Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

“Ο κύκλος του Σκόκο έχει κλείσει”

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις του Σκόκο με την ΑΕΚ
Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις του Σκόκο με την ΑΕΚ

Ο μάνατζερ του Αργεντινού βάζει εκ νέου φωτιές στην σχέση του Σκόκο με την ΑΕΚ λέγοντας πως ο πελάτης του δεν έχει μέλλον στην “Ένωση”.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάρτιν Μοντέρο στην “Εξέδρα”:

– Τελικά, κ. Μοντέρο, τι έγινε με το ραντεβού που επρόκειτο να έχετε σήμερα (24/01) με τον κ. Παππά για το θέμα του Νάτσο;

«Δυστυχώς, μας ενημέρωσε ότι δεν ήθελε να μας συναντήσει, για να μη δώσει, όπως ισχυρίστηκε, τροφή για σχόλια στον Τύπο. Είναι πολύ λυπηρό και, ειλικρινά, αδυνατώ να το καταλάβω. Εκανα 18.000 χιλιόμετρα για να φέρω μια προσφορά για το 100% του παίκτη και μάλιστα μια προσφορά, που, βάσει της αγοράς, είναι πάρα πολύ καλή».

– Από ποια ομάδα;

«Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να το αποκαλύψω».

– Τουλάχιστον, αν είναι από την Ελλάδα ή από το εξωτερικό…

«Οχι, παρακαλώ».

– Σεβαστό. Το ραντεβού, λοιπόν, δεν έγινε. Από εδώ και πέρα, τι γίνεται;

«Ελπίζω να το ξανασκεφτούν και τελικά να με δεχτούν. Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια που εργάζομαι ως εκπρόσωπος παικτών. Να φέρνω μια τέτοια προσφορά σε περίοδο κρίσης και να αρνούνται να με συναντήσουν. Φαίνεται ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση».

– Ο παίκτης, φαντάζομαι, ενημερώθηκε σχετικά…

«Nαι. Και είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Και, παράλληλα, ενοχλημένος, καθώς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η ΑΕΚ δεν θέλει να ακούσει έστω μια προσφορά από τη στιγμή που, μερικούς μήνες πίσω, στην ομάδα έλεγαν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι μαζί του».

– Αλλο ένα λιθαράκι, δηλαδή, σε μια γενικότερη «ψυχολογία» δυσαρέσκειάς του απέναντι στο κλαμπ…

«Ο Νάτσο είναι ένας επαγγελματίας που τα δίνει όλα για την ομάδα στην οποία αγωνίζεται. Ως επαγγελματίας, όμως, χρειάζεται, όπως έχουμε πει επανειλημμένα, ένα καλό αθλητικό project, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και να προοδεύσει. Αυτό το project αρχικά, το καλοκαίρι του 2008, η ΑΕΚ του το υποσχέθηκε. Αλλά στην πράξη δεν έγινε ποτέ. Αλλη ΑΕΚ του είχαν τάξει και άλλη συνάντησε! Για αυτό εκτιμώ ότι ο κύκλος του στην ΑΕΚ έχει κλείσει».

– Θεωρείτε ότι… αυτό ήταν; Δεν πρόκειται να τον ξαναδούμε με τα κιτρινόμαυρα;

«Κοίταξε, υπάρχει στη μέση και ένα συμβόλαιο. Αν, όμως, συνεχίσει στην ΑΕΚ θα είναι ξεκάθαρα λόγω αυτού. Επειδή δεσμεύεται και έχει την επαγγελματική υποχρέωση να το σεβαστεί μέχρις ότου εκπνεύσει. Αλλά, ψυχολογικά, θα είναι σε πολύ κακή κατάσταση».

– Αποκλείετε, δηλαδή, να αλλάξουν τα πράγματα στην ΑΕΚ και το καλοκαίρι, για παράδειγμα, να δει το θέμα διαφορετικά;

«Στο είπα ήδη: για εμένα ο κύκλος του στην ομάδα έχει κλείσει».

– Εσείς, σε όλη αυτή την κατάσταση, πώς «στέκεστε» απέναντι στον Νάτσο;

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα του, προσπαθώντας να υλοποιήσουμε τις επιθυμίες του, τόσο ως παίκτης αλλά και ως άνθρωπος. Και το τονίζω αυτό το τελευταίο, καθώς πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές είναι πάνω από όλα ανθρώπινες οντότητες. Και όχι σκλάβοι».

– Λέτε ότι η συμπεριφορά της ΑΕΚ απέναντί του θυμίζει συμπεριφορά προς σκλάβο;

«Νομίζω ότι ήδη απάντησα. Τα υπόλοιπα… Εσύ τα λες (χαμογελάει)! Εγώ αυτό που θέλω να καταστήσω σαφές είναι ότι το πρόβλημα του Νάτσο δεν είναι επ’ ουδενί οικονομικό. Και να τον φωνάξουν αύριο, που λέει ο λόγος, και να του προσφέρουν ένα πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο, δεν λύνεται το ζήτημα. Θα αρνηθεί».

– Μιλήσατε για ένα project που είχαν υποσχεθεί αρχικά στον Νάτσο, αλλά δεν έγινε ποτέ. Γίνεστε λίγο πιο συγκεκριμένος;

«Βεβαίως. Μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό, θα έχει ευρωπαϊκές βλέψεις, θα τον πιστεύει πολύ και θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τα προσόντα του και να τον βελτιώσει ως επαγγελματία. Μια ομάδα με ανθρώπους, με τους οποίους θα μπορεί να επικοινωνεί. Μια ομάδα διοικητικά και οικονομικά τακτοποιημένη, σταθερή. Δεν είναι αρκετά;».

– To γεγονός ότι κάποιοι άφησαν υπονοούμενα ότι ο τραυματισμός του ενόψει του αυριανού (σημερινού) αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα σχετίζεται με όλη αυτή την κατάσταση, πώς τη σχολιάζετε;

«Η ψυχολογική κατάσταση ενός παίκτη επηρεάζει και το σώμα του. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τι μπορεί να υπονοήσει κάποιος για τον επαγγελματισμό ενός ποδοσφαιριστή που, ενώ θέλει να φύγει, τον Ιανουάριο κάνει τέτοια ματς ή για έναν ποδοσφαιριστή που, ενώ χάνει δικό του άνθρωπο, επιλέγει να μείνει δίπλα στην ομάδα;».

– Πότε άρχισε να «γεννιέται» η δυσαρέσκεια του Σκόκο;

«Επί της ουσίας, από πέρυσι, όταν έβλεπε ότι δεν αγωνιζόταν στην κανονική του θέση. Ωσπου φέτος ήρθαν τα… χειρότερα!».

– Δηλαδή;

«Η δήλωση του Μπάγεβιτς ότι δεν έχει ποιοτικό παίκτη να παίξει δίπλα στον Μπλάνκο ή η άλλη, μετά τον αποκλεισμό από τον Θρασύβουλο για το Κύπελλο, ότι αν μείνει θα φύγουν πέντε παίκτες. Δεν μίλησε, βέβαια, ονομαστικά, αλλά τα ρεπορτάζ των επόμενων ημερών επέμεναν ότι ο ένας που εννοούσε ήταν ο Νάτσο. Και δεν βγήκε κανείς να τον καλύψει, να του πει μια κουβέντα. Ανθρώπινα. Εξάλλου, ενοχλήθηκε πολύ όταν σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σεζόν, κόντρα στην Εβερτον, έμεινε στον πάγκο. Για να μην αναφερθώ και σε κάποιες άλλες καταστάσεις που δεν λέγονται. Και ο ίδιος ο Νάτσο θέλει να τα κρατήσει μέσα του».

-Μονολεκτικά, τη σχέση του με τον Μπάγεβιτς πώς θα τη χαρακτηρίζατε;

«Παγωμένη! Υπάρχει μεγάλη απόσταση».

– Ο ίδιος ο Νάτσο προσπάθησε να σπάσει αυτόν τον «πάγο»;

«Το πάλευε συνεχώς. Αλλά για να έρθεις πιο κοντά, να συζητήσεις έστω με κάποιον, πρέπει να σου δίνει και ο ίδιος το περιθώριο. Να είναι και αυτός δεκτικός».
 
– Και ο Μπάγεβιτς δεν ήταν…

«Εσύ τι καταλαβαίνεις;».

– Ο Μπάγεβιτς υπήρξε ο μοναδικός με τον οποίο προέκυψε «θέμα» επί προσωπικού στην ομάδα;

«Οχι. Και εξαιρώ τους συμπαίκτες του. Για αυτούς, κουβέντα. Από τη στιγμή, για παράδειγμα, που ο πρόεδρος (Θανόπουλος) έμαθε ότι ο Νάτσο δεν νιώθει καλά στην ομάδα και σκέφτεται να φύγει, δεν έπρεπε να βρεθεί κάποιος δίπλα του, να συζητήσουν, να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα; Ε, δεν βρέθηκε κανείς».

– Με τον Ολυμπιακό τι ισχύει; Υπάρχει θέμα; Κι αν «ναι», σε ποιο βαθμό;

«Ο Ολυμπιακός δεν ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί μας».

– Ανεπίσημα; Κάποια άτυπη, έστω, εκδήλωση ενδιαφέροντος;

«Γενικά, για τον παίκτη υπάρχει ενδιαφέρον από διάφορες ομάδες».

– Ειδικά;

«Θα σου πω μόνο το εξής: αυτό που ενδιαφέρει τον Σκόκο είναι να αγωνιστεί σε μια ομάδα που να είναι ανταγωνιστική και να μπορεί να προοδεύσει. Είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του που αν δεν έχει να παλεύει για κάτι δεν μπορεί. Και πραγματικά θα ήθελε από αυτόν να πάρει η ΑΕΚ καλά χρήματα. Το από πού το κοιτάει μοναχά δευτερευόντως».

– Η ΑΕΚ, πάντως, επιμένει στην άρνηση παραχώρησής του…

«Κοίταξε να δεις τι έγινε… Αρχικά, τον Δεκέμβρη, στις πρώτες συναντήσεις που είχαμε για να ενημερώσουμε την ομάδα για το ενδιαφέρον που υπήρχε για τον Νάτσο, αλλά δίχως να μιλήσουμε για το οικονομικό κομμάτι, άφηναν να εννοηθεί ότι αντί ενός συγκεκριμένου ποσού μπορεί να πουληθεί! Μετά πήγαμε στο ότι δεν παραχωρείται σε άλλη ελληνική ομάδα. Ωσπου φτάσαμε στον Ιανουάριο και το ‘δεν παραχωρείται πουθενά’.

– Εσείς πώς τις εξηγείτε αυτές τις… αλλαγές διαθέσεων και ειδικά την τελευταία καθολική άρνηση;

«Αυτό πρέπει να το απαντήσει η διοίκηση της ΑΕΚ. Οχι εγώ. Προσωπικά, μπορώ να μιλήσω μόνο για τον παίκτη μου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε