Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ντέταρι: Ο Ρούντολφ μου θυμίζει το Σαραβάκο

Ντέταρι: Ο Ρούντολφ μου θυμίζει το Σαραβάκο

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Λάγιος Ντέταρι για το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκου, το συμπατριώτη του, Γκέργκελι Ρούντολφ.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού δήλωσε πως ο ούγγρος επιθετικός μπορεί να κάνει τη διαφορά, τον συνέκρινε με τον Σαραβάκο, ενώ αναφέρθηκε και στους ερυθρόλευκους και την κλήρωσή τους στο Champions League.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ντέταρι στην εφημερίδα Εξέδρα:

Με δύο λόγια πώς θα χαρακτηρίζατε τον Ρούντολφ;
“Εξαιρετικός παίκτης, ταχύς, με πολύ καλή ντρίμπλα και δυνατά σουτ. Σε ιδανική ηλικία, ούτε άγουρος, ούτε γέρος. Ένας ποδοσφαιριστής βασικός στην Εθνική, που έχει όρεξη για δουλειά και κίνητρο να πάει ψηλά”.

Τι είδους φορ είναι;
“Δεν είναι ο επιθετικός που παίζει μπροστά, μπροστά. Είναι πιο πολύ ο δεύτερος στράικερ της ομάδας. Ξεκινάει από μακριά τις προσπάθειές του. Τους αρέσει να τρυπάει κατά μέτωπο τις άμυνες”.

Γιατί δεν πέτυχε στην Ιταλία;
“Δεν γνωρίζω τους λόγους που δεν τον εμπιστεύτηκε ο προπονητής της Τζένοα. Ενδεχομένως επειδή είχε πιο μεγάλα ονόματα από τον Γκέργκελι στη διάθεσή του. Πάντως στην Μπάρι, όπου τον έδωσε δανεικό, έπαιξε καλά”.

Πώς κρίνετε την απόφασή του να έρθει στον Παναθηναϊκό;
“Σωστά έπραξε. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή επιλογή. Το κλαμπ είναι μεγάλο, με ιστορία στην Ευρώπη. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να παίζει κάθε Κυριακή ώστε να κερδίσει το έδαφος που έχασε πέρυσι με την απραξία στην Ιταλία”.

Θεωρείτε ότι θα δώσει κάτι παραπάνω στον Παναθηναϊκό;
“Ο Ρούντολφ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μία ομάδα. Πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει μέχρι και 15 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δυστυχώς γι’ αυτόν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός (γέλια)”.

Δεν φοβάστε μήπως σκοράρει στο ματς με τον Ολυμπιακό;
“Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του και το γκολ το φαΐ του. Προσπαθεί σε κάθε ματς να σκοράρει. Το ίδιο θα κάνει και στα ματς με τον Ολυμπιακό. Εγώ, πάντως, επειδή είμαι κόκκινος, θα προτιμούσα να μην το κάνει”.

Ο προηγούμενος Ούγγρος επιθετικός που είχε έρθει στον Παναθηναϊκό, ο Σάντορ Τόργκελε, δεν κατάφερε να κάνει καριέρα.
“Ο Τόργκελε ήταν άλλου τύπου επιθετικός. Περισσότερο βαρύς, λιγότερο τεχνίτης. Καμιά σχέση με τον Ρούντολφ, που είναι γρήγορος και εξαιρετικός χειριστής της μπάλας”.

Ποιον παίκτη από αυτούς που γνωρίσατε στην Ελλάδα σας θυμίζει τον Ρούντολφ;
“Θα έλεγα τον Σαραβάκο, τον οποίο είχα σε μεγάλη εκτίμηση ως επιθετικό. Το στιλ τους μοιάζει. Έτσι ταχύς ήταν κι εκείνος. Μπορεί να παίζαμε σε αντίπαλες ομάδες αλλά ο Σαραβάκος ήταν φίλος μου”.

Ο Σαραβάκος ήταν χαμηλών τόνων χαρακτήρας. Πώς είναι ο Ρούντολφ;
“Καλό παιδί. Πολύ καλό. Με γαλλική κουλτούρα, αφού έφυγε 15 χρονών από την Ουγγαρία και γύρισε στα 21. Απ’ ότι ξέρω, ουδέποτε έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε προπονητή”.

Είχατε συμβουλέψει τον Ρούντολφ όταν έφευγε για την Ιταλία. Τι θα του λέγατε τώρα που φεύγει για την Ελλάδα;
“Του είχα πει να μάθει οπωσδήποτε ιταλικά για να μπορεί να συνεννοείται. Η γνώση της γλώσσας είναι μεγάλη υπόθεση για έναν ποδοσφαιριστή που πάει να παίξει σε ξένη χώρα. Το ίδιο θα τον συμβούλευα να κάνει και τώρα. Να μάθει ελληνικά. Θα κάνει την ζωή του πιο εύκολη. Εγώ έμαθα σχετικά γρήγορα τη γλώσσα σας. Κι από ό,τι είδατε, ακόμα τη θυμάμαι”.

Με Άρσεναλ, Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ, βλέπεις πρόκριση στο Champions League;
“Ο όμιλος είναι πολύ δυνατός και δύσκολα θα περάσει. Και οι τρεις ομάδες εμφανίζονται πιο ισχυρές από τον Ολυμπιακό. Πιο προσιτός στόχος είναι η 3η θέση. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν γνωρίζω τι ομάδα έχει φέτος ο Ολυμπιακός. Ποιους παίκτες έχει πάρει στις μεταγραφές; Τον Γέστε τον ξέρω είναι καλός παίκτης. Από τη στιγμή που η ομάδα έχει Ισπανό προπονητή, φυσικό είναι να γεμίσει με Ισπανούς ποδοσφαιριστές. Που πήγαν οι Έλληνες; Αυτός δεν είναι ο Ολυμπιακός”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε