Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ντύθηκε” Μίλκοβιτς ο Τζούριτς – “Κόκκινη” η πρώτη κούπα της χρονιάς

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI.
Με τον Δημήτρη Τζούριτς να κάνει εκπληκτική εμφάνιση, στο νέο του ρόλο, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το σούπερ καπ του βόλεϊ που διεξήχθη στη Σαντορίνη, με οπαδούς και των δύο ομάδων.
Οι “αιώνιοι” ήταν εμφανώς ανέτοιμοι μιας και η χρονιά ξεκίνησε με χιλιάδες προβλήματα, αλλά το ματς ήταν άκρως εντυπωσιακό. Όμορφες φάσεις πάνω στο φιλέ, πάθος εντός των τεσσάρων γραμμών και εξαιρετική ατμόσφαιρα στις εξέδρες ήταν τα στοιχεία της γιορτής του βόλεϊ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φίλαθλοι των δύο ομάδων κάθισαν δίπλα δίπλα χωρίς να γίνει το παραμικρό.
 
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το ματς, έδειξε πιο έτοιμος από τον αντίπαλο του και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 25-18.
 
Ο Ολυμπιακός άργησε αλλά ξύπνησε. Ο Τζούριτς βοηθήθηκε από τον Ντεσπέιν και το δεύτερο σετ κατέληξε εύκολα στους ερυθρόλευκους.
 
Το τρίτο σετ ήταν και το πιο κρίσιμο. Οι παίκτες του Γκουλινέλι ήταν πιο ψύχραιμοι και έφτασαν στην κατάκτηση του με 25-21.
 
Ο Παναθηναϊκός, παρά τις πολλές αλλαγές του Στέλιου Καζάζη δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το 4ο σετ και παραδόθηκε στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι πανηγύρισαν το 2ο σούπερ καπ της ιστορίας τους.
 
Τα σετ: 18-25, 25-15, 25-21, 25-18

O Τζούριτς τελείωσε το ματς με 30 πόντους (22 από επίθεση) και ήταν ο MVP του τελικού. Από την άλλη προσπάθησε ο Γιορντάνοφ αλλά κουράστηκε.

 
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα τόνισε: 

“Δεν κέρδισα μόνος μου αλλά όλη η ομάδα έπαιξε πολύ καλά και αξίζουν όλοι οι παίκτες συγχαρητήρια. Ήμασταν αρκετά καλοί αλλά μπορούμε και καλύτερα. Είναι ακόμα πολύ νωρίς.”

Από την άλλη ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Πανταλέων στάθηκε στο γεγονός ότι οι περισσότεροι βασικοί παίκτες της ομάδας είναι πολύ λίγο καιρό μαζί:

“Δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τον Τζούριτς. Αυτό ήταν ένα στοιχείο που έκρινε το ματς.  Η επιτυχία είναι ότι ο Παναθηναϊκός μπόρεσε και κατέβασε ομάδα και έπαιξε σε αυτό το παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολο να παρουσιάσουμε μία καλύτερη εικόνα, γιατί είμαστε μία καινούρια ομάδα. Οι περισσότεροι βασικοί μας παίκτες είναι καινούριοι.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε