Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ο δικηγόρος του Μαζαράκου έκανε τις “αποκαλύψεις”!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Γιώργος Βήτας με γραπτή δήλωση θέλησε να αποκαταστήσει την αλήθεια, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος εξέφρασε την προσωπική του απόψη για το πέναλτι και όχι ο Ηλίας Μαζαράκος. Επίσης διέψευσε ότι ο ρέφερι από την Άρτα δέχτηκε τη γνησιότητα της φωτογραφίας που τον έδειχνε να φοράει σαρίκι του Ολυμπιακού.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τα όσα φερόταν να είπε ο Ηλίας Μαζαράκος κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της μήνυσης που είχε καταθέσει εναντίον της εφημερίδας Metrosport, ο δικηγόρος του Γιώργος Βήτας με γραπτή του δήλωση θέλησε να βάλει τα πράγματα σε τάξη:

“Εχοντας την ευθύνη του νομικού χειρισμού της υποθέσεως του κυρίου Ηλία Μαζαράκου, επιθυμώ και προς αποκατάσταση της αλήθειας να δηλώσω τα εξής:
Ουδέποτε ο κ. Μαζαράκος στην ακροαματική διαδικασία παραδέχθηκε ότι δεν ήταν πέναλτι αυτό το οποίο σφύριξε στο επίμαχο παιχνίδι Ολυμπιακός-Αρης το 2008. Η δήλωση ότι δεν ήταν πέναλτι ανήκει σε εμένα προσωπικά και ειπώθηκε από εμένα, εκφράζοντας προσωπική μου άποψη και μόνο, όταν η αντίδικη πλευρά προς υπεράσπιση της υπό κρίση συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, παρέλκυε τη δίκη και επέμενε στο συγκεκριμένο θέμα, κατά τη γνώμη μου άσχετο με την υπόθεση.
Συγκεκριμένα δήλωσα, ‘Όταν εγώ είδα τη φάση σε ζωντανή μετάδοση, είπα ότι ήταν πέναλτι, στη δεύτερη και τρίτη επανάληψη από άλλες κάμερες, φάνηκε ότι δεν ήταν, ο κ. Μαζαράκος όμως αποφασίζει στην πρώτη στιγμή και δεν είχε δυνατότητα επαναλήψεως. Ας αφήσουμε το πέναλτι και ας επικεντρωθούμε στη συκοφαντική δυσφήμιση…’
Επίσης ο κ. Μαζαράκος ουδέποτε παραδέχθηκε ότι υποστηρίζει οποιαδήποτε ομάδα, εξάλλου θα ήταν τουλάχιστο παράλογο να ζητά την τιμωρία ανθρώπων για το γεγονός ότι του προσήψαν οπαδική ιδιότητα και μετά να τους δικαιώνει.
Επιπλέον, ο κύριος Μαζαράκος ουδέποτε δέχθηκε την γνησιότητα της επίμαχης φωτογραφίας αλλά και την οποτεδήποτε χρονικά δική του συνύπαρξη με το εικονιζόμενο πρόσωπο στη φωτογραφία, με το οποίο ουδέποτε είχε κοινωνική ή άλλη επαφή.
Τέλος, την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία έφερε την ολική ανατροπή σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, δεν θα τη σχολιάσω για λόγους αρχής, αν και εξακολουθώ να πιστεύω, προσωπικά και μόνο, ότι το περιεχόμενο της μηνύσεως θα πρέπει να διδάσκεται στην Εθνική Σχολή Δικαστών, στη διδασκαλία για τη συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου.
Η διαφορετική προσωπική νομική άποψη, δεν αίρει σε καμία περίπτωση τον απόλυτο σεβασμό μου στο Δικαστήριο και την απόφαση, όπως και δεν θέλω να μειώσω και να αμφισβητήσω επ’ ουδενί το γεγονός της αθώωσης όλων των κατηγορουμένων.
Θεσσαλονίκη 8.12.2010
Γεώργιος Χ. Βήτας
Δικηγόρος”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε