυτοί που νομίζουν πως δεν ξέρω ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα τώρα».

-Θα κάνετε, άρα, κάτι γι’ αυτό;

«Το κοιτάζουμε με τον Πέτρο (σ.σ. Παππάς). Σίγουρα δεν είναι εύκολη η κατάσταση. Και να σας πω και κάτι; Δεν μπορούν πάντα μόνο δύο άνθρωποι να πληρώνουν. Αλλιώς ξεκινήσαμε το 2004 και αλλιώς είμαστε τώρα. Ημασταν μια αλυσίδα γερή και σιγά σιγά άρχισαν να φεύγουν ένας-ένας οι κρίκοι. Μα έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι, το καταλαβαίνετε φαντάζομαι. Αν δεν είμαστε ενωμένοι, πρόοδος δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει».

-Καταλαβαίνω μια πίκρα γι’ αυτούς που έφυγαν…

«Δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Και δεν είναι ώρα για κάτι τέτοιο. Η σωτηρία της ΑΕΚ με απασχολεί, αυτό επείγει. Εχω δώσει πάρα πολλά στην ομάδα μου, και σε καιρούς δύσκολους».

-Που δυσκόλεψαν περισσότερο, έτσι; Για την παγκόσμια οικονομική κρίση μιλώ.

«Kαι το συζητάτε; Εννοείται αυτό. Αλλιώς ήταν ακόμη και πριν από λίγους μήνες τα πράγματα και αλλιώς είναι τώρα. Ποιος δεν έχει πληγωθεί παντού σ’ ολόκληρο τον κόσμο από την ύφεση; Πλέον δεν επενδύεις εύκολα, και ειδικά στο ποδόσφαιρο. Βλέπω τις εικόνες στην Ελλάδα με τα επεισόδια, τα σκληρά μέτρα, τις συντάξεις και τους μισθούς που κόβονται και πονάει η καρδιά μου, ειλικρινά σας το λέω. Τα έσοδα των ομάδων περιορίζονται, τηλεοπτικά δικαιώματα και μετά τέλος. Αν δεν έρχεται και ο κόσμος στο γήπεδο, πώς μετά η ομάδα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της»;

-Χρόνια τώρα η ΑΕΚ δεν έχει δικό της γήπεδο…

«Τεράστιο πρόβλημα, το νιώθω. Ξέρετε, παλαιότερα το ζήτημα είχε κολλήσει στην χωρητικότητα. Υπήρχαν κάποιοι που μας έλεγαν για στάδιο 50 και 60 χιλιάδων θεατών. Και αντιδρούσα, και φώναζα: Μα δεν είμαστε Μπαρτσελόνα! Μια φωλιά θέλουμε, ένα κλουβί, με τους οπαδούς δίπλα μας να βοηθούν τους παίκτες. Πέρασαν τα χρόνια… Εμαθα, όμως, πρόσφατα ότι κάτι πάει να γίνει, πολύ ευχάριστη είδηση. Με δικό σου γήπεδο αποκτάς άλλη δύναμη».

-Θα βρεθούν, ωστόσο, χρήματα να κατασκευαστεί;

«Δεν θα είναι πρόβλημα αυτό, αν ρωτάτε την γνώμη μου».

-Θα ήθελα να μου σχολιάσετε την πρόταση του Ντέμη…

«… ξέρω, αυτή με τα 3 εκατομμύρια ευρώ και τα 4 από τους μετόχους. Κοιτάξτε, είναι μία πρόταση, αλλά να την εξετάσουμε με προσοχή. Γιατί και αυτά ακόμη τα 4 εκατομμύρια ή τα 3 ή τα 2 δεν είναι λίγα χρήματα. Και σας είπα, δεν γίνεται να πληρώνει μόνος ένας ή δύο. Ημασταν κι άλλοι στην ομάδα. Θα δούμε, ψάχνουμε την καλύτερη λύση και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

-Με τον Πόλυ Χατζηιωάννου επικοινωνήσατε;

«Oχι ακόμη. Αλλά θα γίνει και αυτό. Για την ώρα ο Πέτρος είναι εκείνος που έχει αναλάβει να συντονίσει την προσπάθεια, μια μεγάλη στ’ αλήθεια προσπάθεια. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να σωθεί η ΑΕΚ. Πρέπει να καταλάβετε, να το καταλάβει ο κόσμος πως το καλό της ομάδας είναι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα».

-Σας κατηγορούν ότι είστε απών.

«Μα είναι οι δουλειές μου εδώ, η οικογένειά μου. Ηταν γνωστό από την αρχή αυτό. Ωστόσο ποιος μπορεί να μου πει ότι δεν βοήθησα την ΑΕΚ; Οτι δεν βοηθάω την ΑΕΚ; Ποιος; Φτιάξαμε ένα προπονητικό κέντρο κουκλί, που άλλο δεν υπάρχει τέτοιο στην Ελλάδα, και δεν έχω πάρει δεκάρα γι’ αυτό! Μα δεν ζητάω κιόλας, είμαι περήφανος άνθρωπος. Κι από πάνω με βρίζουν κιόλας. ΟΚ…»

-Μια και η κουβέντα για το προπονητικό, γνωρίζετε ότι οι ακαδημίες της ομάδας δεν στεγάζονται εκεί και πως τα μικρά παιδιά τρέχουν από δω κι από κει για να γυμναστούν;

«Ασφαλώς και το ξέρω, Και με πειράζει πολύ. Ξέρετε, ο πρώτος στόχος όταν αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αθλητικό κέντρο δεν ήταν τόσο η πρώτη ομάδα, όσο οι ακαδημίες της. Και δυστυχώς τώρα συμβαίνει αυτό που συμβαίνει. Εν πάση περιπτώσει, ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα και τα τμήματα υποδομής μας να προπονούνται σ’ έναν όμορφο χώρο που τους αξίζει».

-Τελευταία ερώτηση. Να σας περιμένουμε σύντομα στην Ελλάδα;

«Nαι, το έχω προγραμματίσει, πολύ σύντομα μάλιστα. Και σας το ξαναλέω και έτσι να το γράψετε. Να βοηθήσω θέλω μόνο και τίποτα άλλο, όχι να βγάλω χρήματα από την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που μας χρειάζεται όλους. Σας ευχαριστώ».

#TAGS MM