Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Νικοπολίδης αποχώρησε όπως ήθελε και όπως έπρεπε… Πρωταθλητής

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας των τελευταίων χρόνων, κρέμασε τα γάντια του τη στιγμή που ήθελε. Έφυγε ως πρωταθλητής, γνωρίζοντας την αποθέωση από 33.000 φίλους του Ολυμπιακού. Αυτούς που το 2004 τον αγκάλιασαν αν και προερχόταν από τον Παναθηναϊκό.

Στο 68ο λεπτό του αγώνα-φιέστα κόντρα στη Λάρισα, ο Αντώνης Νικοπολίδης πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του αφού ήταν η στιγμή που ο Μέγιερι πήρε τη θέση του.

Το Γ. Καραϊσκάκης όρθιο αποθέωνε τον αρχηγό. Τον άνθρωπο που αγαπήθηκε αν και προερχόταν από τον αιώνιο αντίπαλο.  Ο Νικοπολίδης κατέκτησε 6 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα με τους ερυθρόλευκους στην επταετή παρουσία του στο λιμάνι. Και όπως όλοι οι μεγάλοι του αθλητισμού, το μεγαλείο τους φαίνεται και στο “αντίο”. Έφυγε ως πρωταθλητής, πριν προλάβει το γήρας να τον νικήσει και να τον εκθέσει στα μάτια των φιλάθλων.

Μετά το τέλος της γιορτής ο Νικοπολίδης μίλησε για τα χρόνια που πέρασε στον Ολυμπιακό:

“Αν και είχα χρόνο να προετοιμαστώ για το αντίο, είναι δύσκολη η στιγμή με μεγάλη συγκίνηση. Ο κόσμος μου συμπαραστάθηκε, οι συμπαίκτες μου ήταν δίπλα μου και ήταν όπως την φαντάζεται κάθε ποδοσφαιριστής
Ξέρεις ότι είναι η τελευταία φορά που πατάς το χορτάρι ως επαγγελματίας, είναι πολλά τα συναισθήματα. Η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου ήταν το EURO. Επίσης σημαντική στιγμή ήταν η μεταπήδησή μου από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό. Με αγάπησε ο κόσμος και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου σε συλλογικό επίπεδο ήταν το νταμπλ του 2004-2005.

Ηρθα στον Ολυμπιακό για να παίξω τρία χρόνια κι ο Θεός με αξίωσε να παίξω επτά. Ο Ολυμπιακός για μένα ήταν το λιμάνι μου. Σε μια στιγμή για μένα δύσκολη, φουρτουνιασμένη για την καριέρα μου ο Ολυμπιακός αποτέλεσε λιμάνι για μένα και βρήκα την ηρεμία μου.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε