Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο Μαρινάκης τους σαρώνει – Ο Βαλβέρδε τους αλλάζει

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Φουλ επίθεση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στις μετεγγραφές που μετά τους Φούστερ, Ουρτάδο “έκλεψε” και τον Νέμεθ μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού. Οι αλλαγές του Βαλβέρδε που ανέβασαν την ψυχολογία και τα θετικά σημάδια από το φιλικό με τη Λα Κορούνια.

To NewsIt αναλύει το “χτίσιμου” του φετινού Ολυμπιακού: Τα ρίσκα του Βαλβέρδε και ο νέος… παλιός Ολυμπιακός

Η “ερυθρόλευκη” αντεπίθεση συνεχίζεται. Η έλευση του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει αλλάξει άρδην το κλίμα στον Ολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό “σοκ” από την Μακάμπι Τελ Αβίβ που έδωσε τέλος από τον Αύγουστο στις ευρωπαικές υποχρεώσεις. Ο Βάσκος τεχνικός είναι πλέον το απόλυτο αφεντικό, όχι στα λόγια, αλλά στις πράξεις καθώς ο πρόεδρος των Πειραιωτών φροντίζει να πραγματοποιεί κάθε επιθυμία του. Φούστερ, Ουρτάδο και Νέμεθ είναι καθαρά επιλογές του προπονητή, ενώ η αλλαγή φιλοσοφίας έχει φανεί από τις πρώτες μέρες του στον πάγκο της ομάδας.
 
Η Λα Κορούνια μπορεί να μην δέχθηκε πέντε γκολ όπως η Ρόμα πριν από μερικές μέρες, ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν αρκετές ευκαιρίες και θύμισαν την ομάδα της πρώτης θητείας του Βαλβέρδε. Πίεση ψηλά, καλή κυκλοφορία και εκμετάλλευση των κενών χώρων έκαναν ελκυστικό το παιχνίδι μίας ομάδας που πριν από δύο εβδομάδες δεν βλεπόταν.
 
Πατούν Αθήνα Νέμεθ και Φούστερ
 
Στις 16:10 αναμένεται να πατήσει το πόδι του στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” ο Νταβίντ Φούστερ. Ο Ισπανός φορ έχει συμφωνήσει με τους Πειραιώτες και σήμερα θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει το νέο τριετές συμβόλαιό του. Η μεταγραφή θα κοστίσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι ετήσιες απολαβές του παίκτη θα ανέρχονται στις 650.000 ευρώ.
 
Την ίδια ώρα τα τυπικά απομένουν και για την απόκτηση του Κρίστιαν Νέμεθ στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες θα δώσουν περίπου 850.000 ευρώ στους «κόκκινους» για το 50% του παίκτη. Ο 21χρονος παίκτης αναμένεται να έρθει σήμερα στην Αθήνα για να συζητήσει με τους διοικούντες τον Ολυμπιακό και να υπογράψει τριετές ή τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τις 350-400.000 ευρώ.
 
Ολοκληρώνεται του Ουρτάδο
 
Παρόμοια κατάληξη αναμένεται να έχει και η περίπτωση του Μόισες Ουρτάδο. Ο 29χρονος μέσος εμφανίζεται διατεθειμένος να έρθει στην Ελλάδα, κάτι που φέρεται να είπε στη διοίκηση της Εσπανιόλ. Οι Πειραιώτες φαίνεται πως ικανοποίησαν τον Ισπανό, αφού υπήρχε διαφορά περίπου 150.000 ευρώ για τις ετήσιες απολαβές του. Μάλιστα, η ΠΑΕ άφηνε να εννοηθεί πως είναι κοντά στην απόκτηση του Μοϊσές. Από την πλευρά του, ο παίκτης μίλησε στον ισπανικό Τύπο και τόνισε ότι πρέπει να μείνουν ικανοποιημένες και οι τρεις πλευρές.
 
Πάει και για άλλον επιθετικό
 
Η δεδομένη αποχώρηση του Ντιόγκο φέρνει και άλλον επιθετικό στην πόρτα του Ρέντη. Μετά το ισόπαλο 0-0 με την Λα Κορούνια στο “Γ. Καραϊσκάκης” οι Μαρινάκης, Κοβάσεβιτς και Βαλβέρδε είχαν σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε να γίνει κίνηση και για έναν ακόμα φορ. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται τα ονόματα του Τζο της Μάντσεστερ Σίτι και του Νταβίντ Τρεζεγκέ της Γιουβέντους. Ο πρώτος δεν υπολογίζεται και οι «Πολίτες» τού έχουν ζητήσει να βρει σύλλογο να συνεχίσει την καριέρα του, ενώ ο δεύτερος πωλείται από τους “μπιανκονέρι” έναντι 2 εκατ. ευρώ και δεν αποκλείεται οι “ερυθρόλευκοι” να κάνουν κρούση για την απόκτησή του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε