Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο διαιτητής του τελικού του Μουντιάλ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Αγγλος Χάουαρντ Ουέμπ, θα διευθύνει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανάμεσα στην Ισπανία και της Ολλανδία. Αλλάζει το σύστημα διαιτησίας.

Ο Ουέμπ έχει σφυρίξει τέσσερα ματς της διοργάνωσης, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Ισπανίας με την Ελβετία στην φάση των ομίλων, όπου είχαν ηττηθεί οι Ίβηρες.

Επίσης, ο Αγγλος διαιτητής είχε διευθύνει και τον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Ιντερ και της Μπάγερν Μονάχου.

“Ξέχάστε ο,τι ξέρατε για τη διαιτησία”

Εν τω μεταξύ, τα λάθη που έγιναν στο φετινό Μουντιάλ και προκάλεσαν αντιδράσεις, έφεραν τη FIFA στη δυσάρεστη θέση να απολογηθεί, αλλά και να προβεί σε αλλαγές.

Με δηλώσεις του στο BBC, ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Ζερόμ Βάλκ, στάθηκε στο γκολ που δεν μέτρησε στο ματς της Αγγλίας με τη Γερμανία, υπογραμμίζοντας: “Όπως έδειξαν και τα ριπλέι το γκολ του Λάμπαρτ που δεν μέτρησε στον αγώνα ενάντια στη Γερμανία ήταν μια κακή στιγμή για τους διοργανωτές. Δεν μέτρησε γιατί δεν το είδε ο διαιτητής, γι’ αυτό συζητάμε για εισαγωγή τεχνολογιών στη διαιτησία”.

Η αλλαγές και οι τεχνολογικές προσθήκες θα εφαρμοστούν σίγουρα από το Μουντιάλ του 2014.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε