Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

“Ο Ολυμπιακός δικαιούται να το σηκώσει”!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Υπερήφανοι για την συμμετοχή του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκας δήλωσαν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Γιώργος Πρίντεζης, την ώρα που Μίλος Τεόντοσιτς και ο Γιόνας Καζλάουσκας μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τους “ερυθρόλευκους”.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι πρωταγωνιστές:

Ιβκοβιτς: «Περάσαμε πολλά γι’ αυτό το δικαούμαστε»

Αρχικά ο Ντούντα είπε: «Είναι μεγάλη μου χαρά και υπερηφάνεια που είμαι εδώ με την ομάδα μου. Περιμένουμε ένα μεγάλο ματς απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε τελείως διαφορετικά από ό,τι απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Χθες πολλοί δεν περίμεναν πως δεν θα νικούσαμε την Μπαρτσελόνα. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μία ομάδα που παίζει πιο επιθετικά. Την αντιμετωπίσαμε δύο φορές στο Top 16, στο πρώτο παίξαμε καλά, αλλά στο δεύτερο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν πολύ καλύτερη. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε να το απολαύσουμε μετά από μία πολύ σκληρή σεζόν στην Ευρωλίγκα».

Εν συνεχεία ρωτήθηκε για το ποια στοιχεία που έδειξε η ομάδα του στον ημιτελικό θα είναι χρήσιμα και στον τελικό, είπε: «Θα πρέπει να πιέσουμε και πάλι πολύ, να έχουμε πιο γρήγορο ρυθμό και να ελέγξουμε καλύτερα τα ριμπάουντ. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα από χθες. Πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι για να αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ. Είναι η ίδια ομάδα από την αρχή της σεζόν και έχει αυτό το πλεονέκτημα».

Οσο για το γεγονός ότι έχει δουλέψει στον αντίπαλο, ανέφερε: «Ήμουν προπονητής τόσων παικτών στην ομάδα της ΤΣΣΚΑ. Ήταν μία πολύ σημαντική περίοδος στην καριέρα μου».

Για το ότι κόντρα στις πιθανότητες ο Ολυμπιακός έφτασε στο final-4: «Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα πριν την έναρξη της σεζόν. Όπως προβλήματα έχει και η Ελλάδα. Δεν μπορούσαμε να καθορίσουμε τους στόχους μας, αλλά τελικά παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να φτάσουμε στο final-4. Είναι πολύ σημαντική επιτυχία και γι’ αυτούς τους λόγους νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δικαιούται να κατακτήσει το τρόπαιο»
Ερωτηθείς αν αύριο το πρωί έχει σχεδιάσει να χαλαρώσει τους παίκτες του, όπως το 1997 όταν πριν τον τελικό με την Μπαρτσελόνα στη Ρώμη πήγαν στην παραλία: «Έχουμε προπόνηση και μετά θα αποφασίσουμε. Ίσως πάμε στην παραλία, ίσως κάπου αλλού… Μπορεί να πάμε βαρκάδα στο Βόσπορο».

Πρίντεζης: «Κανείς δεν μας πίστευε αλλά…»

Ο Γιώργος Πρίντεζης ανέφερε από την μεριά του: «Για μας είναι μεγάλη υπερηφάνεια πως βρισκόμαστε εδώ και ειδικά στον τελικό. Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ ισχυρή ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα. Ο κόουτς μας βοήθησε να αλλάξουμε στυλ παιχνιδιού αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον τελικό. Δίκαια είμαστε εδώ και ελπίζω να έχουμε ένα αποτέλεσμα σαν το χθεσινό»

Για το γεγονός πως είναι αουτσάιντερ: «Δεν ήμασταν φαβορί χθες αλλά νικήσαμε. Αλήθεια δεν είμαστε φαβορί απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, αλλά ο ρυθμός του αγώνα θα είναι υψηλότερος».

Για το τι σημαίνει να παίζει στον Ολυμπιακό σε ένα τελικό: «Νομίζω πως παίρνουμε τα αισθήματα από τους οπαδούς μας. Από τη Σιένα μέχρι σήμερα κανείς δεν μας πίστευε. Φτάσαμε μέχρι εδώ παρά τις αρνητικές απόψεις που είχαν όλοι για εμάς. Είναι ένα σημαντικό πράγμα αυτό για όλες τις ομάδες. Ο τελικός θα είναι δύσκολος. Η σεζόν ήταν πολύ δύσκολη. Είναι ο πρώτος μου τελικός με τον Ολυμπιακό και θα είναι μια σπουδαία εμπειρία για μένα».

Καζλάουσκας: «Σπουδαία ομάδα ο Ολυμπιακός»

Ο Γιόνας Καζλάουσκας είπε: από την μεριά του: «Χθες κερδίσαμε μια πολύ ισχυρή ομάδα. Αύριο θα παίξουμε με μια ακόμη σπουδαία ομάδα, με έμπειρους παίκτες και προπονητή. Αύριο θα είναι μια καινούργια μέρα. Κανείς μας δεν μπορεί να πει πως θα είμαστε κουρασμένοι», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γιόνας Καζλάουσκας.

«Είναι ευτυχία που έχω δουλέψει και στις δυο ομάδες. Βλέπω τον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ σαν μια μεγάλη οικογένεια. Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο ότι έχουμε δουλέψει και οι δυο στις ίδιες ομάδες», απάντησε ο Λιθουανός τεχνικός, όταν ρωτήθηκε για το πως νιώθει που έχει δουλέψει και στις δυο ομάδες.

Για το ότι η σύζυγος του είχε πει «Είσαι καλός προπονητής, αλλά όχι όπως ο Ομπράντοβιτς»: «Δεν το είπε ποτέ η σύζυγος μου αυτό. Μην ρωτάτε εμένα λοιπόν…».

Τεόντοσιτς: «Τέσσερα υπέροχα χρόνια»

Ο Μίλος Τεόντοσιτς ανέφερε από την μεριά του: «Είναι μεγάλη χαρά και για μένα και θα είναι μεγαλύτερη αύριο στον τελικό. Παίξαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά ανήκει στο παρελθόν. Είμαι έτοιμος για τον τελικό. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, αλλά μπορώ να πω πως εγώ και οι συμπαίκτες μου μπορούμε να νικήσουμε. Εύχομαι καλή τύχη και στους δυο».

Εν συνεχεία ο Σέρβος γκαρντ δέχθηκε ερώτηση για το πώς νιώθει ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, είπε: «Εγώ είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που θα παίξω απέναντι στον Ολυμπιακό. Απέκτησα σπουδαίες φιλίες. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς του Ολυμπιακού που μας στήριξαν. Πρέπει να αφήσω στην άκρη τα συναισθήματά μου και να κάνω τη δουλειά μου. Ο Ολυμπιακός γνωρίζουμε πως έχει παίκτες που πρέπει να σταματήσουμε, αλλά τους αντιμετωπίζουμε όλους ίσους προς ίσους».

Αναφορικά με τις διαφορές που έχει ο Ίβκοβιτς με τον Καζλάουσκας, τόνισε: «Είναι δύσκολο να απαντήσω! Και οι δυο τους είναι εδώ! Αν δεν ήταν εδώ θα μπορούσα να απαντήσω! Πέρασα ευχάριστα και με τους δυο, έχω ζήσει σημαντικές επιτυχίες και με τους δυο. Ο Ίβκοβιτς με έμαθε να δουλεύω, ενώ ο Καζλάουσκας μου έχει δώσει ελευθερία εντός και εκτός παρκέ. Θα δουλέψουμε μαζί για πολλά χρόνια νομίζω. Πάντως στον Ολυμπιακό πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε