Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο δυναμικός κ. Αδαμίδης

Ο δυναμικός κ. Αδαμίδης

Πολλά στοιχεία για τον βίο και την πολιτεία του νέου εν δυνάμει προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Σταύρου Αδαμίδη, δεν είναι γνωστά.

Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στο Λονδίνο όπου διαμένει μόνιμα. Προκειμένου να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ φέρεται διατεθειμένος να μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα. Πηγές που δεν έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί υποστηρίζουν ότι ο κ. Αδαμίδης θα φέρει προίκα στην ΑΕΚ κάποιον επιχειρηματία (πιθανότατα εφοπλιστή) ο οποίος θα συνδράμει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση της Δευτέρας.

 
Πριν ακόμα φτάσει στην Ελλάδα ο κ. Αδαμίδης επιχείρησε δυναμικό μπάσιμο στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Με δήλωση του επιχειρεί να κατατροπώσει όσους εξυφαίνουν σχέδια για την εξόντωση της ΑΕΚ. Σε όλους όσοι λοιπόν επιθυμούν να μείνει η ΑΕΚ ακυβέρνητη ώστε να την απομυζήσουν όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Αδαμίδης έχει να πει τρεις λέξεις: “ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ”.
 
Μπορεί ο αυριανός πρόεδρος της ΑΕΚ να μην κατονομάζει τους επίδοξους καταστροφείς της ομάδας, φωτογραφίζει όμως καθαρά τον κ. Κοζώνη και τους συνεργάτες του. Σε μία ομάδα με καταρρακωμένο ηθικό ίσως είναι σκόπιμο να μπει μπροστά ένας πρόεδρος με δυναμισμό, πρόθυμος να επιβληθεί χτυπώντας γροθιά στο μαχαίρι. Με μία διαφορά. Η ΑΕΚ κινδυνεύει να αποδομηθεί όχι απέξω αλλά από μέσα. Το ξέρει και ο ίδιος που για να καθίσει στην καρέκλα του προέδρου ζητεί εγγυήσεις από τους υφισταμένους μετόχους. Ζητεί να εξοφληθούν οι παίκτες μέχρι το τέλος του μήνα, να μπουν συγκεκριμένα λεφτά στα ταμεία για να “βγει” η χρονιά και να επαναρυθμιστεί το χρέος προς την Morgan Stanley. Φαντάζομαι γνωρίζει ο κ. Αδαμίδης πως αν όλα αυτά είχαν εγκαίρως αντιμετωπιστεί από τους μετόχους, δεν θα μπορούσαν κάποιοι να αποδομήσουν και απομυζήσουν την ΠΑΕ ΑΕΚ όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του.
 
Άρα το πρόβλημα είναι από μέσα κι όχι απέξω. Σαν έμπειρος νομικός ο Κ. Αδαμίδης προφανώς γνωρίζει πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα. Ίσως, γι’ αυτό θα έπρεπε πρώτα να πάρει τις εγγυήσεις, να αναλάβει την προεδρία και μετά να κάνει τις δηλώσεις. Τώρα κινδυνεύει να φανεί αναξιόπιστος πριν καιν αναλάβει… 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε