Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Μέσι… άλωσε το Μπερναμπέου – Πάει τελικό η “Μπάρτσα”

ΦΩΤΟ REUTERS
Τα δυο τέρματα του Αργεντινού “μάγου” έφεραν τη Μπαρτσελόνα… αγκαλιά με τον  μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Γουέμπλεϊ. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε ένα ακόμα “clasico” η Ρεάλ, ενώ αποβλήθηκε και ο Ζοσέ Μουρίνιο!
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα
 
Μέτριο θέαμα στο πρώτο μέρος, με την Ρεάλ να έχει αμυντικούς προσανατολισμούς και να αναλώνεται στο να “κλείνει” τους διαδρόμους προς την περιοχή του Κασίγιας. Απ’ την άλλη η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε μέσο του πάσινγκ γκέιμ να βρει… χαραμάδα για να δημιουργήσει ευκαιρία, κάτι το οποίο το κατάφερε μόνο στο 25′, όταν μετά από κάθετη του Μέσι, ο Τσάβι έκανε το σουτ μεσα απ’ την περιοχή, αλλά ο… Άγιος Ίκερ δήλωσε “παρών”.
 
Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία απίστευτη ευκαιρία των γηπεδούχων. Ο Ρονάλντο έπιασε δυνατό σουτ (45′) έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Βαλντές να πέσει και να αποκρούσει στη δεξιά του γωνία.
 
Από ένα… καλό “clasico” πάντως δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα νεύρα. Με την λήξη του ημιχρόνου είχαμε μεγάλη ένταση και μικροεπεισόδια κατά την είσοδο των δύο ομάδων στη φυσούνα, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι παίκτες επέστρεψαν στα αποδυτήρια.
 
Στην επανάληψη είχαμε περισσότερη ένταση, όπως και σκληρά μαρκαρίσματα. Για ένα ακόμα αγώνα κόντρα στους Καταλανούς η Ρεάλ έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Πέπε στο 61′, ενώ ο Μουρίνιο στη συνέχεια αποβλήθηκε, αφού χειροκρότησε ειρωνικά τον διαιτητή!
 
Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν καλύτερα την μπάλα και να ανοίξουν το σκορ δεκαπέντε λεπτά αργότερα με τον Μέσι. Ο Αργεντινός που δεν είχε φανεί ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος- πήρε την Μπάρτσα από… το χεράκι και την έφτασε και σε δεύτερο τέρμα, με υπέροχη ατομική προσπάθεια και παραδειγματικό πλασέ στο 87′.
 
Να τονίσουμε πως η Ρεάλ θα πάει την προσεχή Τρίτη στο “Καμπ Νου” με… λαβωμένη την άμυνα της, αφού οι Πέπε και Σέρχιο Ράμος δεν θα αγωνιστούν (κόκκινη για τον Πορτογάλο, ενώ ο Ισπανός συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες).
 
Οι συνθέσεις:
 
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Πέπε, Ντιαρά, Τσάμπι Αλόνσο, Ντι Μαρία, Οζίλ (46’ Αντεμπαγιόρ), Ρονάλντο.
 
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Μπουσκέτς, Πουγιόλ, Τσάβι, Μασεράνο, Κεϊτά, Πέδρο (70’ Αφελάι), Μέσι, Βίγια (90΄ Ρομπέρτο).
 
Διαιτητής: Σταρκ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε