Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Νέτο “σκότωσε” την ΑΕΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο βραζιλιάνος αμυντικός σκόραρε δις στο ΟΑΚΑ και έδωσε σπουδαία νίκη με 2-1 στον Άρη επί της “κουρασμένης” ΑΕΚ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη με τον Μιχαλήτσο στον πάγκο του Άρη.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Χιμένεθ: Δεν βλέπω την ΑΕΚ χωρίς Δέλλα και Λυμπερόπουλο

Οι πολλές αλλαγές του Χιμένεθ δεν βοήθησαν την Ένωση που υποχρεώθηκε στη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα και τρίτη συμπεριλαμβανομένης και αυτής κόντρα στον Παναθηναϊκό στο κύπελλο. Ο Άρης πήρε σπουδαίο τρίποντο που του επιτρέπει να ελπίζει βάσιμα σε είσοδο στα πλει οφ, ενώ πήρε και ρεβάνς για τη βαριά ήττα με 4-0 στον πρώτο γύρο.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς έχοντας καλή ψυχολογία και τη βοήθεια του κόσμου της, απείλησε σε δύο περιπτώσεις την εστία του Σηφάκη.
 
Στην πρώτη η κεφαλιά του Μάκου πέρασε πάνω από τα δοκάρια και στη δεύτερη ο Ρονάλτντο έδιωξε σωτήρια πριν τον Μπερνς.
 
Ο ρυθμός του ματς έπεσε στη συνέχεια και ο Άρης βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει την άμυνα της ΑΕΚ. Στο 29′ ο Μίσελ πάσαρε και ο Νέτο με το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.
 
Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους οι παίκτες του Χιμένεθ δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν την παραμικρή ευκαιρία αφού οι περισσότεροι ήταν σε κακή ημέρα.
 
Ο Ισπανός προχώρησε σε δύο αλλαγές στην αρχή του δεύτερου μέρους. Έβγαλε τους αρνητικούς Γκερέιρο, Μίτσελ και έριξε στη μάχη τους Μπαχά, Ντιόπ.
 
Οι κινήσεις από τον πάγκο άλλαξαν την εικόνα της ΑΕΚ η οποία αφού προειδοποίησε στο 47′ με το πλασέ του Μπαχά που απέκρουσε ο Σηφάκης, έφτασε στην ισοφάριση 4 λεπτά αργότερα.
 
Ο Σκόκο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μπλάνκο με πλασέ στον αέρα νίκησε τον Σηφάκη, σκοράροντας για 8η φορά στο πρωτάθλημα.
 
Το καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων δεν είχε συνέχεια και ο Άρης, όπως και στο πρώτο ημίχρονο βρήκε χώρους και τους εκμεταλλεύτηκε.
 
Στο 75′ ο Νέτο έκανε άνω κάτω την άμυνα της ΑΕΚ και με όμορφο αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Αραμπατζή.
 
Αντίδραση της Ένωσης δεν υπήρξε, ο Ματέος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο τέλος και ο Άρης πανηγύρισε την πρώτη του νίκη με τον Μιχαλήτσο στον πάγκο.

AEK: Αραμπατζής, Μανωλάς, Ματέος, Γκερέιρο (46′ Μπαχά), Μίτσελ (46′ Ντιόπ), Νταντόμο, Μάκος (72′ Γκέντσογλου), Αργυρίου, Μπλάνκο, Μπερνς, Σκόκο

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Τόχα, Κόκε (81′ Τσέζαρεκ), Φατί, Μίσελ, Πορτίγια (62′ Πρίττας), Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Σακάτα (62′ Καστίγιο)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε