Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Μαρινάκης στη Marca: Στην ευρωπαϊκή ελίτ ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στην Ισπανική εφημερίδα, Marca, για την επένδυση που έχει κάνει στον Ολυμπιακό, την προτίμησή του στους Ισπανούς τεχνικούς αλλά και τους στόχους του.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην επένδυση 70 εκ. ευρώ που έχει κάνει στην ομάδα, τις ακαδημίες του συλλόγου αλλά και την ευρωπαϊκή καταξίωση.

“Η προτίμησή μας στο ισπανικό μοντέλο, δεν είναι τυχαία επιλογή. Τόσο ο Ερνέστο Βαλδέρδε όσο και ο Μίτσελ, δεν είναι μόνο κάποιοι που εργάστηκαν κι εργάζονται στο σύλλογό μας για να δημιουργήσουν βασισμένοι στη φιλοσοφία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Σιγά σιγά γίνονται πρεσβευτές του ελληνικού ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και δίνει την ευκαιρία σε παίκτες και προπονητές να κατακτούν τίτλους και να συμμετέχουν ανελλιπώς στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ τους ανοίγει το δρόμο για την εθνική ομάδα. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε στο δυναμικό μας 15 διεθνείς ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 7 είναι μέλη της εθνικής Ελλάδος.

Ένα εξίσου σημαντικό θέμα είναι η οικονομική ισχύ του συλλόγου μας, κυρίως γιατί ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία οτιδήποτε ελληνικό συνδέεται άμεσα με την οικονομική κρίση. Σε αυτό το αρνητικό οικονομικό τοπίο, ο Ολυμπιακός πληροί όλες τις προϋποθέσεις του Financial Fair Play από την πρώτη στιγμή που αυτό εφαρμόζεται, δίχως μάλιστα να χρειαστεί περίοδο χάριτος. Παρά την οικονομική κρίση, έχουμε επενδύσει πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν έχουμε χρέη, ούτε έχουμε χρειαστεί οικονομική βοήθεια, κάτι που αποτελεί εξαίρεση αυτή τη στιγμή στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Η επένδυσή μας στις Ακαδημίες είναι τεράστια. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε ποδοσφαιρικές σχολές σε όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς και στο εξωτερικό (Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Αυστραλία) ούτως ώστε να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά τις αξίες του συλλόγου, με στόχο να αναπτυχθούν τόσο ως ποδοσφαιριστές όσο και ως προσωπικότητες.

Και στην Ευρώπη ο σύλλογος μας έχει μεγάλη αναγνώριση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ανήκουμε στις 10 ομάδες με τις περισσότερες συμμετοχές στο Champions League. Αυτές οι εμπειρίες κατατάσσουν τον Ολυμπιακό στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ελίτ. Στόχος μου είναι η ομάδα να σταθεροποιηθεί στην ευρωπαϊκή αφρόκρεμα.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε