Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ντουντού: Με τον Βαλβέρδε θα το έπαιρνα και του χρόνου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε τον απολογισμό του για τα τρία χρόνια που πέρασε στον Ολυμπιακό, μιλώντας για όλους και για όλα στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Ντουντού Σεαρένσε αφού καλησπέρισε στα ελληνικά του παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε ειδικά τους Νινιάδη και Κόκκαλη που τον έφεραν στην ομάδα, ενώ τόνισε πως φεύγει από την Ελλάδα έχοντας μόνο φίλους.

Αναλυτικά:

«Σήμερα για εμένα είναι ιδιαίτερη μέρα. Γιορτάζω τα 28 μου χρόνια. Έρχομαι εδώ για να σας ευχαριστήσω, όλους εσάς που δουλεύετε για τον Τύπο, που κάνετε κριτική και εσάς που γράφετε καλά πράγματα. Έχω ανοικτή την καρδιά μου για όλους σας, είμαι ευχαριστημένος γιατί εδώ δημιούργησα μία νέα οικογένεια. Εχω πολλά καλά πράγματα να θυμάμαι από τα τρία χρόνια που πέρασα εδώ. Η οικογένειά μου και εγώ αγαπάμε την Ελλάδα. Κι εγώ έμαθα να αγαπάω τον Ολυμπιακό.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κόκκαλη και τον κ. Νινιάδη που με βοήθησαν για να υπογράψω το πρώτο μου συμβόλαιο. Όλο τον κόσμο που δούλεψε μαζί μου, τους κ.κ,. Βαλβέρδε, Μπάντοβιτς, Κετσπάγια. Για εμένα ήταν μία μεγάλη ικανοποίηση να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Σήμερα είναι ο αποχαιρετισμός, αποχαιρέτησε το σχολείο της η κόρη μου. Αποχαιρετώ εγώ το σύλλογο, τους φίλους μου. Αυτό με κάνει λίγο λυπημένο, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Θέλω να ξέρετε ότι θα σας θυμάμαι όλους, δεν νιώθω τίποτα κακό απέναντι σε κανέναν.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μαρινάκη, για τη δουλειά που έκανε αυτή τη χρονιά, να ευχαριστήσω τον κόσμο, ειδικότερα τη Θύρα 7 για όλες τις καλές στιγμές που περάσαμε μαζί. Δεν πρόκειται να κρατήσω καμία κακή ανάμνηση, θα πάρω μαζί μου μόνο τις ωραίες αναμνήσεις».

Εφόσον διαγράφει; τις άσχημες αναμνήσεις, θα μας πεις από τις ωραίες ποιες ξεχωρίζεις περισσότερο;
“Τους τίτλους, τα καλά παιχνίδια και η χαρά που ένιωσα σε όλες αυτές τις στιγμές…”

Ανέφερες ότι πέτυχες πολλά με τον Ολυμπιακό. Νιώθεις ότι κάτι σου λείπει από την παρουσία σου στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα;
“Δύο τίτλοι πρωταθλήματος και ένα Κύπελλο Ελλάδας δεν πιστεύω ότι είναι λίγο. Είμαι ευχαριστημένος για αυτά που κράτησα για τον Ολυμπιακό. Σίγουρα θα μου άρεσε να κερδίσουμε κάτι περισσότερο στην Ευρώπη, όμως είναι πολύ δύσκολο και φεύγω γεμάτος και ικανοποιημένος για να κερδίσω.”

Επειδή το φινάλε της καριέρας σου στον Ολυμπιακό δεν σε αφήνει ικανοποιημένο, το έχεις στο μυαλό σου σαν μία επιστροφή στον σύλλογο για κάτι καλύτερο;
“Φεύγω αυτή τη στιγμή πιστεύοντας ότι έχω γράψει την ιστορία μου στον Ολυμπιακό. Εχω πολλές φιλοδοξίες στην καριέρα μου. Αφήνω την πόρτα ανοικτή, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.”

Είπες ότι διαγράφεις κακές στιγμές. Υπήρχαν στιγμές που σε πίκραναν κάτι στην Ελλάδα; Έστω από τον Τύπο ή από τον κόσμο;
“Όχι τίποτα… Το ποδόσφαιρο αποτελείται από στιγμές., Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τις κακές κριτικές, γιατί μπορεί κάποιοι να περίμεναν περισσότερα… Κρατάω τις καλές στιγμές… “

Εχεις δουλέψει δύο χρονιές με τον Βαλβέρδε που έμεινε στον Ολυμπιακό. Μπορείς να μας πεις κάποια πράγματα για τον Βάσκο τεχνικό;
“Εχω πολλά να πω για τον κ. Βαλβέρδε. Και τις δύο φορές βγήκαμε πρωταθλητές με τον κόουτς. Πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος προπονητής που μπορεί να είχε ο Ολυμπιακός για να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρει την ψυχολογία του Ολυμπιακού, το υλικό και τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Γνωρίζει πολύ τη Σούπερ Λίγκα και αν εγώ έμενα τρίτη χρονιά μαζί του, σίγουρα θα ήμουν πάλι πρωταθλητής.”

Θα είσαι την Κυριακή στην φιέστα;
“Δυστυχώς όχι γιατί πρέπει να ταξιδέψω… Δεν θα βρίσκομαι στη φιέστα.”

Για τον Λεάντρο που σε θεωρούσε «πατέρα» σου;
“Με είχε σαν τον δάσκαλό του και εγώ σαν μαθητή. Σίγουρα ξέρω ότι ο Λεάντρο είναι πολύ λυπημένος που φεύγω. Ήταν πάντα μαζί στον σύλλογο, ήμασταν πολύ κοντά και μιλάγαμε πολύ. Μίλαγα για τα πάντα μαζί του τα τελευταία τρία χρόνια. Μιλάγαμε για τις εφημερίδες, για τον Τύπο για το πώς θα πάνε τα πράγματα. Κι αν και είναι πολύ νέος, αν έχει μυαλό θα γίνει πολύ σημαντικός για τον Ολυμπιακό. Ελπίζω να καταφέρει να παίξει στον Ολυμπιακό και να διατηρήσει τη σειρά των Βραζιλιάνων”

Θα μας πεις κάτι στα ελληνικά;
“Μετά από τρία χρόνια εδώ είμαι εγώ πολύ ευχαριστημένος και ευχαριστώ όλους σας, την Ελλάδα την αγαπώ πάρα πολύ, γιατί πέρασα πολύ καλά εδώ και θα θυμάμαι το γήπεδο πάντα, το Καραϊσκάκη και τους φίλους μας στην Γλυφάδα, το καπουτσίνο φρέντο. Και μία μέρα θα ξαναγυρίσω εδώ, για διακοπές, το να δω τους φίλους μου στο γήπεδο… Δεν ξέρω μετά από πόσα χρόνια. Είμαι 28 χρονών. Δεν ξέρω… Στην Ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις τι να πεις. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μένα, ευχαριστώ όλους τους φίλους μου, τον Ανδρέα Κόντο που με βοήθησε πολύ, τον Γιάννη, τον Γιώργο. Όλα, όλα τα παιδιά. Ευχαριστώ πολύ… “

Επειδή πολύς ντόρος με την τελευταία σου συνέντευξη, τι ακριβώς είπες, γιατί αρκετοί παρερμήνευσαν τα λεγόμενά σου…
“Δέχτηκα μία ερώτηση και απάντησα σε αυτή την ερώτηση με μία ερώτηση. Με ρώτησαν αν ο Σισέ έχει δίκιο και εγώ απάντησα «εσείς πιστεύετε ότι ο Σισέ έχει κάποιο δίκιο;». Ατό που είπα όμως ήταν ένα πράγμα. Γενικώς στα γήπεδα της Ελλάδας δεν είναι ωραίο να υπάρχει βία, είναι άσχημο για τον κόσμο, γιατί πάνε να δουν παιχνίδι και καταλήγουν να βλέπουν επεισόδια. Δυστυχώς αυτό παρερμηνεύτηκε. Ποτέ δεν υπήρχε περίπτωση να υποστηρίξω τον Σισέ ενάντια στον Ολυμπιακό. Ποτέ στη ζωή μου.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε